MSI vs ASUS vs Gigabyte: Hangisi Daha İyi?

MSI = Micro-Star International'den ziyade; Multiple Serious Issues. (Birden Fazla Ciddi Sorun)
Nasıl ASUS'tan büyük oluyor şaşırtıcı?

Zira MSI ürünlerinden yana bir kez yüzüm gülmedi. Çevremde de pek güleni görmedim. Şahsen MSI'dan fazlasıyla pişmanım, tövbe ettim.

ASUS mu GIGABYTE mı desen, ASUS daha iyidir diyebilirim ama MSI hepsinden büyük olamaz.

Yine de mümkün mertebe GIGABYTE'tan yana kullanıyorum seçimlerimi. Özellikle anakart konusunda.

(Asus ≥ Gigabyte) > MSI.
Aradığım yorum buradaymış. Özet geçmiş @199 sağolsun.

Hahahahaha Multiple Serious Issues, açıkçası yorumunu beğendim. Burada deneyimlerden dolayı yorumlarınızı istemiştim. Aslında hepsi Tayvan şirketi hepsi hemen hemen aynı kalitede üretimler yapıyor. Ben MSI'dan çok memnun kalmıştım, ASUS'ta garantide baya problem yaşamıştım. Bu değişkenlik gösterebilir kişiden kişiye. Güzel yorumun için teşekkürler

Rica ederim, evet genelde Tayvan şirketi oluyor doğru diyorsun.

Yine de GIGABYTE'cıyım ben arkadaş.

Ekran kartında üst segment Gigabyte aorus>asus ROG >msi Suprim X. Giriş segment ASUS dual>msi ventus>gigabyte Windforce. Orta segment Gigabyte gaming OC = MSI Gaming X trio> ASUS TUF. Üst ve orta seviyede ASUS tercih etmiyorum çünkü hem cw ASUS kartlarda yaygın hem de fiyatı Gigabyte'a göre fazla. Giriş seviyede Gigabyte tercih etmiyorum, çünkü Windforce hem sesli hem de diğer modellere göre ısınan bir seri. Orta segmentte Gaming X Trio hem soğutması iyi hem de fan sesi düşük. Gigabyte gaming OC ile MSI Gaming X Trio denk tutmamın sebebi cw probleminin Gigabyte kartların MSI ve ASUS'a göre daha az olması. Bir de MSI ekran kartlarının fiyatları çok pahalı olması eksi yazıyor.

Anakart olarak asus>msi>gigabyte
Monitör asus>msi = Gigabyte.
Güç kaynağı msi>asus>gigabyte

Kullanılan ürüne göre tabii ki sonuç değişecektir sallıyorum 2000 serisinde Gigabyte berbatken ASUS daha iyi olabilir. Veya üst seviye segmentte Gigabyte bir güç kaynağı çıkartır ikisini de tokatlar geçer. O yüzden modele göre değerlendirmek lazım.

Ben hem MSI hem de gigabyte rtx 4060 ekran kartı aldım.

Gigabyte furmark testinde direk 1 dk'da 80 dereceyi görüyordu.

MSI furmark testinde 10 dk'da 66-68 derece arasındaydı.

Asus kullanan arkadaşlarım da sıkıntısız kullanıyorlar kartlarını.

Windforce serisidir çok yüksek ihtimal. Gaming OC veya Aorus gibi modeller buz gibi çalışıyor. Giriş seviyede Gigabyte berbat, üst seviyede en iyi kartlar Gigabyte bana göre cw vızıldaması nadir ve fiyatı da makul. 4070 Super Aorus 27k fiyatta bulunabiliyordu uzun bir süre. MSI Gaming X Slim ve ASUS Dual 29k civarı olmasına rağmen. Soğutma olarak hiçbir zaman sıkıntı yaşatmayacak serilerdendir gaming OC ve Aorus.

MSI Kesinlikle en iyisi ama, Asus gibi estetik ince detaylara yer veremiyor anakartlarında. Mesela, Asus anakartlarda artık hiçbir şekilde ekran kartı slotunun tutacağına bastırıp, çekme gibi bir dert yok. Takarken tak takılıyor, çıkartırken direkt ekran kartını kendine çekiyorsun eline geliyor. MSI anakartlarda birazdaha estetik yapmalı diye düşünüyorum onun haricinde MSI bu işin recep ivedik tabiriyle bu işin modesanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…