sisyphus1289

Uzman
Arkadaşlar anime çizimi öğreniyorum. Forumda Anime'ye ilgi duyan, en önemlisi de çizenler varsa nasıl çizmeye başladı ve nasıl devam etti?
Ayrıca en güncel çizimlerinizi paylaşırsanız çok güzel olur.

Moderatörler başlığı değiştirmiş ben anime çizen var mı diye sormuştum.

Varsa nasıl öğrendi falan yazmıştım başlığa ama değiştirmişler.

Kimse mi çizmiyor?

Son düzenleme:
Pandemi döneminde Ben 10 uzaylıları çizerek başlamıştım. Daha sonra başkalarının çizimlerini (özellikle anime çizimlerini) görerek hem daha çok çizesim geldi hem de animelere merak saldım. Resim kursuna gidip çizimin tekniklerini de öğrenmeye başlamıştım ama 12. sınıf başlayınca kursu bırakmam gerekti. Şu an için çok sık çizmiyorum ve çizersem de ana hatlarını kopyayla hafifçe çizip kafama göre takılıyorum.

316439548_390899663187853_1446302300735685060_n.webp
Bu favorilerimdendir🤌. Şu an telefonum olmadığı için resmin kalitesi bir tık kötü olabilir ama 2B bunu unutturacaktır.

Pandemi döneminde Ben 10 uzaylıları çizerek başlamıştım. Daha sonra başkalarının çizimlerini (özellikle anime çizimlerini) görerek hem daha çok çizesim geldi hem de animelere merak saldım. Resim kursuna gidip çizimin tekniklerini de öğrenmeye başlamıştım ama 12. sınıf başlayınca kursu bırakmam gerekti. Şu an için çok sık çizmiyorum ve çizersem de ana hatlarını kopyayla hafifçe çizip kafama göre takılıyorum.

Bu favorilerimdendir🤌. Şu an telefonum olmadığı için resmin kalitesi bir tık kötü olabilir ama 2B bunu unutturacaktır.
Hocam ben de 2 yıldır çiziyorum böyle çizebilmek için ama sanırsam daha yolun başındayım😅.

Normal bir durum. Doğuştan yetenek olmayınca biraz teknik bilmek gerekebiliyor, mesela bir resim kursu varsa gidebilirsin. Biraz da farklı şeyler denemek lazım tabii ama önemli olan teknik bilmek bence. Kurs yoksa YT videolarından ya da Instagram/Twitter da bazı çizerleri takip ederek bir şeyler öğrenebilirsin.

Falan filan yani, benim de çok teknik bilgim yok. Azıcık bilgimle kafama göre takılıyorum😆

Normal bir durum. Doğuştan yetenek olmayınca biraz teknik bilmek gerekebiliyor, mesela bir resim kursu varsa gidebilirsin. Biraz da farklı şeyler denemek lazım tabii ama önemli olan teknik bilmek bence. Kurs yoksa YT videolarından ya da Instagram/Twitter da bazı çizerleri takip ederek bir şeyler öğrenebilirsin.

Falan filan yani, benim de çok teknik bilgim yok. Azıcık bilgimle kafama göre takılıyorum😆
Hocam YT videolarını izliyorum çizimlerim daha da kötü oluyor. Ben de kendi kendime tüm bildiklerimi geliştirmeye çalışıyorum ama o da pek bir işe yaramıyor. Kendi kendime bırak diyorum ama aklımda bir manga fikri var onu yapmadan vazgeçemem🤣.

@sisyphus1289 benim de manga fikrim vardı da öyle bir şey yapacak kadar irade sahibi değilmişim. Sevdiğim şeyleri çizmek benim için yetiyor.
Mesela bu aralar da Blue Eye Samurai animesinden Mizu'yu çizmek istiyorum. O karakteri çizsem yeter fazlasında gözüm yok.

Pandemi döneminde ben 10 uzaylıları çizerek başlamıştım. Daha sonra başkalarının çizimlerini (özellikle anime çizimlerini) görerek hem daha çok çizesim geldi hem de animelere merak saldım. Resim kursuna gidip çizimin tekniklerini de öğrenmeye başlamıştım ama 12. sınıf başlayınca kursu bırakmam gerekti. Şu an için çok sık çizmiyorum ve çizersem de ana hatlarını kopyayla hafifçe çizip kafama göre takılıyorum.

Ortalama ne kadar sürdü çizmek? Ben başlıyorum çizmeye ya sıkılıp yarıda bırakıyorum ya da uykum geliyor çizerken. Asla tamamlayamıyorum. (kastım silip silip tekrar çizmek ya hiç olmasın ya da mükemmel olsun istiyorum hep.)

Yapay zeka çok şeyi değiştirecek. Örneğin manga, webtoon çizimlerini yapmak için kendinize özel oluşturduğunuz yapay zekiyı kullanacaksınız. Önce yapay zekaya temel karakterleri ve sık kullanılan mekanları oluşturtacaksınız ve bunları kare kare anlatarak çizimlerini yaptıracaksınız. Yazarı da siz olacaksınız.