ShadowLegion 88

Üstün
Makaleler
1
Nebi Akgün yeni video yayınlamış. Bugün antreman yaparken izledim. Genel olarak zaten Micron dielar ile ilgili bilgilendirme yaptı ve tablo gösterdi. Videonun başlarında bir forum sitesinde 8000 MT/s açan birisi var forumda, bir tanıdık bana atmış demiş kendisi. Ancak, bu bu 8000 MT/s'nin bir alt zamanlaması var ki onu da değiştirmemiş, 5200 MT/s default 1:1 moddaki performansı anca alıyor demiş. Bu kişi sanırım @MAH0A @Ayhan Dönmez hangi zamandan bahsediyor olabilir? Merak ettim. Konuyu da bunun için açtım.

Buna ben de katılıyorum bu arada. Genel geçer kullanıcı için RAM ayarı yapmak zor ve zahmetli bir iş. Stabil derken bile bir yerde patlayabiliyor.

Benim merak ettiğim 8000 MT/s 1:2 profilde @MAH0A'nın neyinin eksik olduğu.

Genel geçer çiplerin kabul ettiği belli bir oran vardır. Zaten kendisi de buna dair tablo paylaştı ama Extreme yapacaksa, iş silikona bağlı. Mesela benim M-die 28 36 yapıyor ama bazıları patlıyor. Her çip için geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hynix çip ile cipin suyunu sıkarak FPS kazancı için %1 değerlerine müdahele edilebileceğine ve bu durumun input lag ile ilişiği olmadığını belirtmiş, bunlar bilinmiyor muydu zaten?

1) Sponsorlu video çekiyor, videonun belirli kısımlarında Corsair RAM'lere bakmanızı öneririm tarzında şeyler söylediğini hatırlıyorum. Videonun sonunda kesin söylüyor. "e RAM'ler bedava değil, tabii ki sponsor olacak." diyebilirsiniz ama videonun ciddiyetini azaltıyor bence.

2) 5 dakikada söyleyebileceği şeyi 40 dakikada söylüyor. Dedem anlatsa daha hızlı anlatır muhtemelen.

3) AMD fanboy. Intel yokmuş gibi davranıyor. NVIDIA karşısında da her fırsatta AMD'yi yüceltiyor.

4) Sanki tüm Türkiye kendisine düşmanmış da kendini savunuyormuş gibi takılıyor, Mbappé triplere gel.

5) Çok sivri dilli, halkın çok cahil olduğunu düşünüyor. PC konusunda kısmen katılıyorum ama herkes cahilmiş gibi davranmaya hakkı yine de yok.

6) Overrated. 50 bin abone çok bile bu adama. İşe yarar 10 tane videosu varsa helal olsun. Özellikle DDR5 RAM rehberi serisinde çok yanlış bilgiler var. Türkiye'de Hynix RAM çılgınlığı varsa sebebi Nebi Akgün.

7) İnsanların forumlarda ne konuştuğuna çok takılıyor, ne konuşuyorsak konuşuyoruz birader. Yiğidi öldür hakkını ver, prim kasma işini çok iyi yapıyor.

Bu adam "Timingler yanlış" diyorsa timingler doğrudur, o kadar güven vermiyor.
Geçen gün de MSI'ın yalakalığını yapıyordu, videoda incelediği PSU 15-16K'ya falan satılıyor. Aynen bayağı iyi PSU imiş cidden de. PSU'dan bip bip diye ses gelmese naparım, patlar falan Allah korusun.