deniz745

Uzman
17 yaşındayım, büyük bir iş seçimi kargaşası yaşıyorum şu anda. Şimdi tek bir yön seçtiğim zaman o yönden dönemem, bunun farkındalığıyla yön seçmeye çalışıyorum. Psikolog mu olsam diyorum, yüksek lisansla birlikte 6 yıl. Yüksek lisans yapmazsan devlet atamaları çok zor. Diyetisyen mi olsam diyorum fen bilimleri biyolojiyle alakam yok. Güzel bir iş istiyorum fakat o yönü seçmekte çok zorlanıyorum. Ders çalışmayı oldum olası sevmedim, açık lisedeyim şu anda. Max alınabilen puan 35 ise hiç ders çalışmadan 28 30 alabiliyorum. Bir yön seçersem eğer o yöne doğru gitmekten korkmam, fakat o yönü seçmek çok zor geliyor dediğim gibi. Ve içimde şu korku da var, ya atanamazsam.
Diyelim ki başarılı bir şekilde lisans + yüksek lisans sağlık psikolojisi okudum. Atanamazsam ne olacak? 6 yılım çöp. O zaman da kalakalmaktan korkuyorum.

Ben sayısalım aile zoruyla lanet ede ede okuyorum bizimkilerden habersiz AYT Türkçe ve Sosyale çalışıyorum eşit ağırlıktan gireceğim hayalim hukuk okumak sen de başka bir alanın dersine çalışabilirsin.

Ben sayısalım aile zoruyla lanet ede ede okuyorum bizimkilerden habersiz AYT Türkçe ve sosyale çalışıyorum eşit ağırlıktan gireceğim hayalim hukuk okumak sen de başka bir alanın dersine çalışabilirsin.

Hocam biraz üstüne düşünüp araştırma yapınca PDR okumaya karar verdim. Psikolojide hem iş bulma şansı çok düşük, hem de maaşlar inanılmaz düşükmüş. Hani inanılmaz düşük derken 35 40 bin ya o paraya 6 sene okunur mu kafasında değil. 15 bin 20 bin civarı. Asgari ücretten bile düşük, ki bu paraya ev geçindirmek imkansız.
PDR bölümünde en azından 4 kişiden biri atanabiliyor. Ve maaşları da o kadar kötü değil. Ortalama 32 36 bin civarı imiş. Araştırmaya devam edeceğim, neden sayısal bir bölüm seçmiyorsun diye sorarsanız gerek lisede yaşadığım zorbalıktan dolayı olsun gerek ortaokulda oradan buraya taşınmamız olsun sayısalım berbat. Öyle böyle değil, karekök'ü dahi yapamayacak düzeydeyim. Bu yüzden sözelden yürümek istiyorum, PDR için KPSS 400 puan gerekliymiş evet. Fakat bu puan sayısaldan değilmiş, en azından ChatGPT öyle söylüyor. Bu durumu bilen biri var ise bana açıklarsa çok sevinirim. KPSS kavramları yandaki kod adlarını falan bilmiyorum. Yani ne demek istemiş ve gerçekten böyle mi?

1761780145403.webp

Ve ben bu KPSS'ye nasıl gireceğim? KPSS çeşitleri de mi var?
Şimdilik kararımı iyice araştıracağım, ona göre yavaştan çalışmalarıma başlayayım.

PDR'da sayısal öğeler çok az diye gördüm, ayrıca sayısalımın 0 olduğunu yazdım hocam dalga mı geçtiniz anlayamadım ki.
Dalga geçer miyim hocam ortaya söyledim. Sayısalın iyiyse kralsın çünkü sadece sayısala odaklı bir sınav sistemimiz var, zaten yine bir şeyleri değiştirmeyi düşünüyorlar.