Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stetra

Uzman
Yer
İzmir
Merhaba.
Yeni sistem topladım. XMP açıyorum RAM hızım 4800MHz'den 6000MHz çıkıyor. Bilgisayarı kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman BIOS kendini sıfırlıyor. XMP kapanıyor ve tekrar RAM hızım 4800MHz oluyor. Bilgisayarımın sistem saatinde bir değişiklik yok.
Güncel BIOS yüklü.

Anakartım MSI Z890 Gaming Plus.

Çözüm
Merhaba, sonunda BIOS problemi çözüldü. Umarım sizde de işe yarar. Lütfen yazacağım yöntemi uygulayın ve sonucu burada paylaşın.
MSI center> live Update > advanced> scan for esıo FW Update. MSI Center üzerinden live Update bölümüne tıklayıp gelişmiş güncelleme kısmında tarama yaptırıp esıo FW isimli çok küçük bir yama kuruyor ve bu şekilde problem çözüldü. 12 saat sonra bilgisayarımı açtım ve sıkıntısız açıldı.

Güzel haber umarız BIOS güncelleme ile çözüme kavuşur. Teşekkürler.

Sorun yukarıda bahsettiğim yöntem ile çözüldü.
Sorun bulamamaları ilginç.Ben düğmeden veya fişi çekmediğim için şu an normal açılıyor. Sizin sıkıntı devam etmiyor mu .

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun bulamamaları ilginç. Ben düğmeden veya fişi çekmediğim için şu an normal açılıyor. Sizin sıkıntı devam etmiyor mu?

Sıkıntı devam ediyor ve çok rahatsız edici. Yılların alışkanlığı fişin bağlı olduğu prizi kapatmadan evden çıkmıyorum. Her başlangıçta BIOS sıfırlanıyor. Ayrıca bende güç tuşuna bastığımda fanlar dönüyor PC açılıyor 5 6 saniye sonra kapanıp hemen geri açılıyor ve BIOS sıfırlanmış olarak başlıyor. Sizde de tam olarak böyle mi?

Ben pazartesi günü RAM'leri kendi servisine götüreceğim. Vektron bakıyormuş. Yabancı forumlarda çok araştırdım genelde sonuç hep RAM kaynaklı çıkmış. Tam 10 gündür bununla uğraşıyorum kimsenin net bir bilgisi yok.

Son düzenleme:
Sıkıntı devam ediyor ve çok rahatsız edici. Yılların alışkanlığı fişin bağlı olduğu prizi kapatmadan evden çıkmıyorum. Her başlangıçta BIOS sıfırlanıyor. Ayrıca bende güç tuşuna bastığımda fanlar dönüyor PC açılıyor 5 6 saniye sonra kapanıp hemen geri açılıyor ve BIOS sıfırlanmış olarak başlıyor. Sizde de tam olarak böyle mi?

Ben pazartesi günü RAM'leri kendi servisine götüreceğim. Vektron bakıyormuş. Yabancı forumlarda çok araştırdım genelde sonuç hep RAM kaynaklı çıkmış. Tam 10 gündür bununla uğraşıyorum kimsenin net bir bilgisi yok.

Bende fişten çekince geç açılıyor bios sıfırlanıyor ama açılıp kapanma yok. Ram den dediğiniz ama ben daha önceki sistemde bu ram lerimi kullandım hiç bir sıkıntı olmadı.
Birde vektron elektronik te Müjdat bey var sorumlu. Çok ilgili sorun çözümleyici . Ona ulaşın.

Bende fişten çekince geç açılıyor BIOS sıfırlanıyor ama açılıp kapanma yok. RAM'den dediğiniz ama ben daha önceki sistemde bu RAM'lerimi kullandım hiçbir sıkıntı olmadı.
Bir de vektron elektronik te müjdat bey var sorumlu. Çok ilgili sorun çözümleyici. Ona ulaşın.

Siz ne yapmayı planlıyorsunuz bu sorunla alakalı? İstanbuldamı yaşıyorsunuz? Pazartesi günü kasayı bostancı vatana götürmeyi düşünüyorum. Size direk ulaşabileceğim farklı bir iletişim var mı? Kurulumda aynı hataları yapmış olabilir miyiz diyeceğim ama çok tesadüf olur.

İzmirde yaşıyorum. Hepsini vatan bilgisayardan topladım. Henüz ne yapacağımı bende bilmiyorum.
Yabancı formlarda da bununla ilgili bir şey bulamadım.

İzmir'de yaşıyorum. Hepsini Vatan Bilgisayar'dan topladım. Henüz ne yapacağımı bende bilmiyorum.
Yabancı formlarda da bununla ilgili bir şey bulamadım.

Sizin çözüm bulma şansınız çok daha kolay aslında. Ben parçaları farklı farklı yerlerden aldım. Servis olayı sıkıntı yaratıyor bende. Vatan ve İtopya birbirlerine paslıyorlarlar. Bu şekilde kullanıp kalıcı bir hata vermektense bence hemen vatana gidin ve test ettirin. Çok kısa sürede çözerler. Lütfen yarın giderseniz ve çözüme kavuşursa bana da haber verin.

Sizin çözüm bulma şansınız çok daha kolay aslında. Ben parçaları farklı farklı yerlerden aldım. Servis olayı sıkıntı yaratıyor bende. Vatan ve İtopya birbirlerine paslıyorlarlar. Bu şekilde kullanıp kalıcı bir hata vermektense bence hemen vatana gidin ve test ettirin. Çok kısa sürede çözerler. Lütfen yarın giderseniz ve çözüme kavuşursa bana da haber verin.
Şu aralar il dışındayım. Vakit ayıramıyorum

Şu aralar il dışındayım. Vakit ayıramıyorusizi.

Sizi hemen bilgilendirmek istedim. Günlerdir bu problemle uğraşıyorum ve sürekli forumları kontrol ediyordum. Az önce MSI forumda yabancı birisi aynı sorunu yazdı ve yardım istiyor. Benimle aynı anakartı kullanıyor ve aynı problemi yaşıyor. Artık endişelenmemize gerek kalmadı. Anakarttan olduğu kesin gibi ve muhtemelen ilk yayınlanacak BIOS ile çözülecek. Tek sıkıntı bu sorunu yaşayan az sayıda kişi var çünkü büyük çoğunluk PC'yi fişten çekmiyor. Umarım MSI çabuk fark eder.

Sizi hemen bilgilendirmek istedim. Günlerdir bu problemle uğraşıyorum ve sürekli forumları kontrol ediyordum. Az önce MSI forumda yabancı birisi aynı sorunu yazdı ve yardım istiyor. Benimle aynı anakartı kullanıyor ve aynı problemi yaşıyor. Artık endişelenmemize gerek kalmadı. Anakarttan olduğu kesin gibi ve muhtemelen ilk yayınlanacak BIOS ile çözülecek. Tek sıkıntı bu sorunu yaşayan az sayıda kişi var çünkü büyük çoğunluk PC'yi fişten çekmiyor. Umarım MSI çabuk fark eder.
Güzel haber umarız bios güncelleme ile çözüme kavuşur. Teşekkürler.