21931

Deneyimli
Makaleler
1
Bildiğiniz üzere Naughty Dog şirketi yeni bir oyun olan Intergalactic: The Heretic Prophet üzerinde çalışıyor ve 5 ay önce bu oyunun duyuru fragmanı bile yayınlandı.

Sizler yeni proje hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bana kalırsa böyle kaliteli bir şirket bu kadar uzun süre boyunca oyun çıkarmalıydı. 5 yıl sonra bir duyuru fragmanı geliyor ve oyunun daha ne zaman çıkacağı bile belli değil, belki 2026 belki 2027. Oldu 6-7 sene.

Ayrıyeten The Last of Us serisi gibi çok sevilen bir oyunun hikâyesi eksik kalmış olmasına rağmen 3. seriyi erteleyip birden uzay temalı bir oyuna geçiş yapıyorlar. Bu oyun nasıl olur, gerçekten beğenir miyiz bilemiyorum ancak 3. oyunu 2030'dan aşağı göremeyiz.

Son düzenleme:
Bana kalırsa böyle kaliteli bir şirket bu kadar uzun süre boyunca oyun çıkarmalıydı. 5 yıl sonra bir duyuru fragmanı geliyor ve oyunun daha ne zaman çıkacağı bile belli değil, belki 2026 belki 2027. Oldu 6-7 sene.
Kaliteli oyunlar böyle çıkıyor zaten. Rockstar neden 6-7 yılda bir oyun çıkarıyor?

@Lorien, Rockstar açgözlülük yaptığı için 6-7 senede bir oyun çıkarıyor. GTA 6 çoktan çıkmış olması lazımdı ama hâlâ erteleniyor. Neden mi? Çünkü hâlâ GTA 5'in online kısmından dünya kadar para kazanıyorlar, tabii çıkarmazlar.

@Lorien, Rockstar açgözlülük yaptığı için 6-7 senede bir oyun çıkarıyor. GTA 6 çoktan çıkmış olması lazımdı ama hâlâ erteleniyor. Neden mi? Çünkü hâlâ GTA 5'in online kısmından dünya kadar para kazanıyorlar, tabii çıkarmazlar.
Hacker yuvası GTA Online'a para saçan bebeler olmasaydı şimdiye GTA 6'yı oynuyor olacaktık.

Dediğin gibi olsa hala deli gibi para kazanırken GTA 6'yı duyurmazlardı bile. Sen bu kadar kaliteli oyunların 2-3 yılda yapılabileceğini mi sanıyorsun?

@Lorien, GTA 5'ten hâlâ deli gibi para kazanıyorlar zaten. İstatistikleri inceleyebilirsin. Ancak kazandıkları para teknolojinin gelişmesiyle ve enflasyon oranlarıyla beraber artık az gelmeye başladı. Durum böyle olunca daha fazla gelir elde etmek için GTA 6'yı çıkartma kararı aldılar. Sadece bir mühendisin yıllık 112.000 dolar ödenen maaşı, yapım maliyetinin 2 milyar dolar olduğu bir oyun için böyle bir risk almazlardı.

Ayrıyeten, 2-3 yılda yapılabilir diye bir şey söylemedim. Sadece fikrimi belirttim 🙂

Ayrıyeten, 2-3 yılda yapılabilir diye bir şey söylemedim. Sadece fikrimi belirttim 🙂
Fikrinizin sonucu o çıkıyor ama. 5-6 yılda bir oyun çıkarmaları tembellik dediniz. O zaman tembel olmasalar 2-3 yılda RDR2, TLOU Part 2, God Of War gibi oyunlar yapılabilir size göre.
Durum böyle olunca daha fazla gelir elde etmek için GTA 6'yı çıkartma kararı aldılar.
Bu bilgiyi şirket içinden çok sağlam kaynaklarla çıkarmış olmalısınız. Çünkü GTA 1'den beri zaten devam oyunları gelen bir serinin 6. oyununun çıkışı sırf gelirler düştüğü için çıktı demek ilginç. :D

@Lorien, o hâlde size bir örnek vermek istiyorum. The Last of Us Remastered ve Uncharted 4'ün arasında 3 yıl, Uncharted 4 ve The Last of Us part 2'nin arasında 4 yıl var. O zaman bu oyunlar 5-6 yılda yapılmadığı için kalitesiz mi oluyor?

Bütün özel şirketler çıkarı için hareket eder 😀 peki gelir düşmediyse ne için çıkarmış olabilirler? Global kalitesini korumak için mi? Hayır. Öyle olsaydı 12 yıldır GTA 6 çoktan çıkmalıydı. Serinin yeni oyununu getireyimde insanlar sevinsin, oynasın diye çıkaracaklarını bende düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Global kalitesini korumak için mi? Hayır. Öyle olsaydı 12 yıldır GTA 6 çoktan çıkmalıydı.
Rockstar Games'i GTA'dan başka bir şeyi yokmuş gibi sanıyorsun. RDR 2 denen bir başyapıt çıktı bu arada. Sanki 12 yıl hiç oyun çıkarmamışlar gibi konuşuyorsun. Madem öyle neden RDR 2'yi çıkardılar? GTA Online'dan parayı vuruyorlardı zaten. Sırf gömmek için gömüyorsunuz.

@Lorien, siz beni Rockstar'ın husumetli ezeli düşmanı olarak görüyorsunuz galiba. Konunun daha fazla uzamasının bir gereği yok bence, herkes fikirlerini belirtti😀 İyi sosyaller, başka bir konuda görüşmek üzere 🙂👋