Mülteci meselesine anti-emperyalist bir çözüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1178
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 93
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    çözüm mülteci
Direkt yazacağım, sen aptalsan adamlar sana her şeyi opsiyonlar. Eğer sen %2 kuralına uymuyorsan, gidip ittifakının düşmanı olan ülkeden alım yapıyorsan, bir dediğin ötekini tutmuyorsa pek tabii zayıf müttefik olarak görülürsün. Adamlar da seni kendilerine bağlı kılmak için her şeyi yaparlar.

Bu olayın çözümü de gayet basit:

Ekleme: Boşu boşuna NATO düşmanlığı yapmaya lüzum yok. Zira Rusya ve müttefiklerinin durumunu görüyoruz. NATO diye ağlayacağınıza dış politikada hangi hataları yaptık da bu duruma düştük diye düşünün.

Boşa hayal kuruyorsunuz, vatanını düşünen adam bu it sürüsünü ülkeye sokmaz, gireni de def etmesini bilirdi.

Atatürk bugün hayatta olsa Ortadoğu coğrafyasında yaşanacak değişimi tahmin edebiliyorum. Onun kadar olmasa da bir vatansever tarafından yönetilsek bugün yaşadığımız hiçbir sorunu yaşamıyor olurduk.

Bu düzenle devam ettiğimiz sürece ülkeye mülteci de dolar bomba da patlar ekonomi de çöker. Hala şu şöyle olsa mülteciler gider hayalleri kuruyorsunuz.

Hepsini ülkelerine silah zoruyla göndersinler. Onlarla uğraşmaya değmez. Hemen direkt gitsinler.

Direkt yazacağım, sen aptalsan adamlar sana her şeyi opsiyonlar.

Hükümetlerin kararları, tıpkı Osmanlı'nın kararlarının yeni cumhuriyet kararlarınca tanınmaması gibi, bizi bağlamayacak. Zaten burada sunulan çözüm Tayyip Erdoğan hükümetine tavsiye falan değil, öyle bir seçenekleri de yok. Yapamazlar.

Dediğim gibi, umurumuzda değil. Beni temsil eden hükümet başımızdakiler değil. NATO'nun ne olduğu hakkında paragraflarca yazı yazılır. Amerika ve kuklalarının genisleme çabası kabaca, en hafif en masum tabirle. Dolayısıyla NATO'dan taraf olmayacağız, terör örgütü olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Kusura bakmayın.

Bu çözüm önerisinin öznesi Tayyip Erdoğan hükümeti değil, onlarla yürünecek bir yol yok. Eğer kastettiğiniz "boşa hayal"in kaynağı buysa, yanlış anlaşılmayı düzelteyim dedim.

Ülke sınırlarım içinde Avrupa değerlerine uymayan mülteci istemiyorum. Suriyeliler, Ukraynalılar gibi eğitimli ve kültürlü değil. Schengen sınırlarına girmeleri güvenlik gibi birçok açıdan çok büyük bir risk olur çünkü hiçbir ülke arasında sınır yok ve özgürce gezebiliyorsunuz. Asla da ülkelerine döneceklerini sanmıyorum. Suriye gibi kendi ülkelerine dönmeyeceklerse en azından Türkiye gibi bir ülkede kalmaları daha doğru. Türkiye hâlinden memnun duruyor.

Mesela yurt dışında yaşayan arkadaş bunu yazarken azıcık bile utanmıyor. Zira bu yüzden kaçmış ülkeden, oradan eline aldığı cihazdan "Türkiye'de kalsınlar" diyor. Herhangi bir Avrupa vatandaşına da sorsan aynısını diyecektir genel olarak.

Avrupa kültürüne ne din ne dil ne de başka bir açıdan uyuyorlar. Türkiye’de en azından Müslüman bir çoğunluk var. Avrupa, bu mültecilerin yeri değil. Suriye’ye dönmeleri lazım. Dönemiyorsalar da Avrupa’ya girmelerini sağlamak bir çözüm olamaz. Bizim derdimiz artık sizin derdiniz olsun demeye benziyor.

Bu arada “Türkiye hâlinden memnun duruyor.” derken ciddi değildim. Bir şey yapmadıkları için tepkiliyim.

Konuda yazıyor, mültecilerin ülkelerinden edilme sebebi NATO'dur. Orta Doğu'ya sınır bağı olmayan ülkelerin, onları alakadar etmeyen problemlere burnunu sokması sonucu Türk vatandaşının bunları yaşamaya hakkı yok. Cezaları budur, en hakkaniyetli çözüm de budur. Siz ilgileneceksiniz. İsveç gibi entegre mi edersiniz, toplama kampı mi kurarsınız bu Türk vatandaşının sorunu değil.

Hala gelmiş Suriye'ye gitmezler ama... Diyor. Allah Allah, neden gitmezler acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu çözüm önerisinin öznesi Tayyip Erdoğan hükümeti değil, onlarla yürünecek bir yol yok. Eğer kastettiğiniz "boşa hayal"in kaynağı buysa, yanlış anlaşılmayı düzelteyim dedim.

Hocam bu heriflerden kurtulduktan sonra zaten kaçakları ülkeden atmak için NATO'ya yalvarmaya ihtiyaç kalmıyor. Kendi ülke güvenliğimizi sağlarken başkasından izin alacak değiliz. Sadece bunu yapmak isteyecek, ülkesini kendi cebinden fazla düşünen biri olması lazım başta.

Önüne gelene sınır kapısını açan ülke Türkiye. Roma’daki bir müzeye gitmek bile Türkiye’ye gitmekten daha zor. Danimarka gibi ülkeler artık turistik amaçlı vizeleri Türkiye’ye vermiyor.
Hâlâ gelmiş Suriye'ye gitmezler ama... diyor. Allah Allah, neden gitmezler acaba?
Çeşitli ekonomik destek paketleri sunuluyor, kendi ülkelerine göre daha özgürler, her taraf çöl ve savaş değil. İsteyen vatandaşlığı almanın da bir yolunu buluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…