5 yıldır besliyorum arada böyle uyuzluğu tutuyor yukarıda yazan arkadaş gibi üzerine örtü örtüyorum. Sende olmuyorsa bir şeylerle oyalamaya çalışabilirsin. İçinde oyuncak yoksa falan. Onun dışında m. kuşlarının en sevdiği şeylerden biri kraker ve özellikle dal darısı. Bunlardan vermeyi deneyebilirsin.

5 yıldır besliyorum arada böyle uyuzluğu tutuyor yukarıda yazan arkadaş gibi üzerine örtü örtüyorum. Sende olmuyorsa bir şeylerle oyalamaya çalışabilirsin. İçinde oyuncak yoksa falan. Onun dışında m. kuşlarının en sevdiği şeylerden biri kraker ve özellikle dal darısı. Bunlardan vermeyi deneyebilirsin.
Bu öyle bir muhabbet kuşu ki normalde dal darısını havada kapması gerekirken uzatıyorsun ıhhhh bana mı veriyorsun modunda oralı bile değil

Bende de 12 yıldır var, üzerine bir örtü örtünce susuyor.

Arkadaşın dediği gibi geceleri uyurken ışık görmemesi ve ses olmaması lazım o yüzden geceleri kafesinin her yerini kapatan bir örtü serin, ses konusunda da aynı şekilde. Kuşun hemen elinize gelmesini beklemeyin bazen kafanıza konar uçar kafanızdayken öylece bekleyin. Başka odalara giderse gezmesine izin verin ama dikkat edin. Eğer yakınızda bir yere konarsa kolunuzu uzatın ve hiçbir şey yapmayın bir şekilde konar. Eğer alışmamışsa uzun sürebilir.

Maalesef atamam. Ancak demirleri falan hep kemirmiş :D

Üzerine örtü örtünce şarkı söyler gibi kısık ses tonuyla ara ara 50 Dk'da bir üzerini açınca dövüyorlarmış misali başlıyor bağırmaya :D ne oldu bu kadına anlamadım.

Dişiler daha sessiz falan fistan diye bir şeyler okudum gittim dişi aldım ocak ayında evimizin misafiri oldu ama son zamanlardaki hareketi bende kafa bırakmadı sinirlenmeye başlıyorum.

Bakımla alakası yok bence, düzenli olarak bakarım çevresel olarak rahatsız olabilecğei gürültü, ya da başka etken vs de yok neden kaynaklanıyor bilmiyorum şimdilik.

Dişiler sessiz genelde ama en agresifi olur. Erkekler mutluysa da öter.