flairr

Uzman
Selam,

16 yaşındayım, Temmuz'da 17 olacağım. Önümüz yaz, çalışıp 30-35k para biriktirip PC toplamak istiyorum ancak nasıl iş bulabilirim bilmiyorum. Verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

16 yaşındayım, Temmuz'da 17 olacağım. Önümüz yaz, çalışıp 30-35k para biriktirip PC toplamak istiyorum ancak nasıl iş bulabilirim bilmiyorum. Verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Yetişkin olmadan pek para kazanamazsın. Sanayide çalıştım. Haftalık 2 bin veriyorlardı. O kadar ağır işler yapmama rağmen. Restorant'a başlamıştım. Günlük para veriyorlardı. Haftalık yine 3 bin civarı. Çorbacıda çalıştım günlük 200 veriyolardı. Kasap işine girdim. Günde 200 TL kazanıyordum. Sanayide sigortam olmasına rağmen. Haftalık 2000 TL sen düşün.

18 yaş altı yapılabilecek en mantıklı ve en çok para kazandıran iş garsonluktur. Lokantalarla görüş, iş bulursun. Ancak istediğin 30-35K'yı kazanabilir misin emin değilim çünkü fazla para vermiyorlar.

En mantıklısı A2-B1 arası bir İngilizcen varsa Avrupa Dayanışma Portalı'na başvur, hiç yoksa bir Avrupa tecrüben olur.

Burada nasıl bir gelir oluyor, ne iş yapıyor da para kazanıyor. Herkes başvuru yapabilir mi?
ESC sisteminde 'Cep harçlığı' sistemi mevcut, burada asgari alacağına oradaki cep harçlığını alıp bi' Avrupa tecrübesi edinmek daha iyidir.
Bu arada ESC sisteminin nasıl işlediği sitesinde mevcut, girip bakabilirsiniz.