Oyun oynamak icin aliyorsundur diye dusunerek soyluyorum. L2 Cache L3 Cache gibi cekirdekler arasinda paylastirilmaz ama L3 Cache'ten cok daha hizlidir, ayrica AMD'de oyunlarda iki cekirdek kompleksinden sadece bir tanesi kullanilir cunku kompleksler arasi iletisim yavas oldugu icin iki CCX'in oyunlarda ayni anda kullanilmasi performans kaybina sebep olur. Bu yuzden 64MB olan toplam L3 Cache 2 CCX arasinda paylastirildigi icin ve sen tek CCX kullandığın icin o Cache'in sadece 32MB'lik bolumunu kullanabilirsin. Bu durumda cekirdek basina dusen Cache orani 4MB civaridir ve L2'ye gore yavastir. Intel islemci hem TSMC'nin n3b (bildigim kadariyla) olan state of the art uretim boyutuyla uretildigi icin ve Intel'in chiplet teknolojisi AMD'ninkinden daha verimli oldugu icin hem pil omru konusunda hem de isinma konusunda daha avantajlidir. Ayrica Intel'de Performans cekirdegi basina L2 Cache miktari 3MB ve ekstra 30 MB L3 Cache bulunuyor bunun da paylastirildigini dusunursen her turlu arkadasin salladigi gibi bir avantajin olmadigi anlasilir. AMD faniyim onu istiyorum demedigin surece AMD islemcinin Tercih edilmesine kesinlikle gerek yok gibi gorunuyor.