Normalde herkes gibi bilgisayar mühendisliği falan istiyordum, ancak ilgim kalmadı, hiç bir hobim yok, yeteneğim yok.
Sonra bakmak istemiyorum yani, bakabileceğim şey yok, seçimlerimden sürekli pişman oluyorum yine olurum diye korkuyorum.
O zaman kendini eve kapat ölmeyi bekle. Onu istemiyorum, bunu istemiyorum, sabah kalkmak istemiyorum... Senin ne istediğin hayatın umurunda mı sence? Adam ol biraz. İstesen de istemesen de ömrünün sonuna kadar sabahın köründe eşek gibi kalkacaksın. Bunu kabullenerek başla. Saf saf inat etme, kabullen. Hayat böyle. Belki öldükten sonra ayı olarak reenkarne olursun, 3 ay uyursun ama insansan eşek gibi kalkacaksın, çalışacaksın.

Önceliklerini belirleyeceksin. Öğrenciysen senin işin ders çalışmak. Oturacaksın dersini çalışacaksın. Sen çalıştıkça zaten ne istediğini bulmaya başlarsın. Öyle akşama kadar uyuyayım dersen mesleğini rüyanda görürsün.

Sınavsa sınavına gireceksin. Sınav bitene kadar hala istediğin bir şey yoksa puanın yettiği en iyi yere gireceksin. İlk yılın sonunda eski sınav puanınla zaten bölüm değiştirebiliyorsun. O zaman istediğin yere geçersin.

Pişman olacakmışsın. Sanki şu an pişman değilsin, sanki çalışmasan, denemesen pişman olmayacaksın. Deneyip pişman olmayı akşama kadar ossura ossura uyuyup pişman olmaya tercih ederim ben.

Devamsızlığım toplam 17 gün, özürsüz hakkım yok, bugün annem ile konuştum, bıktığımı söyledim. 11 yıldır her gün sabahın köründe kalkmaktan bıktım, dersleri dinlemeyi bıraktım, bu yıl sadece uyudum. Okula gidiyorum, uyuyorum, eve geliyorum, tekrar yatıyorum.

Oyun oynamaktan zevk almayı bıraktım, zevk aldığım bir şey kalmadı, para kazanamıyorum, gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum, ne okuyacağımı bilmiyorum. Üstüne annem bana beni çok üzüyorsun dediği için oturup çocuk gibi ağladım yarım saat, ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum, sadece yapmam gerekenleri yapıyorum.

Artık yapay zeka gibi hissetmeye başladım, ne yapacağım hakkında fikir sahibi olmak istiyorum ama olamıyorum, yolumu bulmak için ne yapmalıyım?
Canim kardesim. Oncelikle bu yasadigini insanlar 7'den 70'e yasiyor. Ayni noktada bende bulundum yeri geliyor bulunmayada devam ediyorum. Lakin gecmise nazaran şu an yasim 33 kendimde degisiklik fark ettim. 20'lerimde cok daralip cok sıkılıp kendime Extreme seviyelerde yuklenip. Kendimi ben neye el atsam basaramam ya da burada benim icin bir gelecek yok diye harcadim. Simdi bu dunyanin kodu ilerlemek ustune. Sen stres olup uzuldukce ve yerinde kaldikca dunya senin onune hiçbir şey getirmeyecek. Ben ne zaman kendime ilerleme mantalitesine soktum o zaman iyi ya da kotu hep gelismeler oldu. Pismanliklara donup bakinca insanin bagri yaniyor. Pismanliklar bizi biz yapan temel yapi taslaridir. Sana bir abin ya da dostun olarak tavsiyem. Bir şey sec. Ne istersen 5-6 ay Full focus kendini ver. Baktin buradan bize ekmek yok ya da begenmedin cidden. Hemen baska bir şeye gec. Yasin gercekten genc ama unutmaki bu vakit hizli geciyor. Ne bileyim kodlama mi? Ver abi 5 ay Full focus bitir. Dene is cikiyor mu vesaire. Baktin ki yok o zaman baska bir şey. Kendimden ornek vereyim. Kendi kendime kodlamayi ogrendim bayağı da ilerlettim. 3'tur sirketlere calisiyorum ve 3 kere projeyi yaptirip beni saldilar. Bende diyorum ki mesela bana ekmek yok herhalde buradan farkli alanlari arastiriyorum ne yapabilirim diye. Durmak asla yok. Bak tekrar soyluyorum. Bunu inkar edende yasamamistir. Bu hayatta kendi gayeni bulmak istiyorsan. Once yola cikmayi bileceksin. Sonra zaten senin olan sana gelir. Ben hala buna inaniyorum. Umutsuzluga kapilmadan devam ediyorum senden et lutfen. Istersen istedigin her şeyi basarirsin. Yeter ki sen iste. Yeter ki kendine inan ve lutfen spora git. 20 senedir spor yapiyorum. Cogu sporuda yaptim. Temel olarak her şeyi fitness ile birlestirdim. Bu kadar senedir spor yapiyorum hala disiplinsiz diyen var. Negatif yorumlara kendini kapat. Spora git. Kendine sana hos gelen alanlar bul ve kendini oralara ver. Sevgiler saygilar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haziran'da 17 olacağım, aramızda samimiyet olmadığı için, ve sadece işini yaptığı için güvenemiyorum.

Hocam geçen anlaşmıştık sanki, dana gibi olacağım sizin için.
Hangi mesajdı o hocam unutmuşum bende sizin gibiyim okulu sevmem arkadaşta yoktu pek aileyle özellikle pederle ara kötü lise bitti şu an işsizim tek hobim gym şu an ara verdim daha güçlü döneceğim ama.

Gerçekten şaka gibisiniz halen spora git diyen falan var, spora gitsin de tek amacı kas büyütmek olan bir ucubeye dönüşsün haklısınız. Adam dert anlatıyor ama olmaz ''kanka git bas sigma ol ne biçim erkeksin la'' böyle dememiz lazım sorun bizde.
Ne alaka spor kastan ibaret değildir zihne de iyi spora gitmeye üşenenler düşünsün onu.

Konuyla alakasız olabilir ancak bu güzelim ülkede sıkılmayan, hayatı yaşayan tek ben miyim? Konuya dönersek, hocam paranızın olması veya para kazanmanız lazım eğer okumayacaksanız. Artık dropshipping'tir falan filan yapılacak işler değil. Eğer parayı nasıl kazanacağınızı çözer ve kazanmaya başlarsanız ne yaparsanız yapın. Aileniz karışmaz zaten o saatten sonra.

Gerçekten şaka gibisiniz halen spora git diyen falan var, spora gitsin de tek amacı kas büyütmek olan bir ucubeye dönüşsün haklısınız. Adam dert anlatıyor ama olmaz "kanka git bas sigma ol ne biçim erkeksin la" böyle dememiz lazım sorun bizde.
Katilmiyorum. O amacli soylemedim. Ornek olarak spor benim icin bir stres atma alani. Insan kendi icindeki stresi ofkeyi neyse ne sporda atabiliyor. Spor gidince illaki streoid bagimlisi hayvan olmaya gerek yok. Buradaki onem saglam bas saglam vucutta bulunur ideali. Sonucta bir yuruyuse cikmak bile spordur benim gozumde. Insan spordayken cogu seyi unutuyor. Bir agirlik altinda ya da herhangi bir aktiviteyle fiziksel yorulurken insan fazla overthink etmiyor.