Genel olarak komünist ve sol partilerden bahsettim yani kesin böyledir diyerek demedim. Dil konusuna gelirsek zaten herkes özgür çerkesler de konuşuyor veya farklı kesimden insanlar da konuşuyor isterse ermeni olsun. Herhangi bir ulus devletinde ana dil tektir İspanya, Fransa, İtalya, Almanya bu tarz ülkelerde çok dil yoktur anayasalarında 1 dil vardır ve aynı Türkiye gibi herkes serbest istediği dili konuşabilir. İngilizceye gelirsek uluslararası dildir dünyanın genelinde okutulur ve öğretilir bu dil İspanyolca veya farklı bir dil de olabilirdi. Ama kürtçeyi tutup eğitim öğretime sokarsan veya anayasayı değiştirip iki dilli yaparsan ülkeyi bölünmeye götürürsün. Ha ayrıca öğrenmek istersen eğitim veren yerler vardır öğrenirsin. Ama böyle bir şey yapıldığı takdirde diğer etnik kökenli insanların hak olarak önüne geçmiş oluyorsun mesela çerkesler de ister aynısı olsun. O zaman ne olur karışıklık çıkar. Ana kimlik karmaşası oluşur. Ki bu ülkede anayasa çok esnek ve herkesi kapsayan yapıya sahiptir ne der bize bu ülkede yaşayan hangi dinden ırktan olursa olsun herkes türktür der benimseyen. Kapsayıcılığı vardır. Ama amaç başka bunların.