Mülteci meselesine anti-emperyalist bir çözüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1178
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 93
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    çözüm mülteci
Şu şekil ciddiyetle konuyu izlerken benim de keyfimi yerine getirdin hahaha.

Mülteci meselesine anti emperyalist değil, emperyalist bir çözüm gerek. Eğer Suriyelilere gül uzatıp gider misin kardeşim? desen sana diyeceği şu;

Çözüm basit.

ya bu olacak;

Sanat okuluna kabul edilmeyen adamın yaptığını yapacaksın.

Ya da

Artık anti emperyalist çözümle mi giderler. Ne yaparsak giderler artık gitsinler. Bu kadar yüzsüzlük olmaz seni istemeyen tonlarca insan var. Defolun ülkemizden!

Mülteci meselesi zaten Türkiye'yi aştı. Afrika'dan Çin eliyle birçok kişi Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. Türkiye'dekilerin de amacı bu zaten, sadece biz para karşılığı tutuyoruz.

Hangi Atatürkçü komünist söylesene bana? Atatürk döneminde bile SSCB ile yakın ilişkiler kurmadık. SSCB'nin ve dahası Rusların amacı daima genişlemekti. NATO'ya girmesen SSCB'nin ezdiği ve günümüzde acı çeken devletlerden biri olurdun.

Rusların hangi teknolojisi işlevli? Ukrayna savaşına bak bakalım, S-400 kendi uçaklarını vuruyor. Uçakları da ayrı mesele zaten, hala daha SU-57'den bir filo kuramadılar ve aktif olarak sahada değil. Sukhoi bile SU-75'i tanıttı geçen. Tankları da malum, tenekeden hallice. NATO'nun sana kattıkları şeyleri elinden alsak benliğin bile kalmaz. Belki de Adnan Menderes'in yaptığı tek doğru şey NATO'ya girmekti.
Aslında Yunanistan'ın sahip olmadığı tanker uçak gibi bazı teknolojiler ve F-16'ları etkin ve etkili olarak kullanan ülkelerden biri (belki de tek ülke) olduğumuz için iyi bir yerimiz var. Tek eksiğimiz politikada dengesizliğimiz ve %2 kuralına uymamamız.

Ortak hava üssü mantıklı bir şey. İncirlik'e kadar Kürecik Radar Üssü'ne karşı çıkın. Sırf İsrail denen Yahudi işgalcileri İran'ın füzelerinden korumak için konuldu.

Kore Savaşı'nda bize büyük bir kazık atıldı. Sonucunda NATO'ya girmiş olsak bile oynadığımız etkin rolün karşılığı daha da çok olmalıydı. Eğer bizim tugayımız direnmese 8. Ordu kuşatılır, Çinliler Seul'e girerdi.

Ülkeyi ABD değil hükümet sömürüyor.

Mülteci meselesi zaten Türkiye'yi aştı. Afrika'dan Çin eliyle birçok kişi Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. Türkiye'dekilerin de amacı bu zaten, sadece biz para karşılığı tutuyoruz.
Demek ki para karşılığı hâlâ "tutabiliyoruz" onları. Türkiye'yi aşacak dememdeki kasıt artık onları tutamayacağımız seviyeye ulaşmamız.

Atatürk-Lenin ilişkilerine daha detaylı bakarak işe başlayabilirsin. Lenin kendi ağzıyla "Atatürk bir sosyalist değil fakat bizim yöntemlerimizi detaylıca inceleyen, önemli bir önder" diyor Atatürk hakkında. Kurtuluş Savaşı için SSCB'den silah yardımı alıyoruz, sanayileşme amacıyla yardımlar alıyoruz vs. Sovyetler emperyalizme karşı savaşımızda Atatürk ve silah arkadaşlarına önemli yardımlarda bulunmuştur, konuyla alakası yok ama cevap vereyim dedim. Çok palavra sıkmışsın çünkü ortaya.

NATO aracılığıyla ülkem insanı katledildi diyorum, hangi Atatürkçü sosyalist diyor. Bunun hakkında dahi bilgin yok.
Menderesgiller de savunulduğuna göre yavaştan kalkalım biz artık, evet karpuz da kesmeyin.

Demek ki para karşılığı hâlâ "tutabiliyoruz" onları. Türkiye'yi aşacak dememdeki kasıt artık onları tutamayacağımız seviyeye ulaşmamız.

O seviyeye ulaştığında bir problem olmayacak. Adamların sınırları mayın dolu artı sınır güvenlik birimlerine geniş yetkiler tanımışlar. Hali hazırda SJW tayfa sağ olsun zaten mülteciler Avrupa'ya doldu ve sıkıntı çekiyorlar.

Kurtuluş Savaşı için SSCB'den silah yardımı alıyoruz, sanayileşme amacıyla yardımlar alıyoruz vs.

Bolşevikler bize potansiyel bir müttefik gözüyle bakıyordu da ondan, olmadık neyse ki. Ki o dönemde de Komünizm savunucularının bir bir tasfiye edildiği de bir gerçek.

...sanayileşme amacıyla yardımlar alıyoruz...

Sovyetler bile gerçek sanayileşme hareketine Stalin döneminde geçti. Ayrıca benzer yardımları Almanya'dan da aldık, şimdi Nazi Almanyası müttefikimiz mi oldu? Lenin'in Atatürk hakkında "önemli bir lider" demesi gayet doğal zaten, o dönem Bolşeviklerin yardıma ihtiyacı var ve 1. Dünya Savaşı'ndan çekildikleri için herkes onlara sırtını dönmüş durumda. Sendika faaliyetlerinin de etkisi yadsınamaz tabii.

Menderesgiller de savunulduğuna göre yavaştan kalkalım biz artık, evet karpuz da kesmeyin.
60 Darbesi'ni görüp görebileceğin herkesten daha çok savunuyorum. Zaten okursan (bence okuma yazman yok, varsa da anlamlandırma becerin yok ama olsun, yine de dene) "yaptığı tek doğru iş" olarak nitelendirmişim. Ayrıca o dönem iki tarafın da amacı buydu, İsmet İnönü başta olsa Kore Tugayı kurulmayacak mı zannediyorsun?

Ayrıca Kore'ye gitmemizin tek nedeni politik değil. Ordumuzu 2. Dünya Savaşı'nda test edemedik, bu bizim için bir fırsattı ve katıldık. Eğer araştırırsan bu muharebeden çıkan tonla rapor olduğunu ve ordumuzu kalkındırmamızda büyük yararı olduğunu görürsün.

NATO aracılığıyla ülkem insanı katledildi diyorum, hangi Atatürkçü sosyalist diyor.

Komünist eşittir sosyalist gözüyle bakıyorsan çok yazık sana dostum, ciddiyim. Okuman yok desem değil, anlamlandıramıyorsun desem değil çünkü farklı bir kelime geçiyor orada, cidden kapasiteni aştım sanırım özür dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…