Telefonun ses efektlerinde ses kalitesini özelleştir gibi bir özellik olmalı, muhtemelen cihazının müzik uygulamasından da bulabilirsin.
Gece vakti sessiz bir yerde işitme testi yap, yeterli olur, cihaz duymadığın frekansları otomatik yükseltiyor.

Sanırım nothing uygulaması içerisinde o tarz bir test vardı, onu yaparım.

Ses kalitesi oalark bir şey diyemem ama Spotify'da YT Music'te olduğu kadar müzik yok. Ayrıca YouTube tarafında bir Spotify premium parasına hem YT, hem de YT Music premium sahibi olabiliyorsunuz.

İkisine de sahibim şu an, Spotify da olmayıp YouTube üzerinde olan 1 2 müzik var benim çalma listem için.

İnsan kulağı bu tarz kaliteleri tam ayırt edecek düzeyde değil. Bende de 96 KHz destekli kulaklık bulunuyor, ancak tamamen sessiz bir ortamda ya da odadayken algılıyor gibi oluyorsunuz. Eğer kulaklık Bluetooth ise Apple Music'in lossless özelliği bu noktada işe yaramaz. Çünkü Bluetooth zincirinde AAC vb. codec'e tekrar sıkıştırılır. Kulaklık kablolu değilse zaten uğraşmayın, şu an kullandıklarınızdan devam edin. Kablolu ise orada da DAC dongle devreye giriyor, telefona dönüştürücü ile takıyorsanız yine lossless özelliğini unutun.
Cok yuzeysel anlatmissiniz.

SSC (Samsung Seamless Codec), LDAC gibi bazi bluetooth teknolojileri super yuksek bandwithtte ses aktariyor. Ondan oturu AAC'yi falan katlayan kaliteye sahipler ve Apple musicin lossles zimbirtisi ise yarayabilir.

Dedigim codecler oldukca da yaygin. Giris seviyesi kulakligim ve eski telefonumda (M14 5G, Buds FE) SSC vardi. Nothing Phone 1'imde ise LDAC var fakat LDAC destekli kulakliklar orta segment ve ustunde mevcut.

SSC (Samsung Seamless Codec), LDAC gibi bazi bluetooth teknolojileri super yuksek bandwithtte ses aktariyor. Ondan oturu AAC'yi falan katlayan kaliteye sahipler ve Apple musicin lossles zimbirtisi ise yarayabilir.

Dedigim codecler oldukca da yaygin. Giris seviyesi kulakligim ve eski telefonumda (M14 5G, Buds FE) SSC vardi. Nothing Phone 1'imde ise LDAC var fakat LDAC destekli kulakliklar orta segment ve ustunde mevcut.
Ne anlamam gerekiyor kısaca bundan?

Ne anlamam gerekiyor kısaca bundan?
Mesajim zaten oldukca kisa.

Kulakliginizin ve telefonunuzun destekledigi kodekleri arastirin. LDAC, Qualcommm aptX Lossless, SSC gibi yuksek ses profili destekleyen kodek varsa ikisinde de ortak, Apple Music'in ses kalitesini iyi fark edersiniz.

Bluetooth codec'lerin (SSC, LDAC vb.) AAC'den daha yüksek bitrate sunabilmesi doğru. Buna itiraz yok. Ama bu durum Bluetooth üzerinden "Apple Music lossless doğrudan iletiliyor" anlamına gelmiyor.

Çünkü Apple Music kaynağı lossless olsa bile Bluetooth zincirinde ses yine codec üzerinden encode edilerek aktarılıyor. Yani kablolu/bit-perfect lossless ile aynı şey değil.

LDAC ve SSC kaliteli kablosuz deneyim sağlar, AAC'den daha iyi sonuç verebilir. Ama bunları gerçek lossless ile eşitlemek teknik olarak doğru değil.

Benim anlatmak istediğim şey basit: Bluetooth'ta kalite artabiliyor, fakat kablolu lossless seviyesine çıkmış olamıyorsun.

Mesajim zaten oldukca kisa.

Kulakliginizin ve telefonunuzun destekledigi kodekleri arastirin. LDAC, Qualcommm aptX Lossless, SSC gibi yuksek ses profili destekleyen kodek varsa ikisinde de ortak Apple Music'in ses kalitesini iyi fark edersiniz.
Terimlere pek hâkim olmadığım için sordum, kusura bakmayın. Telefonumda LDAC desteği var; asıl merak ettiğim bu farkı gerçekten hissedip hissedemeyeceğimdi. Bir Apple Music’e bakayım o halde.

Bluetooth codec'lerin (SSC, LDAC vb.) AAC'den daha yüksek bitrate sunabilmesi doğru. Buna itiraz yok. Ama bu durum Bluetooth üzerinden "Apple Music lossless doğrudan iletiliyor" anlamına gelmiyor.
Bunu iddia etmedim.

Terimlere pek hâkim olmadığım için sordum, kusura bakmayın. Telefonumda LDAC desteği var; asıl merak ettiğim bu farkı gerçekten hissedip hissedemeyeceğimdi. Bir Apple Music’e bakayım o halde.
Hissedeceginizi dusunuyorum. Bir deneyin evet.