Sığınmacıların "mayınla", "duvarla" tutulabileceğini düşünmek sanki baya sıkıntılı. Hani SJW lobisi falan da denmiş ekstra olarak, o yüzden tekrar düşünmeye davet ediyorum sizi.O seviyeye ulaştığında bir problem olmayacak. Adamların sınırları mayın dolu artı sınır güvenlik birimlerine geniş yetkiler tanımışlar. Hali hazırda SJW tayfa sağ olsun zaten mülteciler Avrupa'ya doldu ve sıkıntı çekiyorlar.
Sovyetler Türkiye'nin yakın dostuydu demedim zaten. Lakin yakın ilişkiler kuruldu, bunu inkar etmenin lüzmu yok.Sovyetler bile gerçek sanayileşme hareketine Stalin döneminde geçti. Ayrıca benzer yardımları Almanya'dan da aldık, şimdi Nazi Almanyası müttefikimiz mi oldu? Lenin'in Atatürk hakkında "önemli bir lider" demesi gayet doğal zaten, o dönem Bolşeviklerin yardıma ihtiyacı var ve 1. Dünya Savaşı'ndan çekildikleri için herkes onlara sırtını dönmüş durumda. Sendika faaliyetlerinin de etkisi yadsınamaz tabii.
Sovyetlerin, Türkiye gibi sanayileşmemiş, nüfus bakımından oldukça yetersiz bir ülkeye "müttefik" gözüyle (yani çıkar ilişkisini kastediyorsun sanırım) bakması yanlış bir okuma.
Lenin, yıkılan monarsik düzenin yerine gelen burjuva devrimine "ilerici" olduğu için yardım ediyor. Marksizm, ilerici hareketlere desteğini her daim belirtiyor. Türkiye'ye özel bir durum yok.
60 Darbesi'yle aslında NATO'cu taife de tasviye ediliyor, pek de desteklemeni sağlıklı bulmadım.60 Darbesi'ni görüp görebileceğin herkesten daha çok savunuyorum. Zaten okursan (bence okuma yazman yok, varsa da anlamlandırma becerin yok ama olsun, yine de dene) "yaptığı tek doğru iş" olarak nitelendirmişim. Ayrıca o dönem iki tarafın da amacı buydu, İsmet İnönü başta olsa Kore Tugayı kurulmayacak mı zannediyorsun?
Orduyu kalkındırmanın tek yolu emperyalist bir savaşa destek değildir. Dolayısıyla Kore Savaşı üzerinden ikna olacağımı sanmıyorum.Ayrıca Kore'ye gitmemizin tek nedeni politik değil. Ordumuzu 2. Dünya Savaşı'nda test edemedik, bu bizim için bir fırsattı ve katıldık. Eğer araştırırsan bu muharebeden çıkan tonla rapor olduğunu ve ordumuzu kalkındırmamızda büyük yararı olduğunu görürsün.
Yok, o an yanlış okumuşum sadece. Büyütülecek bir mevzu yok.Komünist eşittir sosyalist gözüyle bakıyorsan çok yazık sana dostum, ciddiyim. Okuman yok desem değil, anlamlandıramıyorsun desem değil çünkü farklı bir kelime geçiyor orada, cidden kapasiteni aştım sanırım özür dilerim.