uwamyuvyuv

Gelişen
Sınavdan sonra bir işe girip para toplamak için çalışmak istiyorum, 19 yaşındayım. Daha önce amcamın kafesinde çalışmıştım 3 4 ay kadar. 2 3 ay kadar da tekstil fabrikasında çalışmıştım ama en büyük pişmanlıklarımdan biridir hem genç hem de erkek olunca işçi değil tarla eşeği muamelesi yapıyorlar, o yüzden fabrika dışında her işte çalışırım. Diyarbakır tatil mekanı olmadığından otellerde falan da çalışma imkanım yok, zaten 2 3 tane otel anca vardır. İş bulmak için ne yapmam lazım, tek tek cafeleri mekanları falan mı gezeyim? Çok uzun değil 3 4 ay falan çalışıp çıkmayı düşünüyorum. Yaşadığım şehirde sizce nerelerde iş aramalıyım ya da ne tarz yerlere bakmalıyım? İnternette ilan veren siteler falan var mı? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

İşkur'da ilanlara bak. Ben 3 ay takılıp kaçacağım diyorsan tatil bölgelerine bak. Bu arada tarla eşeği muamelesi maalesef hangi sektör olursa olsun muhtemelen göreceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce komşulara, akrabalara sorun. İş aradığınızı söyleyin. İkinci olarak civardaki dükkan kapılarına asılan ilanlara bakabilirsiniz, AVM'lere gidip mağazalara sorabilirsiniz. Özellikle yemek işletmeleri seve seve alıyor. Son olarak üniversitelerin öğrenci grupları oluyor, onlara sorulabilir.

İşe girerken "3-4 ay çalışıp bırakacağım" derseniz genelde somurtuyorlar, onu da söyleyeyim. Ben zamanında mezuna kalınca "üniversite okumayacağım" diye girmiştim bir tanesine. İki buçuk ay sonra çıkmıştım. Çıkarken de çok önceden söylemen gerekiyor, aklında bulunsun.

Sınavdan sonra bir işe girip para toplamak için çalışmak istiyorum, 19 yaşındayım. Daha önce amcamın kafesinde çalışmıştım 3 4 ay kadar. 2 3 ay kadar da tekstil fabrikasında çalışmıştım ama en büyük pişmanlıklarımdan biridir hem genç hem de erkek olunca işçi değil tarla eşeği muamelesi yapıyorlar, o yüzden fabrika dışında her işte çalışırım. Diyarbakır tatil mekanı olmadığından otellerde falan da çalışma imkanım yok, zaten 2 3 tane otel anca vardır. İş bulmak için ne yapmam lazım, tek tek cafeleri mekanları falan mı gezeyim? Çok uzun değil 3 4 ay falan çalışıp çıkmayı düşünüyorum. Yaşadığım şehirde sizce nerelerde iş aramalıyım ya da ne tarz yerlere bakmalıyım? İnternette ilan veren siteler falan var mı? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

İşinolsun uygulamasını kullanabilirsin.

3-4 ay çalışıp dersen 1 yerden bile iş bulamazsın ama yalan da söyleme bakacağız gittiği yere kadar v.s dersin.

Internet üzerindeki ilanları geç, işkur, kariyer.net eleman.net hepsi boş. Iskur'da Diyarbakır'da en ıssız yerdeki bir iş ilanına bile 100+ başvuru olduğunu görürsün yanardağın içinde lav taşıma işi olsa 50 kişi CV bırakıyor ülkenin durumu bu.

Kalkıp fiziksel olarak dolaşacaksın başka yol yok dostum 😉👍

Sağ olun hocalar abim gelirken bir dönercide eleman aranıyor yazısı görmüş şansa onu da çok erken görmüş inşallah 1 ay sonrada ararlar. İnternet üzerinden de pek bir şey çıkacağını sanmıyorum ilanlara biraz göz attım yüzde 90ı muhasebeci veya en az 2 3 sene deneyimli eleman arıyor. Mecbur çıkıp kendimiz bulcaz.

İlanlara biraz göz attım yüzde 90ı muhasebeci veya en az 2 3 sene deneyimli eleman arıyor. Mecbur çıkıp kendimiz bulacağız.

1 günde bulamazsın zaten hocam. Hele ki senin istediğin şartlarda. Her gün her gün bakacaksın. Biz sizi ararız diyecekler aramayacaklar. Bu işler böyle. Ama işkur da bakmaya devam edin.

Kalkıp fiziksel olarak dolaşacaksın başka yol yok dostum 😉👍

Amele olursun ama yaptığın amelelik ucuz amelelik olur askerlik isterler öyle bir şeyde yok LinkedIn gibi yerlerde CV oluşturup üniversitede bir deneyimin varsa düzgün bir meslek sahibi olabiliyorsun ama bu işler tamamen şans meselesi, sektöre göre değişiyor, bulabildiğin bütün başvuru sitelerine başvuru at ve bekliceksin mülakata bu kadar.

Fiziksel olarak dolaşarak iş mi bulunur : D?

Evet inşaat sektörüne değer belki fiziksel olarak dolaşmak, geri kalanlar çöp zaten.

Hangi ildesin bilmiyorum ama benden ufak bir tavsiye; bazı belediyelerin iş ve işçi bulma hizmetleri oluyor. İnternet üzerinden kayıt olup iş ilanlarına bakabilirsin. Genelde İşkur gibi yerlerden daha hızlı sonuç alıyorlar.

Amele olursun ama yaptığın amelelik ucuz amelelik olur askerlik isterler öyle bir şeyde yok LinkedIn gibi yerlerde CV oluşturup üniversitede bir deneyimin varsa düzgün bir meslek sahibi olabiliyorsun ama bu işler tamamen şans meselesi, sektöre göre değişiyor, bulabildiğin bütün başvuru sitelerine başvuru at ve bekliceksin mülakata bu kadar.

Fiziksel olarak dolaşarak iş mi bulunur : D?

Evet inşaat sektörüne değer belki fiziksel olarak dolaşmak, geri kalanlar çöp zaten.
1 tane LinkedIn'den iş bulup çalışan birini göster 😆 geç bu işleri çocuk açmış konuyu ona yardımcı olacaksın boş boş vaatlerli buraya yazsan ne olur? Üniversiteden mezun olsa CV oluştursa herhalde konu açmazdı buraya. Fiziksel olarak dolaşacak sağda solda iş ilanı arayacak amelelik ne alaka? Girecekbakkala manava kasaba mandıraya dönerciye gezip bakacak. Dönemsel işleri kovalayacak 5-6 ay çalışıp çıkacak bu iş böyle olur o internet işlerini geç.