Nasıl iş bulunur?

ShaheenK

Gelişen
Selam Techolay halkı.

Konuya girmek gerekirse, 19 yaşındayım, mezun oldum ve yine mezuna kalacağım gibi gözüküyor maalesef. YKS'den sonra 3 ay boyunca çalışıp biraz para kazanıp kendi eksiklerimi gidermek istiyorum. Bazı iş arama sitelerine göz attım ama şehrimde hep tecrübeli eleman istiyorlardı ya da dikkatli bakamadım. Tanıdıklardan ve akrabalardan da soruşturdum ama pek fırsat yok gibi. Annemle konuştuğumda, "Git bazı kafeleri, marketleri soruştur, yevmiyeyle alırlar belki," dedi.

Kısacası, ilk kez çalışacak olan bir birey nelere bakıp soruşturmalı? Annemin önerdiği gibi kafe, market gibi yerlere gidip yüz yüze konuşmak mı daha iyi, yoksa sitelerden mi bakılmalı? (Site önerilerinize de açığım.) Her türlü tecrübenize, öğütlerinize açığım. Açıkçası iş konusunda biraz kaygılıyım (reddedilme, kovulma, mobbing gibi). Bir de gececi biriyim; bu konuda ne gibi fırsatlar olabilir ve nerelere başvurmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce aklınızda bulunan yargıyı bir kaldırın. Çünkü aklınızda ki düşünceler başınıza kesinlikle gelecek. Sonrasında ilk iş olarak İşkur ile başlayın.

İşkur'a bakmak iyi olabilir. Ayrıca bölgendeki bim, a101 ve şok hariç şarküteri ya da süpermarket gibi yerlere de bakabilirsin çünkü buralar aşırı fazla zincirleşememiş ama kurumsal yapıya da sahip yerler oluyor bu yüzden sigorta olur çalışma koşulları olur genelde bir tık daha iyi tutuluyor. (Özellikle A101 çalışma koşulları olarak çok şikayet ediliyor. Şok biraz daha iyi diye duymuştum.)

Yine de bence işkur halen daha mantıklı bir seçenek.

Büyük şehirdeysen kafelerin yoğun olduğu caddelere git komi, servis elemanı vs alıyorlar hocam genelde. Zaten senin gibi genç arıyor onlar da asgari vereyim işim görülsün kafasında. A101, şok vs almaz seni askerlik muhabbetinden dolayı. Bir de varsa yakınında avm falan Burger vs gibi yerlerde şansını dene en azından sigorta işler. Küçük şehirdeysen tanıdık olmadan biraz işin zor Allah sabır versin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt