Belleklerin listede olmamasının pek fark yaratacağını sanmıyorum. GPU'da bir problem olabilir. NVIDIA olsa dahi sıkıntılı kart çıkma şansı her zaman var. Tabii denemek lazım, çoğumuzun elinde de parça yok başkasıyla deneyecek. Bu durumda ne yapılacağı konusunda pek öneride bulunabilecek birisi değilim. Garantiye göndersen ayrı dert, denemek istesen parça lazım, tamirciye göndersen bilgisayarının tek parça döneceği ne malum vs.
İnanın bu süreçlerin hepsini kafamda yaşadım bu kadar ince düşündüğünüz için teşekkür ederim. Kartta sorun olduğunu düşünmüyorum, ama ufakta olsa olabilir tabi. Sistemde donanım çakışması olduğunu NVIDIA sürücünü kurduğumda kulaklıkta ki sesin bozulduğundan anlayabiliyorum. Anakartın arkasında bulunan USB Portlarıyla PCI-E slotu çakışıyor. AMD ve MSI firmasının birlikte bu sorunu çözmesi için iki firmayada konuyla ilgili destek bileti gönderdim.
Güncelleme: Geçici bir çözüm buldum Windows'u güç seçeneklerinden, ekran kartını da Nvidia denetim panelinden yüksek performans moduna aldığımda herhangi bir çökme sorunu yaşamıyorum, fakat bu şekilde GPU frekansı ve bellek frekansı maksimum seviyeye çıkıyor. Araştırmalarıma göre farklı bir markanın B550 yonga setli anakartlarında da aynı problemi geçmişte yaşayanlar olmuş. Sanırım düzgün bir BIOS yazılımı gelmeden sorun çözülmeyecek gibi.
Güncelleme 2: Galiba sorunu çözdüm fakat hala test ediyorum aynı sorunu yaşayan kullanıcılar var ise adımları anlatıyorum;
Nvidia Denetim Masası > Masaüstü > ''Bildirim alanında GPU etkinliği simgesini görüntüle'' seçeneğini aktif edin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Görev çubuğuna gelen yeni simgeye tıkladıktan sonra GPU'nuzu kullanan uygulamaları tespit edin. (Burada ki uygualamayı kaldırırken dikkat edin sistem dosyası olmadığından ve gereksiz bi uygulama olmadığından emin olun)
Burada ki gördüğünüz saçma/gereksiz 'exe' dosyasını bulmak için '
Everything' uygulamasını kullanabilirsiniz. Programı kurarken 'Yönetici olarak çalıştır' ayarını seçmeyi unutmayın.
Bendeki sorunun sebebi Windows Phone uygulamasıydı sizde de benzer problem varsa Windows Phone uygulamasını kaldırmak için Windows + X tuşuna basarak Powershell'i yönetici olarak çalıştırın ardından bu komutu girin.
[CODE title="Windows Phone Kaldırma Kodu"]get-appxpackage
Microsoft.YourPhone | remove-appxpackage[/CODE]
Ben sorunumu bu şekilde çözdüm, iyi forumlar.
@Cruslan
Güncelleme 4: Maalesef çökmeler düzelmedi uzun bi süre çökmeyince düzeldi sandım.