Ertanhaki

Üyecik
Cihaz
Vector GP78 HX 13VH-405UK
Arkadaşlar selam,
Geçen sene kasım ayında aldığım bu bilgisayarda yavaşlık donma problemleri yaşıyorum.

Bilgisayarın özellikleri buradaki gibi;
  • Vector GP78 HX
  • 13VH-405UK
  • 17" QHD+ 240Hz
  • Intel Core i9-13980HX
  • NVIDIA GeForce RTX 4080 GDDR6 12 GB
  • 1TB NVMe PCI-e SSD, 16 GB DDR5
Ayrı olarak elimde bulunan 1 tane Samsung 990Pro SSD ekledim.

Bilgisayarı aldığımdan beri çok fazla kullanmak için zamanım olmadı toplasam 50,60 saat anca kullanmışımdır. Tasarım işi ile uğraşıyorum genelde Illustrator ve Photoshop kullanıyorum ürünler lisanslı. Çok büyük çalışmalar yapmadığım halde kasma ve donma yaşıyorum ve ciddi şekilde bekletebiliyor. Özellikle brush ile çizim yaparken sürekli takılıyor ve donup iptal ediyor çizimi. İnternette birçok şeye baktım birçok şeyi kurcaladım ama sonuç hala aynı hatta biraz daha kötü diyebilirim. İşte kullandığım kürüstür bilgisayarda takılmadığım desenlerde canavar gibi bilgisayar donuyor. Ne yapmalıyım format mı atsam işletim sistemini Windows 10 Pro olarak mı yüklesem bilemedim yardımcı olabilir misiniz?

Bu sistemin donması çok zor yazılımsal olabilir başka Windows sürümü yükle Windows 10 destek azaldı LTSC kurabilirsin dene.

Arkadaşlar selam,
Geçen sene kasım ayında aldığım bu bilgisayarda yavaşlık donma problemleri yaşıyorum.

Bilgisayarın özellikleri buradaki gibi;
  • Vector GP78 HX
  • 13VH-405UK
  • 17" QHD+ 240Hz
  • Intel Core i9-13980HX
  • NVIDIA GeForce RTX 4080 GDDR6 12 GB
  • 1TB NVMe PCI-e SSD, 16 GB DDR5
Ayrı olarak elimde bulunan 1 tane Samsung 990Pro SSD ekledim.

Bilgisayarı aldığımdan beri çok fazla kullanmak için zamanım olmadı toplasam 50,60 saat anca kullanmışımdır. Tasarım işi ile uğraşıyorum genelde Illustrator ve Photoshop kullanıyorum ürünler lisanslı. Çok büyük çalışmalar yapmadığım halde kasma ve donma yaşıyorum ve ciddi şekilde bekletebiliyor. Özellikle brush ile çizim yaparken sürekli takılıyor ve donup iptal ediyor çizimi. İnternette birçok şeye baktım birçok şeyi kurcaladım ama sonuç hala aynı hatta biraz daha kötü diyebilirim. İşte kullandığım kürüstür bilgisayarda takılmadığım desenlerde canavar gibi bilgisayar donuyor. Ne yapmalıyım format mı atsam işletim sistemini Windows 10 Pro olarak mı yüklesem bilemedim yardımcı olabilir misiniz?
Windows siteden Windows 11 single langue indirdim benimki de felaket kastı işlemci de kötü değildi i7 13700 hx sonra kinghaze nin çalışması vardı uçuşa geçti sıkıntı yok