MSI Vector 16 HX vs ASUS ROG STRIX G16

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoldaşgrimmer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 424
Bütçe
80.000-95.000
Boş verin o siteyi. 64e 30 MB L3 üstünlüğü var hatta Intel'in en iyi mobil işlemcisi olan 275hxten bile iyi olabilir.
Ek. ASUS'un panel de 1080 sanırım. 5070 Ti 1080p için overkill. 2K, 2K+ panel bakın.
Hocam, dediğiniz gibi yine bütün özellikleri aynı ama paneli 2.5K 240 Hz 500 nit (diğeri 300) olanı buldum. Lakin AMD yerine Intel Ultra 7 255HX kullanıyor. 10K da fiyat farkı var, değer mi sizce panel için?

1. https://www.gpnteknoloji.com/urun/a...a-7-255hx-32gb-ram-1tb-ssd-16-inc-wqxga-240hz bu 10 k pahalı olan
2.

Bence sen once bir kendin ogren ondan sonra insanlara yardimci olursun.

Bknz. L2 Cache.

Oyle bodozlama toplama cikartmayla Intel ve AMD karsilastiramazsin.
hocam l2 l3 muhabbetini tam olarak bilmiyorum hangisi daha iyi oluyor

Link atsanıza neyle ne karşılaştırıyoruz unuttum.
. yukarda yazdım hocam alıntı yapamamışım ilkte

Son düzenleme:
1. https://www.gpnteknoloji.com/urun/a...a-7-255hx-32gb-ram-1tb-ssd-16-inc-wqxga-240hz bu 10 k pahalı olan.
2.

Hocam L2 l3 muhabbetini tam olarak bilmiyorum hangisi daha iyi oluyor.

Yukarıda yazdım hocam alıntı yapamamışım ilkte.

255HX 2K 240 Hz ile 8940HX 165 Hz kıyaslıyoruz Intel 10bin pahalı değil mi?
275HX olsa direk Intel derdim bu durumda zor tercih. Panelden dolayı yine Intel diyeceğim ama 5070 Ti için o paralar çok.
Alıntı yapınca fark ettim o elemana 'görmezden gel' bastım. Tavsiye ederim güzel buton.

Son düzenleyen: Moderatör:
255hx 2K 240Hz ile 8940hx 165Hz kıyaslıyoruz Intel 10bin pahalı değil mi?
275hx olsa direk Intel derdim bu durumda zor tercih. Panelden dolayı yine Intel diyeceğim ama 5070 Ti için o paralar çok.
Alıntı yapınca fark ettim o elemana 'görmezden gel' bastım. Tavsiye ederim güzel buton.
5 sene falan aktif kullanmayı hedeflediğim için elimden geldiğince en iyisini almaya çalışıyorum. Ben de çok arada kaldım 2.5k ekranı gerçekten istiyorum ama.

255hx 2K 240Hz ile 8940hx 165Hz kıyaslıyoruz Intel 10bin pahalı değil mi?
275hx olsa direk Intel derdim bu durumda zor tercih. Panelden dolayı yine Intel diyeceğim ama 5070 Ti için o paralar çok.
Hocam 6.5k farka buldum. Bence alınır, siz ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 sene falan aktif kullanmayı hedeflediğim için elimden geldiğince en iyisini almaya çalışıyorum. Ben de çok arada kaldım 2.5k ekranı gerçekten istiyorum ama.

Hocam 6.5k farka buldum. Bence alınır, siz ne diyorsunuz?
Gittikçe bütçe yükseliyor hocam. 105K'lara bende önermem 5080'li modeller başlıyor o fiyatlara. Alacaksanız da bu linkten alabilirsiniz 99K'ya düşmüş. 5080'den 5070Tİ arasında hatri sayılır fark var 100 üstünde artık 5080'li cihazlara bakmak lazım eğer çıkarım derseniz.

Hocam L2 L3 muhabbetini tam olarak bilmiyorum hangisi daha iyi oluyor

Oyun oynamak icin aliyorsundur diye dusunerek soyluyorum. L2 Cache L3 Cache gibi cekirdekler arasinda paylastirilmaz ama L3 Cache'ten cok daha hizlidir, ayrica AMD'de oyunlarda iki cekirdek kompleksinden sadece bir tanesi kullanilir cunku kompleksler arasi iletisim yavas oldugu icin iki CCX'in oyunlarda ayni anda kullanilmasi performans kaybina sebep olur. Bu yuzden 64MB olan toplam L3 Cache 2 CCX arasinda paylastirildigi icin ve sen tek CCX kullandığın icin o Cache'in sadece 32MB'lik bolumunu kullanabilirsin. Bu durumda cekirdek basina dusen Cache orani 4MB civaridir ve L2'ye gore yavastir. Intel islemci hem TSMC'nin n3b (bildigim kadariyla) olan state of the art uretim boyutuyla uretildigi icin ve Intel'in chiplet teknolojisi AMD'ninkinden daha verimli oldugu icin hem pil omru konusunda hem de isinma konusunda daha avantajlidir. Ayrica Intel'de Performans cekirdegi basina L2 Cache miktari 3MB ve ekstra 30 MB L3 Cache bulunuyor bunun da paylastirildigini dusunursen her turlu arkadasin salladigi gibi bir avantajin olmadigi anlasilir. AMD faniyim onu istiyorum demedigin surece AMD islemcinin Tercih edilmesine kesinlikle gerek yok gibi gorunuyor.

Son düzenleme:
Oyun oynamak icin aliyorsundur diye dusunerek soyluyorum. L2 Cache L3 Cache gibi cekirdekler arasinda paylastirilmaz ama L3 Cache'ten cok daha hizlidir, ayrica AMD'de oyunlarda iki cekirdek kompleksinden sadece bir tanesi kullanilir cunku kompleksler arasi iletisim yavas oldugu icin iki CCX'in oyunlarda ayni anda kullanilmasi performans kaybina sebep olur. Bu yuzden 64MB olan toplam L3 Cache 2 CCX arasinda paylastirildigi icin ve sen tek CCX kullandığın icin o Cache'in sadece 32MB'lik bolumunu kullanabilirsin. Bu durumda cekirdek basina dusen Cache orani 4MB civaridir ve L2'ye gore yavastir. Intel islemci hem TSMC'nin n3b (bildigim kadariyla) olan state of the art uretim boyutuyla uretildigi icin ve Intel'in chiplet teknolojisi AMD'ninkinden daha verimli oldugu icin hem pil omru konusunda hem de isinma konusunda daha avantajlidir. Ayrica Intel'de Performans cekirdegi basina L2 Cache miktari 3MB ve ekstra 30 MB L3 Cache bulunuyor bunun da paylastirildigini dusunursen her turlu arkadasin salladigi gibi bir avantajin olmadigi anlasilir. AMD faniyim onu istiyorum demedigin surece AMD islemcinin Tercih edilmesine kesinlikle gerek yok gibi gorunuyor.
Evt bende bu konuyu detaylıca araştırdım dediğiniz gibi tam olarak. Bu yüzden ekran için intel versiyonu almayı düşünüyorum. teşekkür ederim yardımın için

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt