Valla şu okul olmasa bayağı iyi olacaktım da, okul biraz canımı sıkıyor. Müdür yardımcısı hepimize 20 Eylül'e kadar hastane kontrol için gitme şartı verdi (Askeri hastanede kan değerleri, tansiyon göz sağlığı vs. bakıp rapor verecekler onun kontrolü ille de gideceksiniz diyor bize). Bunun içinde kimlik, raporlar falan filan fistan. Ulan, ne gerek var ya?
Gerçekten ne alaka? Hangi okul bunu ister?

Gerçekten ne alaka? Hangi okul bunu ister?
Hocam Türkmenistanın klasik eğitim sistemi işte. Şöyle anlatayım, erkekler 15 yaşına geldikleri zaman Milli Savunma bakanlığı (Ýaragly güýçler ministrligi) askerlik için uygun mu uygun değil mi diye hastaneden geçirtiyorlar. Onda da göz sağlığı, tansiyon, iç organlar beden vs. bakıyorlar. Sonra da elimize rapor veriyorlar. Bu da kanun olarak geçiyor ve tüm okullarda zorunlu bu uygulama. Öyle böyle ta 18 yaşımıza gelinceye kadar her Eylül-Ekim aylarında kontrole gidiyoruz.

Hocam Türkmenistan'ın klasik eğitim sistemi işte. Şöyle anlatayım, erkekler 15 yaşına geldikleri zaman Milli Savunma bakanlığı (Ýaragly güýçler ministrligi) askerlik için uygun mu uygun değil mi diye hastaneden geçirtiyorlar. Onda da göz sağlığı, tansiyon, iç organlar beden vs. bakıyorlar. Sonra da elimize rapor veriyorlar. Bu da kanun olarak geçiyor ve tüm okullarda zorunlu bu uygulama. Öyle böyle ta 18 yaşımıza gelinceye kadar her eylül-Ekim aylarında kontrole gidiyoruz.

Allah sabır versin kardeşim ne diyeyim. Burdada çocuklara dövüş ve dövüş tarzlarını falan öğretiyorlar. Zorunluymuş. Garip.

Bugün 02.09.2025 saat 21.56
5 sene sonra İnşallah bu mesajı görürüm ve içimden “Oh be her şey geçmiş sonunda” diyebilirim ve o yolda gidiyorum. Bugün uğursuz bir gün oldu benim için ama günlerim genelde iyi geçer. Bugün okulda kardeşim için kavga ettim, yalancı durumuna düştüm, çoğu arkadaşımı kaybettim. Ama bugün arkamdan duran yeni arkadaşlar edindim. Devrilmek yol dik durmak var önde ben arkamda Allah olduğu sürece kimse beni deviremez.
La Galibe İllallah ☝🏻

Son düzenleme: