Kirua

Uzman
Merhabalar, son zamanlarda kedilerin yediği besinler hakkında araştırma yapıyorum ve aklıma takılan bir soru oldu. Bir mamayı kısırlaştırılmış kediye özgü yapan etmenler nedir? Evet kısırlaştırılmış kedilerde kilo alma eğilimi olur bundan ötürü kısırlaştırılmış mamalar kilo aldırmazlar lakin isimden ziyade etmen olarak ele alırsak içeriğinin hangi besini/maddesi tam olarak kısırlaştırılmış kediler için uygun demeye yeterli olur. Mesela bu ürün gurme adı altında 3-4 çeşit hayvanın etine/faydasına sahip. Oysa ki marka bu ürünü kısırlaştırılmış kediler için değilde gurme (sanırım seçici) kediler için ön planına çıkarmış. Biz bu mantıkla bu mamayı sadece yetişkin ve kısırlaştırma operasyonu yaşamamış kedilere mi vermeliyiz? Hocam yardımcı olabilir misiniz bildiğim tek uzman sizsiniz bu konuda @Lotr Manyağı

Dostum aynı şeyi kedim için sordum veterinere bugün;

Magnezyum, fosfor, kalsiyum mineral dengesi yüksek mamalar oluyor bazı kısırlaştırılmış kedilere özel mamalarda. Strüvit taşları yani böbrek taşı problemi kısırlaştırılmış kedilerde rastlanabilen bir hastalık olduğu için onları da önlüyor. Ayrıca hormon dengesi biraz bozulduğu için OmeGA-3 ve -6 gibi yağ asitleri artırılan mamalarda var, bu da tüy sağlığını inanılmaz etkiliyor. Bizim kedi tüy dökülmesi yaşamıştı kısırlaştırma sonrası, mama değiştirdik veteriner kontrolünde ve düzeldi.

Ayrıca linkteki mama da gayet verilebilir, hatta Omega takviyeli bir mama olduğu da belirtilmiş.

Gerisini zaten biliyorsun, kilo alma eğilimi.

Son düzenleme: