Muharrem İnce kadar böcek bir siyasetçi yok.

• 2 defa seçmenini ve sevenlerini yüz üstü brakmıştır.
  • Defalarca kez sırtından bıçaklanmasına rağmen CHP'ye geri dönmüştür.
  • Am*dspor için tebrik mesajı yayınlamıştır.

Sonrasında Mansur'dan da bir şey bekledik; ortaya karışık bir şey yazdı. Bir yandan karşı gibi, diğer yandan Kürt sorunu var da tartışılmalıymış gibi yorum da vardı. O da elendi, ben öyle düşünüyorum.

Kürtler eğer cumhuriyetçi, sosyalist bir çizgide politika üretecekse saygı duyarım ama bu barış Erdoğan'ı tekrar başkan yaptırmak içinse ben de karşıyım. Şu ana kadar en görülü siyaseti yapan Türkiye Komünist Partisi'dir.

Kürtler eğer cumhuriyetçi, sosyalist bir çizgide politika üretecekse saygı duyarım ama bu barış Erdoğan'ı tekrar başkan yaptırmak içinse ben de karşıyım. Şu ana kadar en en görülü siyaseti yapan Türkiye komünist Partisi'dir.

Ayrılıkçı bölücü ideoloji İsrail ve ABD'nin Orta Doğu projesidir. Patronları bunlardır. Tkp de dahil sol partiler bunlarla birlikteyse emperyalizmin kucağında maşadırlar. Bunun başka açıklaması olamaz. Barış denilen bir şey de yok PKK tek bir formda ve isimde değildir uzantıları ve parçaları vardır. Bu yüzden büyük bir kandırmaca yapılıyor. Amaç ülkeyi bölmek parçalamak İsrail'e toprak kazandırmaktır. Zamanı geldiğinde İsrail doğudaki kazanıldığı sanılan topraklarda katliam yaparak bölücü kürtlere etnik temizlik yapacaktır bunu kendileri yahudi kanallardaki bakanlar kürtlerle alay ederek fıkralar eşliğinde anlatıyorlar. Adamlar orta doğu halklarının zekasının zayıf olduklarını biliyorlar bundan dolayı da açık açık söylüyorlar.

@Xackwild bu arada kürtler diyerek genel tanım yaparak bütün kürtleri öcalancı tanıma koyuyorsunuz bu tehlikeli bir durumdur aynı özgür özel gibi. Bu forumdaki Kürt arkadaşlara soralım kabul ediyorlar mı sizin yazdığınız tanımı?

Ayrılıkçı bölücü ideoloji İsrail ve ABD'nin Orta Doğu projesidir. Patronları bunlardır. Tkp de dahil sol partiler bunlarla birlikteyse emperyalizmin kucağında maşadırlar. Bunun başka açıklaması olamaz. Barış denilen bir şey de yok PKK tek bir formda ve isimde değildir uzantıları ve parçaları vardır. Bu yüzden büyük bir kandırmaca yapılıyor. Amaç ülkeyi bölmek parçalamak İsrail'e toprak kazandırmaktır. Zamanı geldiğinde İsrail doğudaki kazanıldığı sanılan topraklarda katliam yaparak bölücü kürtlere etnik temizlik yapacaktır bunu kendileri yahudi kanallardaki bakanlar kürtlerle alay ederek fıkralar eşliğinde anlatıyorlar. Adamlar orta doğu halklarının zekasının zayıf olduklarını biliyorlar bundan dolayı da açık açık söylüyorlar.
TKP' nin politikalarını biraz objektif bir şekilde okumanı tavsiye ederim. Kürtler konusunda emperyalist bir proje olabileceğini onlar da söylüyor. Ben insan odağında baktığımda en basitinden dillerini yaşatmaları gereğini düşünüyorum. Bizim topraklarımızdaki bir halkın ana dili dışında Türkçe'yi bilmesi ama benim Kürtçe'yi bilmemem bizim ayıbımız. Okullarda neden İngilizce'yi zorunlu ders olarak okutulduğunu düşündün mü?

Muharrem'in de çok falsosu var. Solcu olacağım diye saçma sapan hdpye taziye, sırrıyı anma falan filan var yani falsosu. Tabii şu insanlar arasında en zekisidir orası ayrı. Millet 90'larda Fetöyü dili uyuşana överken bu adam Fetö tehlikesine dikkat çekmiştir.

Tkp'nin politikalarını biraz objektif bir şekilde okumanı tavsiye ederim. Kürtler konusunda emperyalist bir proje olabileceğini onlar da söylüyor. Ben insan odağında baktığımda en basitinden dillerini yaşatmaları gereğini düşünüyorum. Bizim topraklarımızdaki bir halkın ana dili dışında Türkçeyi bilmesi ama benim kürtçe'yi bilmemem bizim ayıbımız. Okullarda neden İngilizce'yi zorunlu ders olarak okutulduğunu düşündün mü?

Genel olarak komünist ve sol partilerden bahsettim yani kesin böyledir diyerek demedim. Dil konusuna gelirsek zaten herkes özgür çerkesler de konuşuyor veya farklı kesimden insanlar da konuşuyor isterse ermeni olsun. Herhangi bir ulus devletinde ana dil tektir İspanya, Fransa, İtalya, Almanya bu tarz ülkelerde çok dil yoktur anayasalarında 1 dil vardır ve aynı Türkiye gibi herkes serbest istediği dili konuşabilir. İngilizceye gelirsek uluslararası dildir dünyanın genelinde okutulur ve öğretilir bu dil İspanyolca veya farklı bir dil de olabilirdi. Ama kürtçeyi tutup eğitim öğretime sokarsan veya anayasayı değiştirip iki dilli yaparsan ülkeyi bölünmeye götürürsün. Ha ayrıca öğrenmek istersen eğitim veren yerler vardır öğrenirsin. Ama böyle bir şey yapıldığı takdirde diğer etnik kökenli insanların hak olarak önüne geçmiş oluyorsun mesela çerkesler de ister aynısı olsun. O zaman ne olur karışıklık çıkar. Ana kimlik karmaşası oluşur. Ki bu ülkede anayasa çok esnek ve herkesi kapsayan yapıya sahiptir ne der bize bu ülkede yaşayan hangi dinden ırktan olursa olsun herkes türktür der benimseyen. Kapsayıcılığı vardır. Ama amaç başka bunların.