Gördüğün yerde başını ezeceksin, Hitler yanlış ırkı yok etmeye çalıştı.
İçtim şarabi...
İçtim şarabi...
Hocam anlıyorum batı karşıtlığını bende destekliyorum ama biraz solun hayalperestliğinden çıkıp realiteye bakmakta fayda var. Bunu bir sosyalist olarak söylüyorum. Mültecilere avrupa kapısı açmak batı sınırlarımızı savaş alanına döndürür ve ayrıca AB bulgaristan ve yunanistana yüklü miktarda para verip sınırlarını rahatlıkla savunur. Bu strateji bir ara uygulandı ve AB Türk sınırına bir sürü yatırım yaptı kaybeden biz olduk. Tek çözüm geldikleri yere geri göndermek. Suriye ve Irak zaten güçsüz oralara göndermemiz çok daha kolay olacak.Mültecileri; Orta Doğu'yu ve daha nice coğrafyayı kendi emelleri için karıştıran NATO ülkelerinin bize opsiyonladığı biliniyordur. Tabii bir de üstüne para alıyoruz.
Hatta belki Yunanistan ile de "onlar (yani Türkiye) yollamayacak, siz de ne olursa olsun almayacaksınız" gibi bir anlaşma içerisinde olabilir. Bilemiyorum. İmkansız gelmiyor kulağa.
Genel çözüm, sınırları Yunanistan ile anlaşıp açacağız. Şu noktada Yunanistan ile anlaşmak bile gerekmiyor ama komşu ile diplomasi yapmanın kimseye zararı olmaz.
Mültecilerin yeri, özellikle yediği nanelerden ötürü, Avrupa'dır. Türkiye'nin böylesi bir nüfus ile baş edebilmesinin imkanı yok. Edemiyoruz da zaten. Güvenlik problemleri, iş gücünün ucuzlaşmasıyla meydana gelen Türk vatandaşına istihdamda müthiş düşüşler vs. zaten kötü durumda olan bir ülke için yıkıcı etmenler.
Dostum sen kullandığın kelimeleri çarpıtmakla ünlüsün zaten. Öldürmek kelimesine "onu kastetmedim" diyip şunu falan atmıştın:Bu arada “Türkiye hâlinden memnun duruyor.” derken ciddi değildim. Bir şey yapmadıkları için tepkiliyim.
Katılıyorum hocam. Konunun amacı mültecileri gönderilecek yerin Avrupa olması gerektigi hakkında temellendirme yapmak. Olur ya da olmaz, fikir alış-verişi yapalım dedim. Elbette her şeyden önce bilinçli bir halk gerekiyor.Hocam bu heriflerden kurtulduktan sonra zaten kaçakları ülkeden atmak için NATO'ya yalvarmaya ihtiyaç kalmıyor. Kendi ülke güvenliğimizi sağlarken başkasından izin alacak değiliz. Sadece bunu yapmak isteyecek, ülkesini kendi cebinden fazla düşünen biri olması lazım başta.
Bölge halklarıyla -özellikle post Sovyet halkları- anlaşmak çok önemli. Zaten yoğun bir anti-emperyalist propaganda, Türkiye'nin vereceği kararda dünya kamuoyunun desteğini alacaktır. Vereceğimiz karar doğru olacak hocam.Hocam anlıyorum batı karşıtlığını bende destekliyorum ama biraz solun hayalperestliğinden çıkıp realiteye bakmakta fayda var. Bunu bir sosyalist olarak söylüyorum. Mültecilere avrupa kapısı açmak batı sınırlarımızı savaş alanına döndürür ve ayrıca AB bulgaristan ve yunanistana yüklü miktarda para verip sınırlarını rahatlıkla savunur. Bu strateji bir ara uygulandı ve AB Türk sınırına bir sürü yatırım yaptı kaybeden biz olduk. Tek çözüm geldikleri yere geri göndermek. Suriye ve Irak zaten güçsüz oralara göndermemiz çok daha kolay olacak.
AKP’yi desteklemediğim açıkça belli. CHP de seçilmediğine göre ülke hâlinden memnun görünüyor. Suriyelilerin kalmasında bir sorun görmüyor kimse demek ki. Memnun olmasalar başka partiye oy verirlerdi, değil mi? Avrupa olarak durumumuzdan memnun olduğumuz için de sınırlarımıza önüne geleni almıyoruz. Bize gelemeyeceklerine göre de hâlinden memnun olan din kardeşlerinin yanlarında kalabilirler. Ukrayna’nın Rusya ile olan durumu varken kimse Suriyelileri önemsemiyor.Dostum, sen kullandığın kelimeleri çarpıtmakla ünlüsün zaten.
Bende bunu savunuyorum. Ama Post Sovyet ülkeleri birbirini yemek ile meşgulken nasıl AB ye karşı duracaklar?Bölge halklarıyla -özellikle post Sovyet halkları- anlaşmak çok önemli. Zaten yoğun bir anti-emperyalist propaganda, Türkiye'nin vereceği kararda dünya kamuoyunun desteğini alacaktır. Vereceğimiz karar doğru olacak hocam.
Uygulanan, yani sizin mesajınızdaki karar "bize verilen paranın gecikmesi" üzerindeydi. Yani Tayyip yaptı ve olmadı demek yanlış olur o açıdan.
Tam da Türkiye Yüzyılı için uygun bir sonuç.
Zannetmiyorum. Mülteci meselesi bu kadar siyah beyaz bir mesele değil. YRP bile mülteci karşıtı seviyeye gelebilir.
Hükümetler halklarca ortaya koyulan tavırlara göre kararlar alabiliyor hocam. İsterse Macaristan'daki hükümet gibi faşonun teki olsun, hepsi de ülkesinde mülteciyi istemeyecek. Isteyemeyecek.Bende bunu savunuyorum. Ama Post Sovyet ülkeleri birbirini yemek ile meşgulken nasıl AB ye karşı duracaklar?
Görmüyor musunuz Ukraynayı? Zamanın en güçlü 2 Sovyet ülkesi Putinin Emperyalist politikaları yüzünden savaşta(Rusya ve Ukrayna) Batı birleşik bir şekilde sapa sağlam dururken Post Sovyet ülkeleri birbirine düşman onlardan gelecek destek ne kadar olabilir?
Doğunun tek gücü Çin ama Çin kapitalizmini desteklemektense Batı Sosyal Demokrasisini desteklerim daha iyi.
O kadar dar bir boyuttan bakıyorsunuz ki... Sizi koyunlardan bile daha beter bireyler olarak görüyorum. Onlar ak koyun ise siz kara koyunlarsınız, yazık gerçekten...Avrupa’ya gelmelerini düşünmek hayal kurmaktan başka bir şey değil. Size sonraki seçime kadar iyi şanslar. Belki bir de Filistinli ve Afgan almaya karar verirsiniz.![]()