seeraddar

Yetkin
Batırdım bildiğiniz. Normalde sosyalde 15 ile 12 arası yapardım. 0 coğrafya ile ama MSÜ için sadece bilgi sorduklarından 4–5 net anca yapacağım gibi. Türkçede 35'in altına inmezdim. 3D, Bilgi Sarmal, Apotemi, 345 bunların branş denemelerini çözmüştüm ama 20 net yaptım sanırım. Bunda fazla dil bilgisi olması etkili oldu ama bu sonuç her şekilde kabul edilemez. 20 net nedir? Çoğu sorunun kökünü yanlış okumuşum. Örneğin “hangisi söylenemez?” diyor, A şıkkı söylenebilir. “Aaa hemen buldum, yapıştır A” diyorum. Böyle hatalı 7–8 sorum var zaten.

Matematik için konuşursak bayağı düşük yaptım normale göre. 20 işaretledim, 2 ya da 3 yanlış var. Çok kötü değil ama diğer soruları nasıl yapacağımı bulamadım, yani kalem oynatamadım. Bazı yerlerde işlem hatası yaptığımdan bulamamışım.

Genel olarak böyleydi. Kurumda/evde girdiğim denemeleri de paylaşacağım aşağıda. AYT çalışmaya devam edeceğim, önemli olan AYT benim için ama bu süreçte TYT adına ne yapmalıyım? Türkçem denemelerde, branş denemelerinde düşük gelmezdi. Bunun için tavsiyeniz nedir?
İşin kötü yanı, sonuç umurumda değil; “olur öyle” kafasındayım. Hocalar yardım edin @Testo Unit @SF26 @Atahan
@Michael MYERS @Sxinar

Özdebir
4K
Ve son olarak 3D aynı zamanda rekorum

Son düzenleme:
Sakın yazdaki gibi konu kasmaya dönme. Deneme + eksiklerine abanmaya devam. Geometrin zaten eksikti, fiziği tamamen bitimemiştin ve Türkçeye fazla güveniyordun. Ben MSÜ'de 63K TYT'de 9K yapmıştım. Dünyanın sonu değil, moral bozmaya gerek yok ancak umursamak lazım çünkü ÖSYM sınavı bu. Bugün otur MSÜ'de hangi hataları yaptığını deftere yaz ve bir daha yapma. Bu hatalara sınav süreci(gece uyuma, sabah uyanış ve kahvaltı vb.) İle alakalı şeylerdende varsa yaz.

Sakın yazdaki gibi konu kasmaya dönme. Deneme + eksiklerine abanmaya devam. Geometrin zaten eksikti, fiziği tamamen bitimemiştin ve Türkçeye fazla güveniyordun. Ben MSÜ'de 63K TYT'de 9K yapmıştım. Dünyanın sonu değil, moral bozmaya gerek yok ancak umursamak lazım çünkü ÖSYM sınavı bu. Bugün otur MSÜ'de hangi hataları yaptığını deftere yaz ve bir daha yapma. Bu hatalara sınav süreci(gece uyuma, sabah uyanış ve kahvaltı vb.) İle alakalı şeylerdende varsa yaz.

Türkçe branşları devam mı yoksa ALES mi çözeyim hocam?

Sosyalde -ben dahil- çoğu kişi batırdı zaten. Sınavdan sonra hissettiklerimi ve yaptığımı düşündüğüm hataları not aldım. Sen de not alabilirsin. Çalışmak istemediğinde açıp onları okuyabilirsin. Matematikte de ilk defa süre sıkıntısı yaşadım mesela, 10 tane yapabileceğim soruya süre yetiştiremedim; oturup ağlayacak değiliz, oturup daha iyi çalışacağız. Sen de çalışacaksın. "Şu andan daha iyi olmak için neler yapabilirim?" diye düşünecek ve çözemediğin, işine gelmeyen sorulara "ÖSYM böyle sormaz zaten." demeyeceksin. ÖSYM'nin belli bir seviyesi yok, bunu bu sınavda da görmüş olduk. Özellikle geometride. O yüzden eliniz ayağınız tutuyorken çalışın, en azından "Ben elimden geleni yaptım." deme özgürlüğüne sahip olursunuz. Öteki türlü dert yanmakla hiçbir şey olmuyor.

Hem kendime hem de size bu yolculukta azim ve başarılar diliyorum. Gönlümüze göre ve hayırlısı olanı olsun ama bunlar için de ırgat gibi çalışmak gerekiyor.

Batırdım bildiğiniz. Normalde sosyalde 15 ile 12 arası yapardım. 0 coğrafya ile ama MSÜ için sadece bilgi sorduklarından 4–5 net anca yapacağım gibi. Türkçede 35'in altına inmezdim. 3D, Bilgi Sarmal, apotemi, 345 bunların branş denemelerini çözmüştüm ama 20 net yaptım sanırım. Bunda fazla dil bilgisi olması etkili oldu ama bu sonuç her şekilde kabul edilemez. 20 net nedir? Çoğu sorunun kökünü yanlış okumuşum. Örneğin “hangisi söylenemez?” diyor, a şıkkı söylenebilir. “aaa hemen buldum, yapıştır a” diyorum. Böyle hatalı 7–8 sorum var zaten.

Matematik için konuşursak bayağı düşük yaptım normale göre. 20 işaretledim, 2 ya da 3 yanlış var. Çok kötü değil ama diğer soruları nasıl yapacağımı bulamadım, yani kalem oynatamadım. Bazı yerlerde işlem hatası yaptığımdan bulamamışım.

Genel olarak böyleydi. Kurumda/evde girdiğim denemeleri de paylaşacağım aşağıda. AYT çalışmaya devam edeceğim, önemli olan AYT benim için ama bu süreçte TYT adına ne yapmalıyım? Türkçem denemelerde, branş denemelerinde düşük gelmezdi. Bunun için tavsiyeniz nedir?
İşin kötü yanı, sonuç umurumda değil; “olur öyle” kafasındayım. Hocalar yardım edin @Testo Unit @SF26 @Atahan
@Michael MYERS @Sxinar

Özdebir
4K.
Ve son olarak 3D aynı zamanda rekorum.

Bu MSÜ'ye giren çoğu öğrencinin aldığı en büyük ders bence geometri.
Geometrinin önemini topluca vurguladı ÖSYM.
Soru kökünü eğer gerçekten yanlış okuduysan bunu sınavda düzeltirsen bir sorun yok ama bu bir bahaneyse sıkıntı zaten.
Mümkünse genel deneme çöz ama branş da kötü eksik oldukların varsa branş denemesi çöz.
Onun dışında lütfen AYT'yi aksatmak gibi bir hata yap MSÜ kötü geldi diye TYT abanıp AYT'den gol yeniliyor genelde.
Geçmiş olsun.

Sosyal ve geometrisi sağlam hazırlanmış diyordu çoğu kişi. Takma kafaya normal rutinden devam.

Sosyal ve geometrisi sağlam hazırlanmış diyordu çoğu kişi. Takma kafaya normal rutinden devam.
Ya hoca türkçede gerçekten çok sıkıntılı sorular vardı ya. Bir tane ses bilgisi sorusu bariz yanlıştı; şıkların hepsinde özellik vardı. Soru hatalıydı. Onun dışında cümlenin ögeleri sorusunda yazım hatası vardı. Bir paragraf sorusunda da yazım hatası vardı. Ayrıca yaklaşık 4–5 tane paragraf sorusu aşırı saçmaydı.

Sorunun kökü “çıkarılabilir” diyordu ama bizden mantık yürüterek “ulaşılabilir” gibi yorum yapmamızı istiyordu.

Hoca bir de hatırladığım kadarıyla bir soru vardı. Paragrafta “kokular insanları eğlendirebiliyor” gibi bir ifade geçiyordu. Sorunun kökü de “hangisine ulaşılmaz?” diyordu. Şıklardan biri “insanlarda olumlu etki yarattır”dı. Mantıken buna ulaşılabilir gibi duruyor ama cevap buydu. yani ulaşılamaz saymıştı.

Aynı Paragrafta bir de “insanları geçmişe götürdüğü”ne dair bir ifade vardı yanlış değilsem. Şıklarda da “insanlara geçmiş deneyimlerini hatırlattı” diyordu. Cevap buydu, saçma. Ama “eğlendirmek → olumlu etki” çıkarımı ulaşılamaz. saymıştı.

Yani biri kabul ediliyor, diğeri edilmiyor. Saçma sapan iş yapıyorlar.