Yine bu kadarı ancak Türkiye'de olur olayıyla karşı karşıyayız.
2023 Mayıs ayında aldığım MSI Vector GP-77 model i9 13900H ve RTX Mobile 4070'li Bilgisayarım yaz sıcağında bile maksimum 75-78 derece görürken 1,5 sene boyunca bakım yapmadığım için periyodik bakımının yapılması amacıyla İstanbul'da bulunan Servis Point'e İzmir'den kendi ellerimle hem şehir içi hem de şehirler arası bir yığın yol teperek gittim ve düzgün olsun kasaplara emanet etmeyeyim diye servisine teslim ettim. Olana bak ki geldiğinden beri Bilgisayarı sadece 2-3 kez açmış olmama rağmen (Ekim'de servise götürdüm ve 1-2 gün içinde teslim aldım) açılıştı ve kapanışta deli gibi 90-94 dereceleri görmesi mi dersin efendime söyleyeyim tarayıcıda gezerken ekranın siyah yanıp sönüp pencereleri ısınmadan dolayı kapatması mı dersin ne ararsan var. Yanİ 35-65'TEN 45-75'e çıktı diye (ki yoğun kullanım değerleri bile böyleydi) servise götürdüğüm 75.000 TL'lik alet servisten daha beter şekilde dönüyor.
Belki servisten değil benden kaynaklıdır bilmiyorum. Garantisi devam eden cihaz sizce yeniden servise mi göndermeliyim? Çok sinirliyim şu an
Ya arkadaşlar durumun absürtlüğünü şöyle izah edeyim HM65 Sandy Bridge anakartlı i5 2.nesil Emektar HP laptopum bile bu kadar ısınmıyor.
Bu arada bunlar oyun değerlerim değil tarayıcıda gezinme, recovery işlemi yapma, internetten dosya indirme vs değerlerim.
Altında Amazon'dan aldığım 5000 TL değerinde soğutucu varken hem de...
Büyük ihtimalle fan kablosu takılmaması, termal pad yerlerine uygun koyulmaması veyahut da küçük bir vida tam sıkılmaması ile soğutucu tam temas etmiyor ise bu sorunlar yaşanabilir. Çok fazla bilgisayarı bu durumda bırakmadan tekrar gönderin. Siz neden yol teptiniz ki? İyi bir patpat ile gönderin, size geri dönüşünde de rica edin sağlam yollasınlar. Gönderdiğim anakartları hep sağlam göndermişlerdi.
Büyük ihtimalle fan kablosu takılmaması, termal pad yerlerine uygun koyulmaması veyahut da küçük bir vida tam sıkılmaması ile soğutucu tam temas etmiyor ise bu sorunlar yaşanabilir. Çok fazla bilgisayarı bu durumda bırakmadan tekrar gönderin. Siz neden yol teptiniz ki? İyi bir patpat ile gönderin, size geri dönüşünde de rica edin sağlam yollasınlar. Gönderdiğim anakartları hep sağlam göndermişlerdi.
Çok teşekkür ederim, sağ olun. O kadar tembih ediyoruz bir de şu işlemleri yapın diye. Yani teknik servis bile böyle yapıyorsa merdiven altı bilgisayarcı kim bilir ne yapmaz.