Yok dostum, buradaki herkes, yaşlılar da dahil, hep musluk suyu içti. Hiçbir sağlık sorunu yaratmıyor. Dediğim gibi, bölgeye göre değişebilir fakat yaşadığım yerdeki su gayet sağlıklı. İnsanlar hep sağlıksız su arıtma çözümleriyle karşılaşmış olmalılar ki, damacana kullanımını içselleştirmişler.

Aşırı klorlu musluk suları var diye biliyorum. Benim yaşadığım yerdede temiz.

Herkese merhaba,

Fabrikası, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Munzur dağlarının eteğindeki Munzur gözelerinin yakınında olan Munzur Su firmasının sularını denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü suları gerçekten mükemmel. Üstelik bu suyu denemek için Tunceli'ye gitmenize gerek yok. Kendi şehrinizde de bulabilirsiniz. Tunceli'ye gitmişken fabrikaya uğrayıp selam verirseniz bedavaya bu mükemmel suyu deneme şansınız da var.

Firmanın ürünlerini de buraya bırakıyorum:

Eki Görüntüle 25687

İBB'nin Hamidiye suyu bana fazlasıyla yeter. ;) Milletin parası millete gitsin diye içiyorum bilesiniz. :D

Hemen arkadaşa şaşkın emojisi atmayın. Bazı illerde su temiz akıyor ve klorlu. Öyle çamur gibi bir durum söz konusu değil.

Tabii ki değil. Başkanımız sadece arada rakı ve caramel maciato ikram eder bize. Tunç soyere selam İstanbul'a taşınmış galiba. Oranın da içine edecek.

Hamidiye pek güzel değil bence. Kendine yazık etme.

Bir sürü su markasını eskiden içen ben şimdi sadece Hamidiye içiyorumdur:

Hamidiye Su - Sağlıklı Bir Yaşam İçin - YouTube

Klorun suyu temizlemek için kullanıldığını biliyorum. Klor belirli bir miktarın üzerinde alındığında vücut için zararlı.
Su arıtımı gibi kritik altyapı mevzularında sağlık yönetmeliklerine dikkat edildiğini düşünüyorum. İnsana zararlı olacak miktarda klor, veya herhangi bir doğal olmayan madde eklemezler. Su arıtma prosedürleri bir kişi tarafından kafasına estiği gibi belirlenmiyor.