Merhaba, şu okullar tatil olduktan sonra GYM'e katılıp vücudumu geliştirmek istiyorum fakat abim "Kilo almadan gidersen olmaz seni almazlar" diyor. Eh bende kilo almanın yollarını araştırıyorum. Yemek yesem olmuyor (Ev yemeklerini yerim et olur Türkmen pilavı olur samsa olur vs.). Ama kilo almama etki etmiyor. Eczanelerde bunun için ilaçlar var mış fakat ben biraz tereddüt ettim ileride sağlık sorunlarım ortaya çıkmaya başlar diye. Midemde kurtçuk mu var artık bilmiyorum (Babam ile annem kilolu fakat abim ile ben zargana gibiyiz). Bilmiyorum illa kilo mu almam lazım ya?

Boy, kilo, yaş?

Aslında kilom yaşıtlarıma göre iyi gibi görünüyor benim için ama abim ''Çubuk gibisin lan şu kollarına bak boşuna gitmeye çalışma seni almazlar'' diye beni azarlamaya çalışıyor.

Boyum 1.72, kilom 56, yaş da 15.
Hocam çokta zayıf sayılmazsınız 60 kilo olsa ideal bu boya göre.

Aslında kilom yaşıtlarıma göre iyi gibi görünüyor benim için ama abim ''Çubuk gibisin lan şu kollarına bak boşuna gitmeye çalışma seni almazlar'' diye beni azarlamaya çalışıyor.

Boyum 1.72, kilom 56, yaş da 15.
Kilo yaşıtlarına göre normal zaten. Ama illaki kilo almak istiyorsan şeker hamur makarna fastfood şekli takılman gerekiyor internetten dirty bulk videoları izleyebilirsin fikir alabilirsin

Kalori hesapla. Günlük 3500-4000 kalori alımı yaparsan haftada 1 kilo alırsın. Abur cubur veya sağlıksız besinlere yönelmen gerekmiyor. %50 karbonhidrat, %25 yağ, %25 protein kaynaklı öğün planlaması yapmak kolaydır ve işini görür.

Kilo alacağım diye abur cubur şekerli şeyler tüketme sakın. Sabahları erken kalkıp 4-5 yumurta haşla peynir zeytin salatalık ile ye sonra yarım saat evde kendi çapında spor yap. Öğlene zaten direk acıkırsın kahvaltılık ya da yemek varsa yersin. Akşam öğünü de ev yemekleri yersin. Akşamda erken yatarsan çok iyi olur. Bunu rutin haline getirip alışkanlık yaparsan zaten arkası gelir. Abur cubur yerine acıktıkça meyve yiyebilirsin ara öğünlerde.

Gün içinde yaktığın kaloriden fazla kalori alırsan kilo alırsın.
Beslenmeni düzelt. (Yüksek kalorili diyet programı)
Ağırlık antrenmanları yap. (Kas kazanımı)