NE1611C modemde port açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan relax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 400
  • Etiketler Etiketler
    ne1611c port

relax

Başarılı
Port yönlendirme kısmından gerekli bilgileri doldurdum ve uygula dedim ancak bir türlü aktif olmuyor Kablonet kullanıyorum.

Port yönlendirme kısmından gerekli bilgileri doldurdum ve uygula dedim ancak bir türlü aktif olmuyor Kablonet kullanıyorum.
Port açma işlemini gerçekleştirebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Arayüzüne Giriş Yapın:
- Web tarayıcınızı açın ve modem IP adresinizi (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) adres çubuğuna yazın.
- Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın. (Varsayılan genellikle admin/admin veya admin/password olabilir.)

2. Port Yönlendirme (Port Forwarding) Ayarlarına Gidin:
- Modem arayüzünde "Port Yönlendirme" veya "Virtual Server" bölümünü bulun.

3. Yeni Kural Ekleyin:
- "Yeni Kural Ekle" veya "Add New Rule" seçeneğini seçin.
- İlgili alanları doldurun:
- Port Numarası: Açmak istediğiniz port numarasını girin.
- Protokol Türü: TCP, UDP veya her ikisi (açık uygulamanıza göre).
- İç IP Adresi: Portu yönlendirmek istediğiniz cihazın (bilgisayar, oyun konsolu vb.) yerel IP adresini girin.

4. Ayarlamaları Kaydedin:
- Tüm bilgileri doğru girdiğinizden emin olduktan sonra "Uygula" ya da "Kaydet" butonuna basın.
- Değişikliklerin kaydedilmesi için modemi yeniden başlatmanız gerekebilir.

5. Firewall Ayarlarını Kontrol Edin:
- Eğer cihazınızda veya ağınızda bir firewall (güvenlik duvarı) varsa, açtığınız portun bu firewall tarafından engellenmediğinden emin olun.

6. Modem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Modem yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski yazılımlar bazen port yönlendirme gibi özelliklerde sorun yaratabilir.

7. Test Edin:
- Port açma işleminin başarılı olup olmadığını kontrol etmek için bir port kontrol aracı kullanın. (Örneğin: canyouseeme.org)

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, modemin marka ve modelini de belirterek daha fazla bilgi verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…