Detaylar
Kim cevapladı?Dreamwalker
Becerikli
Evet kartların hepsi 4K 144 + FPS üzeri oyunlara hitap ediyor. MFG muhabbeti zaten Path Tracing ya da Ray Tracing açınca çakılan FPS'i biraz toparlamak üzere.FPS oyunu oynayıp da 5000 serisi ekran kartı kovalayan var mıdır acaba?
5000 serisi yanlış anlamadıysam FPS oyuncularına hitap etmiyor çünkü. Bence FPS oyuncuları için en ideal ekran kartı 4080 Super.
Sadece CS2, Valorant, ya da APEX oynayan tayfa için elbette gereksiz ama arada sırada AAA RPG oynarım, elinizdeki kartta zaten RTX 2000 -3000 serisiyse bence 5080 ve ya 5070 Ti düşünülebilir.
Millet hala saf kas gücüne odaklanıyor, artık çip mimarisinde limitlere gelindi sayılır 4nm altına inmedikçe zaten native güç artışı anca bu kadar olacak. Nvidia o yüzden deli gibi AI destekli frame generation teknolojisine abanıyor. DLSS 3.0'da bazı oyunlarda görüntüde bozulma, artifact ya da input latency oluyordu, şimdi NVDIA Reflex 2.0 ve DLSS 4.0 ile bunları da çözmüşler gibi.
vidente13
Becerikli
Ben sana ne kadar geldiğini söyleyeyim. Sırf Palit RTX5080 Gamerock ve Gamingpro modellerinden Türkiye'ye tek bir distribütör bayiye bile 100+ stok geldi.3-5 yoktur 8-10 tane vardir ama stogun az oldugu kesin. XX80 ve XX90 kartlarin ilk etapta kac tane geldigini saniyorsunuz?
Neyi savunduğunuzu anlamıyorum. 8-10 tane olsun stok. Bu paraları verecek kimselerin siteyi 7/24 Refresh ettiğini söylüyorsunuz o zaman. Bu paraları havada fırlatacak kimsenin bir e ticaret sitesinde 7/24 sayfa Refresh ettiğini zannetmiyorum. Size mantıklı geliyorsa bir şey diyemem.
80 milyonluk ülkede nasıl 10 kişi ekran kartı alır
Ben sana ne kadar geldiğini söyleyeyim. Sırf Palit RTX5080 GameRock ve gamingpro modellerinden Türkiye'ye tek bir distribütör bayiye bile 100+ stok geldi.
Alanların çoğu satma amacıyla toplu alım yapıyor. Alan 10 kişiden belki 2'si 3'ü kullanmaya alıyordur sadece.
vidente13
Becerikli
Ha orası öyle tabi, toplu satım veya perakende satım için alınıyor. Ancak stok konusundaki yanlışı düzeltmek istedim. Sonuçta alan hiç kimse turşusunu kurmayacaktır, satacaktır.80 milyonluk ülkede nasıl 10 kişi ekran kartı alırekonomi çok iyi kriz yok 10 kişi ekran kartı almış.
Alanların çoğu satma amacıyla toplu alım yapıyor. Alan 10 kişiden belki 2'si 3'ü kullanmaya alıyordur sadece.
Ayrıca ilk günden bile çokça kişi satın almıştır, ben kendim satın aldım. Çevremde onlarca kişi satın aldı. Sadece bu tarz şeylerden haberimiz olmuyor. Her alan ya da almayı düşünen kişi foruma yazmıyor. Ayrıca 80 serisi RTX serisinin en iyilerinden biri. Ve piyasaya daha yeni sunulmuş bir ürün. Herkes alabilecek diye bir kaide yok, zaten niş bir ürün. O fiyata sistem dizen de var sadece ekran kartına o paradan fazla veren de var. Bu tüm ülkelerde böyle. Sadece ülkedeki problem şu, kart örneğin 1000[imath]ise tabi ki yurtdışında üretildiği için bize direkt 1000[/imath] ile gelemez ama aradaki makas artık çok saçmalaştı. Sadece pc bileşenlerinde değil tüm elektronikte durum böyle.
Ha orası öyle tabii, toplu satım veya perakende satım için alınıyor. Ancak stok konusundaki yanlışı düzeltmek istedim. Sonuçta alan hiç kimse turşusunu kurmayacaktır, satacaktır.
Ayrıca ilk günden bile çokça kişi satın almıştır, ben kendim satın aldım. Çevremde onlarca kişi satın aldı. Sadece bu tarz şeylerden haberimiz olmuyor. Her alan ya da almayı düşünen kişi foruma yazmıyor. Ayrıca 80 serisi RTX serisinin en iyilerinden biri. Ve piyasaya daha yeni sunulmuş bir ürün. Herkes alabilecek diye bir kaide yok, zaten niş bir ürün. O fiyata sistem dizen de var sadece ekran kartına o paradan fazla veren de var. Bu tüm ülkelerde böyle. Sadece ülkedeki problem şu, kart örneğin 1000[imath]ise tabii ki yurt dışında üretildiği için bize direkt 1000[/imath] ile gelemez ama aradaki makas artık çok saçmalaştı. Sadece PC bileşenlerinde değil tüm elektronikte durum böyle.
Amcam şahsen 80 90k ya 5090 aldı. Bir iki ay kullanıp satarım dedi 120 130'a.
vidente13
Becerikli
Nereden satın aldı acaba?Amcam şahsen 80 90k ya 5090 aldı. Bir iki ay kullanıp satarım dedi 120 130'a.
Vatandan veya MediaMarkt'tan almisti şu an stoku hiçbir yerde yok
Dreamwalker
Becerikli
Amcan hangi model ekran kartını nereden aldı bana da söyler misin ?Amcam şahsen 80 90k ya 5090 aldı. Bir iki ay kullanıp satarım dedi 120 130'a.
Benim en ucuz bulduğum 130 K şuan.
Amcan hangi model ekran kartını nereden aldı bana da söyler misin?
Benim en ucuz bulduğum 130 k şu an.
Asus TUF Gaming GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC Edition Ekran Kartı
Asus TUF Gaming GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC Edition Ekran Kartı TUF-RTX5090-O32G-GAMING detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.