Marsilya'ya tatile gittiğimde çeşitli insanlarla tanışmıştım. Hepsi iyi insanlardı. Kendi kültürlerinden bir parçayı koruyup aynı şekilde fransız kültürüne de uyuyorlar. Direkt kendi ülkelerine çevirmiyorlar. Fransızca konuşabiliyorlar. Diğer yandan, Marsilya'da Türk kıraathanesi de gördüm. Sonraki seçimde hangi partiye oy vereceklerini bağıra bağıra Türkçe olarak konuşuyorlardı ve caddedeki herkes duyuyordu. En azından ilgili ülkenin dilini konuşmak için insanın bence çaba göstermesi lazım.

Demek ki burada ki mültecilerden pek farkları yok. Adalet sistemi düzgün işlese zaten suç işleyemezlerdi burada ki mülteciler. Fransa da ki yabancılardan pek farkları yok demek.

Hükümetlerin kararları, tıpkı Osmanlı'nın kararlarının yeni cumhuriyet kararlarınca tanınmaması gibi, bizi bağlamayacak. Zaten burada sunulan çözüm Tayyip Erdoğan hükümetine tavsiye falan değil, öyle bir seçenekleri de yok. Yapamazlar.

Dediğim gibi, umurumuzda değil. Beni temsil eden hükümet başımızdakiler değil. NATO'nun ne olduğu hakkında paragraflarca yazı yazılır. Amerika ve kuklalarının genişleme çabası kabaca, en hafif en masum tabirle. Dolayısıyla NATO'dan taraf olmayacağız, terör örgütü olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Kusura bakmayın.

Bu çözüm önerisinin öznesi Tayyip Erdoğan hükümeti değil, onlarla yürünecek bir yol yok. Eğer kastettiğiniz "boşa hayal"in kaynağı buysa, yanlış anlaşılmayı düzelteyim dedim.
Hükümetin kararına çok affedersin ama köpek gibi bağlısın. Seni onlar temsil ediyor. Dünya onlara bakıyor ve senin hakkında ona göre bir yargıda bulunuyor. Yapamayacakları kısmına katılıyorum, çarkları döndüğü sürece kıllarını bile kıpırdatmayacaklar.

Seni temsil eden hükümet başındaki hükümet. Rahatsızsan onların yerine geçersin. NATO terör örgütü falan değil, askeri bir ittifaktır. Ülken bu günlere geldiyse de NATO sayesindedir. ABD genişleme çabasında bulunmadı, Çarlık Rusya sınırlarının da ötesine taşıp Berlin'den Paris'e zıplamak isteyen komünist sürüsünü durdurma çabasında bulundu, başarılı da oldu.

Bunu yapacak onlar değil, bunu biz yapacağız zaten. Bizden başka da kimse yapmayacak çünkü kimsenin derdi ülke değil, kendi cebi.
Konuda yazıyor, mültecilerin ülkelerinden edilme sebebi NATO'dur. Orta Doğu'ya sınır bağı olmayan ülkelerin, onları alakadar etmeyen problemlere burnunu sokması sonucu Türk vatandaşının bunları yaşamaya hakkı yok. Cezaları budur, en hakkaniyetli çözüm de budur. Siz ilgileneceksiniz. İsveç gibi entegre mi edersiniz, toplama kampı mi kurarsınız bu Türk vatandaşının sorunu değil.

Hala gelmiş Suriye'ye gitmezler ama... Diyor. Allah Allah, neden gitmezler acaba?
Kimyasal silahlar Irak'tan çıktı mı? Evet.

Oyna devam :D.

Türkiye'de tüm mülteciler toplanacak ve bir ilçede ikamet edecek, başka yolu yok.
Bu kadar mülteciyi bir yere koyarsanız milyonlarca insan orayı bağımsız bir devlete çevirmeye ve savunmaya çalışmaz mı? Böyle mantık mı olur? Resmen en güvensiz seçenek. Avrupa’ya göndermeye kalkarsanız da sınırdan dönerler. Spor yaptıklarıyla kalırlar.

Bu kadar mülteciyi bir yere koyarsanız milyonlarca insan orayı bağımsız bir devlete çevirmeye ve savunmaya çalışmaz mı? Böyle mantık mı olur? Resmen en güvensiz seçenek. Avrupa’ya göndermeye kalkarsanız da sınırdan dönerler. Spor yaptıklarıyla kalırlar.
En orta da bir ilçe de bunu yaparsan bir halt da edemezler.

Amerika ve AB yaptırım uygular, kârlı iş değil.
Ya direkt atacaksın ya da İsrail gibi propaganda yapıp kıstıracaksın köşeye ama Irak'a - Afganistan'a yolla dâhâ iyi.
Yaptırım olayı olursa sadece AB'nin yaptırım uygulayacağını düşünüyorum ancak kısa süreli. Çünkü bize uygulanan kalıcı yaptırım, Türkiye'yi rus-çin eksenine doğru çekecektir. AB'nin işine gelmez bu durum.

@80 @sobyuysa Atalarımız, bükemediğin eli öpersin der. Daha iyi bir fikrin varsa söyle.