ACN

Uzman
Merhabalar, yarın itopya söğütözü mağazasına gidip ölü pikselli monitör için değişim talebi isteyeceğim. Üründe 2 adet ölü piksel var. Siyahta görünmüyorlar, diğer renklerde gözüküyorlar. Özellikle beyaz ve mavide çok feci.

Ürünü internet sitelerinden aldım ama mağazadan yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Gitmeden önce arayacağım tabii.

Oraya gittiğimde bildirimimi nasıl yapmam gerekiyor?
Bana sunulan; yok 3-5 ölü piksel olmadan kabul edemiyoruz veya servise gönderelim onlar baksın gibi ayak diretmelerini nasıl hızlıca geçip monitörü sıfır birebir aynı ürünle değişmeye ikna edebilirim?
Üründe 1 ölü piksel bile olsa, emsal kararlarda değişim çıktığını onlara söyleceğim. Tüketicilerin koyduğu 3-5 ölü piksel kuralların Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymadığınıda söyleceğim. Ama işin THH'ye uzamasını istemiyorum. Direkt o mağazada değişim kararı çıkarılıp yenisi mağazaya tekrar gönderilsin istiyorum. Bunun için hızlı ve kesin bir yol var mı? Ürün 12.05.2025 faturalı bana teslim tarihi ise 13.05.2025. Yani henüz 5 gün anca oldu.

14 günlük iade sürecinin içindeyim. Ürünün tüm ambalajları hatta jelatinleri dahi duruyor sıfır gibi zaten.

Ürünü değişim yapmayalım tamir yoluna gidelim derlerse kabul etmeyeceğim bu sefer para iadesi isteyeceğim ama aldığım monitör internet satışına kapanmış sadece mağaza stoklarında görünüyor bunu nasıl çözerim?

Tecrübeli birileri bu acemi kardeşine bi yardım ederse çok sevinirim.

Çok saçma. Firmaların fabrikadan çıkmadan önce test yapıp onaylayıp paketlemesi lazım. İnsanlar bu pixel muhabbetinden mağdur oluyor. Ben bu yüzden mağazadan yüz yüze test ile alacağım.

Çok saçma. Firmaların fabrikadan çıkmadan önce test yapıp onaylayıp paketlemesi lazım. İnsanlar bu pixel muhabbetinden mağdur oluyor. Ben bu yüzden mağazadan yüz yüze test ile alacağım.
Size de öyle tavsiye ederim ve gerçekten bende anlamıyorum. Yahu kardeşim bu ürün senin değil mi neden kontrol etmeden fabrikadan çıkartıyorsun bunu. Belki kakalarız diye mi düşünüyorlar nedir 2 gündür aşırı canım sıkkın bu olaya. Parayı alırken 99 kuruşuna kadar alıyorlar üründe 2 adet ölü piksel var? Ölü piksel başına 1000 tl indirim yapın öyle satın ürünü desen satmazlar. Ama bi taraflarından politika uydurup yok biz garanti veremiyoruz ölü piksel çıkabilir diyorlar. Tamam hadi ürünü kontrol etmeden fabrikadan çıkardın ya bari ürün sana ölü pikselli diye geri dönüyorsa direk değişim ver eski ürünü al fabrikaya geri gönderip düzelttir. Ben burada müşteri olarak niye tam para verdiğim üründe 2 piksel eksik kullanıyorum birde ortaya çok yakın gözüme takılıyor. Herkes hata yapar hatasının arkasında durmayan firmadan bu saatten sonra 1 tl alışveriş yapmam itopyadan bu zamana kadar 8 tane ürün aldım hepsi sorunsuzdu ilk sorunlu ürünüm bu. Ürünün arkasında durmadığı taktirde itopya ile bir daha çalışmayacağım ve çevremdeki herkese çalışmamasını tavsiye edicem. Size naçizane tavsiyem 0 ölü piksel garantisi veren markalara yönelin yanlış bilmiyorsam aoc ve dell bu konuda ürünlerinin arkasında duruyor birde çok tavsiye edilmese de gamepower 0 piksel garantisi veriyor.

Size de öyle tavsiye ederim ve gerçekten bende anlamıyorum. Yahu kardeşim bu ürün senin değil mi neden kontrol etmeden fabrikadan çıkartıyorsun bunu. Belki kakalarız diye mi düşünüyorlar nedir 2 gündür aşırı canım sıkkın bu olaya. Parayı alırken 99 kuruşuna kadar alıyorlar üründe 2 adet ölü piksel var? Ölü piksel başına 1000 TL indirim yapın öyle satın ürünü desen satmazlar. Ama bir taraflarından politika uydurup yok biz garanti veremiyoruz ölü piksel çıkabilir diyorlar. Tamam hadi ürünü kontrol etmeden fabrikadan çıkardın ya bari ürün sana ölü pikselli diye geri dönüyorsa direk değişim ver eski ürünü al fabrikaya geri gönderip düzelttir. Ben burada müşteri olarak niye tam para verdiğim üründe 2 piksel eksik kullanıyorum bir de ortaya çok yakın gözüme takılıyor. Herkes hata yapar hatasının arkasında durmayan firmadan bu saatten sonra 1 TL alışveriş yapmam İtopya'dan bu zamana kadar 8 tane ürün aldım hepsi sorunsuzdu ilk sorunlu ürünüm bu. Ürünün arkasında durmadığı takdirde İtopya ile bir daha çalışmayacağım ve çevremdeki herkese çalışmamasını tavsiye edeceğim. Size naçizane tavsiyem 0 ölü piksel garantisi veren markalara yönelin yanlış bilmiyorsam AOC ve Dell bu konuda ürünlerinin arkasında duruyor bir de çok tavsiye edilmese de Gamepower 0 piksel garantisi veriyor.

Maalesef bu durumun üreticiler tarafından dikkate alınması lazım. Mesela güneş paneli üretilirken paneli inceleyen ayrı elemanlar var. Adamlar tek tek panelde ölü bir kısım var mı diye bakıyor. Varsa kutulamıyorlar. ASUS monitörler için 2 veya 3 ölü piksele kadar garanti yok deniliyor ama pek detaylı araştırma yapmadım bu konuda. ASUS monitör alan bir arkadaşa servis söylemiş. Tüketiciler bilinçli olup yüz yüze alışveriş yapsınlar. Monitörü test etsinler. Bu durum üreticileri harekete geçirir zaten. Geçmiş olsun. Umarım sorunsuz halledersiniz.

Teşekkürler bakalım yarın itopyanın tavrı ne olucak ya tabii beyfendi ilgilenelim diyecekler yada yok şöyle kural yok böyle şeyler saçmalayacaklar. İş saçmalamaya gidince uzatmayın diyip para iadesi isteyeceğim bir dahada itopyadan ürün almayacağım her şey yarın belli olucak gerekirse biraz daha bütçe arttırıp başka satıcıdan başka monitör alırız napalım.
Maalesef bu durumun üreticiler tarafından dikkate alınması lazım. Mesela güneş paneli üretilirken paneli inceleyen ayrı elemanlar var. Adamlar tek tek panelde ölü bir kısım var mı diye bakıyor. Varsa kutulamıyorlar. ASUS monitörler için 2 veya 3 ölü piksele kadar garanti yok deniliyor ama pek detaylı araştırma yapmadım bu konuda. ASUS monitör alan bir arkadaşa servis söylemiş. Tüketiciler bilinçli olup yüz yüze alışveriş yapsınlar. Monitörü test etsinler. Bu durum üreticileri harekete geçirir zaten. Geçmiş olsun. Umarım sorunsuz halledersiniz.