emir1321

Çalışkan
Arkadaşlar, termal ped alacağım. MSI 2070 ekran kartım termal macun yeni olmasına rağmen 82-83 derecelerde çalışıyor. Kartın içi yıllar sonra, yaklaşık 5 sene sonra açıldı. Termal macununu değiştirdim ama termal pedler neredeyse çürümüş, kapkara olmuş ve işlevini yerine getiremez hale gelmiş. Bence bu yüzden ısınıyor. Ölçülerini buldum fakat nasıl bir ürün almam gerektiğini anlayamadım. İnternet sitelerinde farklı değerler yazıyor. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Thermal Pad Thickness - Google Drive - Google Chrome 21.08.2025 10_13_56.webp
    Thermal Pad Thickness - Google Drive - Google Chrome 21.08.2025 10_13_56.webp
    252,1 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal padlerin kötü olması GPU sıcaklığı etkilemez.
Kartta VRAM sıcaklık sensörü var mı? Hangi macunu kullandınız?
83 derece GPU sıcaklığı mı? Öyleyse Hotspot kaç derece?

Termal padlerin kötü olması GPU sıcaklığı etkilemez.
Kartta VRAM sıcaklık sensörü var mı? Hangi macunu kullandınız?
83 derece GPU sıcaklığı mı? Öyleyse hotspot kaç derece?

MX 4 kullandım fakat NVIDIA apptan gücü 100 civarındaydı 80'e cektıgım zaman 75 derecelere kadar düştü FPS 2 3 FPS falan dustu RDR 2 de bununla alakalı olabılırmı VRAM sıcaklık sensoru yok 83 derece MSI Afterburner'dakı GPU sıcaklıgı hotspot sıcaklıgını bulamadım MSI Afterburner burnerda.

MX4 GPU için uygun bir macun değil, 1 hafta içinde tekrar ısınmaya başlar, ya faz değişimli pad kullanacaksınız ya da pullsar bold gibi dayanıklı bir macun kullanacaksınız.

Hotspot sıcaklığına GPU-Z sensör kısmından bakabilirsiniz.