1 tane LinkedIn'den iş bulup çalışan birini göster 😆 geç bu işleri çocuk açmış konuyu ona yardımcı olacaksın boş boş vaatlerli buraya yazsan ne olur? Üniversiteden mezun olsa CV oluştursa herhalde konu açmazdı buraya. Fiziksel olarak dolaşacak sağda solda iş ilanı arayacak amelelik ne alaka? Girecekbakkala manava kasaba mandıraya dönerciye gezip bakacak. Dönemsel işleri kovalayacak 5-6 ay çalışıp çıkacak bu iş böyle olur o internet işlerini geç.

Okul arkadaşım bir şirkette video editörlük yapıyordu lise bittikten sonra yapıyordu, lise öncesi freelance çalışıyordu sektöre göre değişiyor şu an maaşını sormadım ama benden biraz fazla kazandığı kesin, deneyimide var çocuğun.

Sektöre göre değiştiği için senin dediğin şeyler meslek olmuyor ameleliğe giriyor ekmek parası çıkartırsın. Böyle şeylere zaman harcayacağına inşaat sektörüne girebilirsin alçıpanlıkta iyi para var ustalar çok iyi kazanıyor en fazla belin ağrır o kadar.

Son düzenleme:
Sınavdan sonra bir işe girip para toplamak için çalışmak istiyorum, 19 yaşındayım. Daha önce amcamın kafesinde çalışmıştım 3 4 ay kadar. 2 3 ay kadar da tekstil fabrikasında çalışmıştım ama en büyük pişmanlıklarımdan biridir hem genç hem de erkek olunca işçi değil tarla eşeği muamelesi yapıyorlar, o yüzden fabrika dışında her işte çalışırım. Diyarbakır tatil mekanı olmadığından otellerde falan da çalışma imkanım yok, zaten 2 3 tane otel anca vardır. İş bulmak için ne yapmam lazım, tek tek cafeleri mekanları falan mı gezeyim? Çok uzun değil 3 4 ay falan çalışıp çıkmayı düşünüyorum. Yaşadığım şehirde sizce nerelerde iş aramalıyım ya da ne tarz yerlere bakmalıyım? İnternette ilan veren siteler falan var mı? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Marketlere başvuru yapabilirsin.

Migros harici kötü hepsi, şu an mesleğim olmasa inşaat sektörüne atılırdım, aklımda hala alçıpan olmak var. Eğer ayrılırsam 25 yaşına kadar şu an başlasam usta olurum zaten.

Bu ülkede şu anki kurla hiçbir firma size 70-80 bin lira vermeyecek ve bu paraları kazanmak istiyorsanız bu sektöre girmeniz şart, mühendisler bile bu kadar almıyor çünkü daha vasıflı bir meslek, çalışma şekli farklı firmaya bağlı olarak tatil zamanın belli olmuyor.

Migros harici kötü hepsi, şu an mesleğim olmasa inşaat sektörüne atılırdım, aklımda hala alçıpan olmak var. Eğer ayrılırsam 25 yaşına kadar şu an başlasam usta olurum zaten.
Aslında kötü değil dostum işten anlayamayan müdür ve yardımcı yaparlarsa onlarda çalışanı ezerse doğal olarak kötü geliyor Şu artısı var paran zamanında yatar ve sigortan.

Neyse ki benim de işime geliyor, ne kadar fazla feminen erkek olursa böyle şeyleri beğenmeyen olursa talep çoğalır rahat girerim ama böyle durumlar farklı. İnşaat sektörü pis insanların çalıştığı yer olarak görülür, bu ülkenin zihniyeti böyle sadece.

Markete gireceğime amele olurum daha iyi, başlangıç maaşları da fena değil, biz delikanlı adamız en mantıklı yol budur.

Son düzenleme:
Amele olursun ama yaptığın amelelik ucuz amelelik olur askerlik isterler öyle bir şeyde yok LinkedIn gibi yerlerde CV oluşturup üniversitede bir deneyimin varsa düzgün bir meslek sahibi olabiliyorsun ama bu işler tamamen şans meselesi, sektöre göre değişiyor, bulabildiğin bütün başvuru sitelerine başvuru at ve bekliceksin mülakata bu kadar.

Fiziksel olarak dolaşarak iş mi bulunur : D?

Evet inşaat sektörüne değer belki fiziksel olarak dolaşmak, geri kalanlar çöp zaten.
Hocam zaten konuda sınavdan sonra demişim daha öncede cafe ve fabrika dışında hiçbir yerde çalışmadığımdan bir cvim yok. Bir meslekte aramıyorum sadece üniversiteye başladığımda veya mezuna kaldığımda kendi ihtiyacçlarımı azda olsa giderecek kadar bir para toplamak istiyorum. Linkedline girip ilanlara baktım ama birçoğu uzaktan veya tecrübeli eleman istiyor. Aynı şekilde iş kurda da 100 ilan varsa 50 60 tanesi muhasebeci geri kalanlarda 3 5 yıl deneyimli eleman istiyor.

Hocam zaten konuda sınavdan sonra demişim daha öncede cafe ve fabrika dışında hiçbir yerde çalışmadığımdan bir cvim yok. Bir meslekte aramıyorum sadece üniversiteye başladığımda veya mezuna kaldığımda kendi ihtiyacçlarımı az da olsa giderecek kadar bir para toplamak istiyorum. Linkedline girip ilanlara baktım ama birçoğu uzaktan veya tecrübeli eleman istiyor. Aynı şekilde iş kurda da 100 ilan varsa 50 60 tanesi muhasebeci geri kalanlarda 3 5 yıl deneyimli eleman istiyor.

İnsaat sektörüne girip alçıpan öğrenmeni tavsiye ederim mentalin yüksekse ustada olursun, ileriki zamanlarda hayatın güzel olur. Ben işkoliğim iyi bir şey değil ama geçici olarak çalıştığım için ne zaman ayrılacağım belli değil, alçıpan olmak istiyorum bende.

Bu yaşlarda çalışırsan 3-4 senede usta olursun iyi bir firmaya girersin 80-90 bin liradan aşağıda almazsın senin yaşındaki gençlerin 3 ayda kazancağı parayı sen delikanlı gibi 1 ayda alırsın evet zor meslek biraz zordan kastım bel ağracak ama bana koymaz ben delikanlı adamım 10 saat ayakta iş yapmış adamım bana hiçbir şey acı veremez mesela.

Bendeki kondisyon mesela Türkiye'de toplasan 100 gencin birisinde vardır, biz böyle delikanlıyız para için her şey göze alınır.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 250856
İnsaat sektörüne girip alçıpan öğrenmeni tavsiye ederim mentalin yüksekse ustada olursun, ileriki zamanlarda hayatın güzel olur. Ben işkoliğim iyi bir şey değil ama geçici olarak çalıştığım için ne zaman ayrılacağım belli değil, alçıpan olmak istiyorum bende.

Bu yaşlarda çalışırsan 3-4 senede usta olursun iyi bir firmaya girersin 80-90 bin liradan aşağıda almazsın senin yaşındaki gençlerin 3 ayda kazancağı parayı sen delikanlı gibi 1 ayda alırsın evet zor meslek biraz zordan kastım bel ağracak ama bana koymaz ben delikanlı adamım 10 saat ayakta iş yapmış adamım bana hiçbir şey acı veremez mesela.

Bendeki kondisyon mesela Türkiye'de toplasan 100 gencin birisinde vardır, biz böyle delikanlıyız para için her şey göze alınır.
1779294220341.webp