Aranızda tabii ki samimiyet olmayacak. O bir doktor, arkadaşın değil. Tabii ki sadece işini yapacak.
Ben şimdi senle konuşadabilirim. İstersen konuşabiliriz. Benim konuşma biçimim Sokratik sorgulama biçimindedir. Sana tavsiye vermem, sendeki bilgiyi sana göstermeye çalışırım.
Bundan hariç olarak ilaç önerisi gibi olmasın ama küçük bir antidepresan başlanması anhedoniye iyi gelebilirdi. Yanlış anlama, ilaç tavsiyesi vermiyorum. Gidersen zaten doktor verir ne verecekse. Aşağıdakileri anlatmamın sebebi yanlış bir şeyler biliyorsan doğrusunu bil diye.
Fonksera yahut Wellbutrin XL gibi ilaçlar var. Bu tarz antidepresanlar senin duygudurumunu iyileştirir. Benim psikiyatriste gitmen yönündeki söylemimin sebebi şu ki, antidepresan desteği alıp kendi kendine kognitif beceriler geliştirip şu anki durumundan daha iyi bir konuma yükselmen.
Örnek olarak veriyorum:
- Fonksera: Multi-modüler etkisi ile hem duygudurumunu iyileştirir, hem kognitif becerileri (bellek, dikkat, yürütücü analitik düşünebilme) destekleyici etkisi vardır.
- Wellbutrin XL: Bu ilaç ise dopamin ve nöroepinefrin nörotransmitterlerini etkileyerek anhedoni (zevk alamama) belirtilerini iyileştirir.
Bunu ben niye anlatıyorum, bu ilaçların sende sadece destekleyici bir yapısı olduğunu ifade etmek için. Psikiyatriste git dedim ama hokus pokus iyi olmayacaksın. Zaten psikiyatristlerin amacı seni süper iyi etmek de değil. İyi olmak senin elinde. Özel devlet fark etmez.
Sen psikiyatr desteği almaya başladıktan sonra kendin eyleme geçmekte daha kolay bir pozisyonda olacaksındır.