Mülteci meselesine anti-emperyalist bir çözüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1178
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 93
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    çözüm mülteci
O kadar dar bir boyuttan bakıyorsunuz ki... Sizi koyunlardan bile daha beter bireyler olarak görüyorum. Onlar ak koyun ise siz kara koyunlarsınız, yazık gerçekten...
Neden dar bir bakış olsun? Ülke sınırlarıma gelemiyorlar. Beni hiçbir şekilde etkilemiyor. Artık üzülmeyi geçtim, bir ülkenin daha ne kadar batırılacağını merakla izliyorum. Bir çeşit deney gibi oldu. Siz de tam aksine önüne geleni alıyorsunuz. İleride oy için biraz da Filistinli almak isteyebilirsiniz. Engel olan ne ki? Halk tamam diyor, yönetenler de uyuyor. Yönetenler bir şey isteyince halk da tamam diyor. Suriyelilere özel mahalleler var, Türklere iş bile vermiyorlar. Kimse de sorun görmüyor. NATO üyesi olan bir ülkenin daha iyi bir durumda olmasını dilerdim. Avrupa ile düşman değil sonuçta.

Halkın bu yaşadığı önemsiz yani? Seçimde pek iyi sonuçlar gelmedi diye halk cehennemi yaşamayı hak etti diye bir şey yok. Hadi o yüzde 52'lik kısımdan nefret ediyorsunuz ne yaşarlarsa yaşasınlar tam tersi zevk bile alırsınız diyelim.

E geriye kalan kesim ne olacak, onlar da mı umurunuzda değil? Tüm halk mı buna tamam diyor? Neyse artık. Fransa'dan yazan birinin böyle konuşabilmesi pek de şaşırtıcı değil, artık tamamen bağ kopmuş buradan. Çok da suç aramamak lazım...

Fransa da yaşıyor iseniz orası da pek güzel bir yer değil yabancı sayısı konusunda. Cezayirli faslı tunuslu insanlar var. Batı sandığınız gibi geçilmez kale değil be. Türk insanı biraz aklını kullansa 2 partiye muhtaç kalmazdı bir sürü alternatif olurdu mültecileri bir şekilde gönderebilirdik. Batı günden güne eriyor çinin karşısında bir tek ABD durabilir ama ABD halkının durumu ortada yani o geçilmez kale bir şekilde yıkılacak bir gün.

Aslında konuda eleştirilen şey bu. Bir, biz neden NATO'nun bombaladığı bölgeyi üretime uygun hale getiriyoruz?
NATO bir cacık yemiş kabak sana kaldı.
Ülkesini sevenler buna karşı çıkardı ama inatla propaganda yapıp ülkeye milyonlarcasını soktular.

Birileri gelsinler diyor, halk tamam diyor. Bu devran böyle devam eder.
Tek kurtuluş tüymekte;
çocukların Türkçe bilmeyecek, çocukların Türkçe müziğin keyfine çıkarsmayacak, ailenle zaman geçiremeyeceksin ama en azından yaşamış olacaksın.

Halkın bu yaşadığı önemsiz yani? Seçimde pek iyi sonuçlar gelmedi diye halk cehennemi yaşamayı hak etti diye bir şey yok.
Bir ülkeden o ülkedeki herkes sorumludur. %52 veya %48 diye ayırmak saçmalık. Ülke kimsenin tapulu malı değil. Herkes birlikte yaşıyor. Gerekli tepki verilmediği ve birliktelik olmadığı zaman olanlar belli. İnsanlar birbirini 48 ve 52 diye ayırmaya başlamış. Bunun yerine herkes birlikte tepki gösterip birbirini ikna edebilirdi.

Fransa'dan yazan birinin böyle konuşabilmesi pek de şaşırtıcı değil, artık tamamen bağ kopmuş buradan. Çok da suç aramamak lazım...
Çeşitli arkadaşlarım hâlâ Türkiye’de. Bağım kopuk değil ama “evim” demem.
Fransa’da yaşıyor iseniz orası da pek güzel bir yer değil yabancı sayısı konusunda.
Kültüre uygun olduğu sürece herkes gelebilir. Avrupa Birliği tek bir ülke gibi. İsteyen istediği ülkeye gidip yerleşebiliyor. Fransız’ın birisi İspanya’ya geldiği için kimse tuhaf bakmıyor.

O kadar dar bakış açısı ile bakan kişi @80 isimli arkadaş değil mültecileri Avrupa'ya gönderelim diyen arkadaşlardır. Bunu yaptıktan sonra yaşanacak sorunlar bizi etkilemeyecek zannetmek tam bir cehalettir. Bu yapılacak hareket anca Avrupa'nın 2. Orta Çağına sebebiyet verir.

Antiemperyalist olacağız diye Komünist oluyorsunuz dikkatinizi çekerim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim verdiğim örnek Afrikalı insanlar kültürleri uygun değil tamamen çünkü onlar müslüman mutlaka büyük farklar olacak işin sonunda.

Hocam benim verdiğim örnek Afrika'lı insanlar kültürleri uygun değil tamamen çünkü onlar Müslüman mutlaka büyük farklar olacak işin sonunda.

Avrupa'ya bir damga vurmuşsunuz din düşmanı diye fakat bu yanlış bir şey din düşmanlığı yok cehalet düşmanlığı var bu da gayet normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yirmili yaşlarda çıtır beyaz hatun varsa bana paslayın o zaman hocam, gerekirse Fransızca ve İspanyolca öğrenirim mühim değil.

İfadeler: 80
Dediğim gibi hocam, bundan 100 sene evvel Anadolu'daki işgal kuvvetleriyle savaşanlar Osmanlı tebaasıydı. Şu anki halkımızdan belki de daha cahil ve yobazlardı. Mülteci meselesi artık Türkiye'nin baş edemeyeceği ana gelene kadar çözersek ne âlâ. Ha çözemedik, mesele kendi kendini çözecek. Biz istesek de istemesek de Avrupa'ya gidecek bu halklar.
Avrupa sizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Avrupa Orta Doğu'dan sorumlu diyorum, neden inatla mültecileri burada tutmak için size para verenlerden cephe oluyorsunuz?
Anti-emperyalist olacağız diye Komünist oluyorsunuz dikkatinizi çekerim...
Konuda komünizm ile alakalı tek şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…