Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Her yer siyaset, biraz goy goyun zararı olmaz sonuçta internet mecrası.Şu şekil ciddiyetle konuyu izlerken benim de keyfimi yerine getirdin hahaha.
Atatürk döneminde ki Harbiyeliler > fotoğraftaki saray paşaları.Şu şekil ciddiyetle konuyu izlerken benim de keyfimi yerine getirdin hahaha.
![]()
Daha komik fotoğraf bulamadım.Atatürk döneminde ki Harbiyeliler > fotoğraftaki saray paşaları.
Dar boyut? Tüm seçim vaatleri bunun üzerineydi be.O kadar dar bir boyuttan bakıyorsunuz ki... Sizi koyunlardan bile daha beter bireyler olarak görüyorum. Onlar ak koyun ise siz kara koyunlarsınız, yazık gerçekten...
Mülteci meselesine anti emperyalist değil, emperyalist bir çözüm gerek. Eğer Suriyelilere gül uzatıp gider misin kardeşim? desen sana diyeceği şu;
Çözüm basit.
ya bu olacak;
Ya da
Çözüm basit.
ya bu olacak;
Sanat okuluna kabul edilmeyen adamın yaptığını yapacaksın.
Ya da
Beypazarı Maden Suyu
Başarılı
Mülteci meselesi zaten Türkiye'yi aştı. Afrika'dan Çin eliyle birçok kişi Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. Türkiye'dekilerin de amacı bu zaten, sadece biz para karşılığı tutuyoruz.Onları artık aşacak bir noktaya geldiğimizde artık bağlı olmamış olacağız, teknik olarak. Mülteci meselesi Türkiye'nin boyunu aşacak.
Ülkendeki aydınları, işçileri, Atatürkçüleri (senin tabirinle komünist sürüsü) ülkücülere öldüren NATO'ya (askeri ittifak) övgü dizmeye gerek yok. NATO'nun sözde komünist başı ezmek için o halklara zulüm ettiğini hatırlatalım.
Hm aynen, ülkem bu hale geldiyse NATO sayesinde gerçekten.Bir konuda anlaşabildik.
Hangi Atatürkçü komünist söylesene bana? Atatürk döneminde bile SSCB ile yakın ilişkiler kurmadık. SSCB'nin ve dahası Rusların amacı daima genişlemekti. NATO'ya girmesen SSCB'nin ezdiği ve günümüzde acı çeken devletlerden biri olurdun.
Rusların hangi teknolojisi işlevli? Ukrayna savaşına bak bakalım, S-400 kendi uçaklarını vuruyor. Uçakları da ayrı mesele zaten, hala daha SU-57'den bir filo kuramadılar ve aktif olarak sahada değil. Sukhoi bile SU-75'i tanıttı geçen. Tankları da malum, tenekeden hallice. NATO'nun sana kattıkları şeyleri elinden alsak benliğin bile kalmaz. Belki de Adnan Menderes'in yaptığı tek doğru şey NATO'ya girmekti.
Aslında Yunanistan'ın sahip olmadığı tanker uçak gibi bazı teknolojiler ve F-16'ları etkin ve etkili olarak kullanan ülkelerden biri (belki de tek ülke) olduğumuz için iyi bir yerimiz var. Tek eksiğimiz politikada dengesizliğimiz ve %2 kuralına uymamamız.Kardeş affedersin ama NATO da bir şey yapmıyoruz. Bizim üzerimize üs açılıyor. Sağ kesim ise bunu destekliyor. Kore savaşına o dönem Sovyetlere olan korkusundan girdi hükümet. Sonra NATO üyesi olduk. Amerika işgali yapıyor biz izliyoruz. Bizim NATO da olmamız zaten günümüzde büyük bir sorun. Ülkeyi sömürüyor resmen ABD.
Ortak hava üssü mantıklı bir şey. İncirlik'e kadar Kürecik Radar Üssü'ne karşı çıkın. Sırf İsrail denen Yahudi işgalcileri İran'ın füzelerinden korumak için konuldu.
Kore Savaşı'nda bize büyük bir kazık atıldı. Sonucunda NATO'ya girmiş olsak bile oynadığımız etkin rolün karşılığı daha da çok olmalıydı. Eğer bizim tugayımız direnmese 8. Ordu kuşatılır, Çinliler Seul'e girerdi.
Ülkeyi ABD değil hükümet sömürüyor.
Demek ki para karşılığı hâlâ "tutabiliyoruz" onları. Türkiye'yi aşacak dememdeki kasıt artık onları tutamayacağımız seviyeye ulaşmamız.Mülteci meselesi zaten Türkiye'yi aştı. Afrika'dan Çin eliyle birçok kişi Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. Türkiye'dekilerin de amacı bu zaten, sadece biz para karşılığı tutuyoruz.
Hangi Atatürkçü komünist söylesene bana? Atatürk döneminde bile SSCB ile yakın ilişkiler kurmadık. SSCB'nin ve dahası Rusların amacı daima genişlemekti. NATO'ya girmesen SSCB'nin ezdiği ve günümüzde acı çeken devletlerden biri olurdun.
Atatürk-Lenin ilişkilerine daha detaylı bakarak işe başlayabilirsin. Lenin kendi ağzıyla "Atatürk bir sosyalist değil fakat bizim yöntemlerimizi detaylıca inceleyen, önemli bir önder" diyor Atatürk hakkında. Kurtuluş Savaşı için SSCB'den silah yardımı alıyoruz, sanayileşme amacıyla yardımlar alıyoruz vs. Sovyetler emperyalizme karşı savaşımızda Atatürk ve silah arkadaşlarına önemli yardımlarda bulunmuştur, konuyla alakası yok ama cevap vereyim dedim. Çok palavra sıkmışsın çünkü ortaya.
NATO aracılığıyla ülkem insanı katledildi diyorum, hangi Atatürkçü sosyalist diyor.
Menderesgiller de savunulduğuna göre yavaştan kalkalım biz artık, evet karpuz da kesmeyin.Rusların hangi teknolojisi işlevli? Ukrayna savaşına bak bakalım, S-400 kendi uçaklarını vuruyor. Uçakları da ayrı mesele zaten, hala daha SU-57'den bir filo kuramadılar ve aktif olarak sahada değil. Sukhoi bile SU-75'i tanıttı geçen. Tankları da malum, tenekeden hallice. NATO'nun sana kattıkları şeyleri elinden alsak benliğin bile kalmaz. Belki de Adnan Menderes'in yaptığı tek doğru şey NATO'ya girmekti.
Beypazarı Maden Suyu
Başarılı
Demek ki para karşılığı hâlâ "tutabiliyoruz" onları. Türkiye'yi aşacak dememdeki kasıt artık onları tutamayacağımız seviyeye ulaşmamız.
O seviyeye ulaştığında bir problem olmayacak. Adamların sınırları mayın dolu artı sınır güvenlik birimlerine geniş yetkiler tanımışlar. Hali hazırda SJW tayfa sağ olsun zaten mülteciler Avrupa'ya doldu ve sıkıntı çekiyorlar.
Kurtuluş Savaşı için SSCB'den silah yardımı alıyoruz, sanayileşme amacıyla yardımlar alıyoruz vs.
Bolşevikler bize potansiyel bir müttefik gözüyle bakıyordu da ondan, olmadık neyse ki. Ki o dönemde de Komünizm savunucularının bir bir tasfiye edildiği de bir gerçek.
Sovyetler bile gerçek sanayileşme hareketine Stalin döneminde geçti. Ayrıca benzer yardımları Almanya'dan da aldık, şimdi Nazi Almanyası müttefikimiz mi oldu? Lenin'in Atatürk hakkında "önemli bir lider" demesi gayet doğal zaten, o dönem Bolşeviklerin yardıma ihtiyacı var ve 1. Dünya Savaşı'ndan çekildikleri için herkes onlara sırtını dönmüş durumda. Sendika faaliyetlerinin de etkisi yadsınamaz tabii.
60 Darbesi'ni görüp görebileceğin herkesten daha çok savunuyorum. Zaten okursan (bence okuma yazman yok, varsa da anlamlandırma becerin yok ama olsun, yine de dene) "yaptığı tek doğru iş" olarak nitelendirmişim. Ayrıca o dönem iki tarafın da amacı buydu, İsmet İnönü başta olsa Kore Tugayı kurulmayacak mı zannediyorsun?Menderesgiller de savunulduğuna göre yavaştan kalkalım biz artık, evet karpuz da kesmeyin.
Ayrıca Kore'ye gitmemizin tek nedeni politik değil. Ordumuzu 2. Dünya Savaşı'nda test edemedik, bu bizim için bir fırsattı ve katıldık. Eğer araştırırsan bu muharebeden çıkan tonla rapor olduğunu ve ordumuzu kalkındırmamızda büyük yararı olduğunu görürsün.
NATO aracılığıyla ülkem insanı katledildi diyorum, hangi Atatürkçü sosyalist diyor.
Komünist eşittir sosyalist gözüyle bakıyorsan çok yazık sana dostum, ciddiyim. Okuman yok desem değil, anlamlandıramıyorsun desem değil çünkü farklı bir kelime geçiyor orada, cidden kapasiteni aştım sanırım özür dilerim.