- Makaleler
- 3
O zaman kendini eve kapat ölmeyi bekle. Onu istemiyorum, bunu istemiyorum, sabah kalkmak istemiyorum... Senin ne istediğin hayatın umurunda mı sence? Adam ol biraz. İstesen de istemesen de ömrünün sonuna kadar sabahın köründe eşek gibi kalkacaksın. Bunu kabullenerek başla. Saf saf inat etme, kabullen. Hayat böyle. Belki öldükten sonra ayı olarak reenkarne olursun, 3 ay uyursun ama insansan eşek gibi kalkacaksın, çalışacaksın.Normalde herkes gibi bilgisayar mühendisliği falan istiyordum, ancak ilgim kalmadı, hiç bir hobim yok, yeteneğim yok.
Sonra bakmak istemiyorum yani, bakabileceğim şey yok, seçimlerimden sürekli pişman oluyorum yine olurum diye korkuyorum.
Önceliklerini belirleyeceksin. Öğrenciysen senin işin ders çalışmak. Oturacaksın dersini çalışacaksın. Sen çalıştıkça zaten ne istediğini bulmaya başlarsın. Öyle akşama kadar uyuyayım dersen mesleğini rüyanda görürsün.
Sınavsa sınavına gireceksin. Sınav bitene kadar hala istediğin bir şey yoksa puanın yettiği en iyi yere gireceksin. İlk yılın sonunda eski sınav puanınla zaten bölüm değiştirebiliyorsun. O zaman istediğin yere geçersin.
Pişman olacakmışsın. Sanki şu an pişman değilsin, sanki çalışmasan, denemesen pişman olmayacaksın. Deneyip pişman olmayı akşama kadar ossura ossura uyuyup pişman olmaya tercih ederim ben.