VENGEANCE ANGEL
Üstün
MSI = Micro-Star International'den ziyade; Multiple Serious Issues. (Birden Fazla Ciddi Sorun)Bu konu, özellikle sistem toplarken en çok merak edilen ve sıklıkla sorulan sorulardan biri. İlk bakışta basit gibi görünse de, bilgisayar bileşenleri konusunda doğru kararı vermek için insanların bu konuda bir tatmin yaşaması gerektiğini düşünüyorum.
Tabii ki, bu soruya "Hangi model?" gibi cevaplar gelebilir. Ancak ben soruyu markalar bazında ele alıyorum. Yani, giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye anakart, ekran kartı, PSU, kasa gibi birçok bilgisayar bileşenini üç marka (MSI, ASUS ve Gigabyte) üzerinden karşılaştırmanızı istiyorum. Model odaklı değil, her markanın farklı seviye ürünleri arasında genel bir kıyaslama yapalım.
Kendi deneyimlerime dayanarak, ASUS’un başarılı ürünler sunduğunu kabul etsem de Türkiye'deki garanti ve teknik servis hizmetlerinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. MSI'dan ise oldukça memnun kaldım. Gigabyte ise geçmişte DDR2 tabanlı sistemlerde kullandığım, sağlamlığıyla dikkat çeken bir marka olarak aklımda kalmış.
Bileşen kalitesi, dayanıklılık, teknoloji ve fiyat-performans açısından kişisel sıralamam şu şekilde olurdu:
MSI > ASUS >= Gigabyte.
Sizin yorumlarınız nelerdir?
Nasıl ASUS'tan büyük oluyor şaşırtıcı?
Zira MSI ürünlerinden yana bir kez yüzüm gülmedi. Çevremde de pek güleni görmedim. Şahsen MSI'dan fazlasıyla pişmanım, tövbe ettim.
ASUS mu GIGABYTE mı desen, ASUS daha iyidir diyebilirim ama MSI hepsinden büyük olamaz.
Yine de mümkün mertebe GIGABYTE'tan yana kullanıyorum seçimlerimi. Özellikle anakart konusunda.
Aradığım yorum buradaymış. Özet geçmiş @199 sağolsun.