Port yönlendirme kısmından gerekli bilgileri doldurdum ve uygula dedim ancak bir türlü aktif olmuyor Kablonet kullanıyorum.
Port açma işlemini gerçekleştirebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Arayüzüne Giriş Yapın:
- Web tarayıcınızı açın ve modem IP adresinizi (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) adres çubuğuna yazın.
- Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın. (Varsayılan genellikle admin/admin veya admin/password olabilir.)

2. Port Yönlendirme (Port Forwarding) Ayarlarına Gidin:
- Modem arayüzünde "Port Yönlendirme" veya "Virtual Server" bölümünü bulun.

3. Yeni Kural Ekleyin:
- "Yeni Kural Ekle" veya "Add New Rule" seçeneğini seçin.
- İlgili alanları doldurun:
- Port Numarası: Açmak istediğiniz port numarasını girin.
- Protokol Türü: TCP, UDP veya her ikisi (açık uygulamanıza göre).
- İç IP Adresi: Portu yönlendirmek istediğiniz cihazın (bilgisayar, oyun konsolu vb.) yerel IP adresini girin.

4. Ayarlamaları Kaydedin:
- Tüm bilgileri doğru girdiğinizden emin olduktan sonra "Uygula" ya da "Kaydet" butonuna basın.
- Değişikliklerin kaydedilmesi için modemi yeniden başlatmanız gerekebilir.

5. Firewall Ayarlarını Kontrol Edin:
- Eğer cihazınızda veya ağınızda bir firewall (güvenlik duvarı) varsa, açtığınız portun bu firewall tarafından engellenmediğinden emin olun.

6. Modem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Modem yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski yazılımlar bazen port yönlendirme gibi özelliklerde sorun yaratabilir.

7. Test Edin:
- Port açma işleminin başarılı olup olmadığını kontrol etmek için bir port kontrol aracı kullanın. (Örneğin: canyouseeme.org)

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, modemin marka ve modelini de belirterek daha fazla bilgi verebilirsiniz.