Hala uyuyamadıysan doktora git hocam. Burdakiler de sen gibi insan uzman değiliz. Verdiğimiz tavsiyelerin çoğu işe yaramaz.

Merhaba,

Sabah 7 oldu yine. Yine başım ağrıyor uykusuzluktan, gözlerim acıyor. Nasıl uyuyacağım yardım edin. Hap veya ilaç kullanmak istemiyorum, boş boş oturup bekliyorum ve saatler geçiyor. Yatağa yatsam oraya dön, buraya dön uyuyamıyorum. Ne yapacağım?
Hocam spor yapıp yorulmak sonrada yatağa girdiği gibu uyuyakalmak sizde işe yaramıyor mu?

Hocam spor yapıp yorulmak sonrada yatağa girdiği gibu uyuyakalmak sizde işe yaramıyor mu?
Hayır, hiçbir işe yaramadı. Onu da denedim bu arada.

Sağlık ögrencisiyim. Tıbbi bir sorun olduğu aşikar ve tedavi görmelisiniz. Uyuz dışında buna benzer şekilde uyuyamama rahatsızlığı var ve çok ciddi bir rahatsızlıktır. Hafife almayın. İlaç kullanmak istemiyor olabilirsiniz anlıyorum ama sağlığınızdan önemli değil. Ama benim size bitkisel bir önerim olacak: Uyumakta zorlandığım zamanlar yastığıma birkaç damla lavanta yağı damlatıyorum. Çok fazla olmasın bir iki tane yeterli. Kaslarınızın ve zihninizin gevşemesini sağlayacak ayrıca çok da güzel kokuyor. Tekrar söylüyorum bu çözüm değil ve aksatmadan kesinlikle doktora gitmelisiniz. Geçmiş olsun.
Uyuzdan dolayı sanıyorum. Onun dışında uyku için hangi doktora gitmeliyim? Psikolog mu? Teşekkür ederim.