Neden Apple almalısınız

AirPods dışında Apple'ın tüm ürünlerini seviyorum bende.

iPhone'nin yakaladığı premium hissiyattan kastınız aynı yıl çıkan Samsung'ların bir alt seviye ekranları mı? Yoksa ısınma sorunu mu?

Ha birde kötü modemleri var. Seçimi size bırakıyorum.

2024 mart ayına kadar Samsung Galaxy S8 kullanmış biri olarak androidler kısa ömürlü falan değil. Samsung bu işi çok iyi yapıyor ve yapmaya da devam edecek gibi. Premium hissettirme konusunda kendim A25 kullanıyorum ve tasarımı S serisinin tasarımına benzediği için premium hissettiriyor.

[*]1) Pahalı görünse de aslında ömürlük ürünler olduğu için daha cazip. Yani her yıl Android telefonu kullan at gibi sürekli almaktansa bir kez Apple alıp 10 yıl kullanmak daha cazip.

Deprem zamanına kadar kullandığım S4 buna güldü . S6 Edge halen 2. telefonum. Bu arada Dell laptopum var. Benden 3 yaş küçük.

Herkes reklam falan yapmaktan yakınmış ama her platformu deneyip yorum yapmak daha mantıklı. Evet, S24 falan çok iyi bir telefon olabilir, ancak o da ilerleyen zamanlarda diğer Android telefonlar gibi olacak. Bloatlıktan kasmaya başlayacak. Burada fanboy olmaya gerek yok, Apple ürünlerinin iyi yanları da var kötü yanları da. Bu diğer sistemler için de geçerli aslında. Ama ben şahsen Linux kurup update upgrade sonrası sistem patlayacak mı acaba derdini düşünmek yerine, Windows'da Microsoft'un saçma sapan şeyleriyle uğraşmak yerine, incecik, konforlu Macbook Air kullanmayı tercih ederim. M serisi hızı da cabası. Burada anlaşılmayan bir şey var, bizim ülkedeki tüketiciler her şeye pislik atmaya meyilli oldukları için kullanmak istemeseler kendi egolarından kullanmayabiliyorlar. Technopat'da bir kullanıcı M1 işlemcili sistemine öfkeyle bakıp ısınmayla yakınıyordu. İşlemci kullanımı yüksek safhalarda ve Rosetta çalıştırıyordu. Cihazın ısınmaması imkansız. Bir de gidip Edge kurmuştu, azıcık ekosistem saygısı gerekiyor. Daha optimize kelimesini idrak edemeyen kullanıcı bunlar.

Zaten ekosistem olarak Apple'ı geçebilecek bir şey yok arkadaşlar. Siz ne kullanırsanız kullanın en detaylı, sağlıklı, optimize ekosistem Apple'a ait. Telefon, tablet, bilgisayar, saat. Hepsi uyumlu çalışıyor.

Bu yazdıklarımda haksız olabileceğim tek şey Linux'dan ötürü açık kaynak felsefesi. Evet, Apple ürünleri açık kaynak değil. Linux'un nimetleri de düzgün kullanıldığında paha biçilmez düzeyde. Ama ben uğraşmak yerine benim ve topluluğun yapabileceğinden daha iyi sistem, yazılım vs. kullanmayı tercih ederek Apple yolunda ilerliyorum. Veri güvenliği konusunda bir argümanım yok. Kaldı ki gizli işlerle uğraşan bir insan değilim. Ancak isterseniz araştırabilirsin ki geçmişte Apple, CIA gibi yerlere veri vermediği oldu, bir hacker'a 900 milyon gibi bir para ödemesiyle Apple cihazı açtırmışlardı. Daha derin bilgim bulunmasa da, Tor'da gezindiğim bazı hacker forumlarında da yöneticilerden bazıları kullanıyordu. Muhtemelen onların da güvendiği bir şeyler bulunuyordur. Tabii ancak millet bir şeyi yapıyor diye biz de yapacağız diye bir şey yok. Açık kaynak yazılımda tüccarın eline meze olmuyorsunuz, bu kesin ve net zaten .

Ben 9 sene iPad kullandım, bir daha da kullanmamaya yemin ettim. Marka olarak bakarsak, evet kaliteli bir marka. Sağlam mı, evet sağlam. Fakat her yeni güncellemede sürekli daha da yavaşlıyor cihazları, sırf yeni model aldırtabilmek için. 4 senedir Xiaomi kullanıyorum, bir kez bile yarı yolda bırakmadı. Her Android cihaza kötü demek yanlış olur. Çünkü "Amiral Gemisi" olarak görülen Android cihazlar da var.

Niye ki "babamızın oğlu" mu bu adamlar? Ekosisteme saygı duyunca ne kazanıyoruz, duymayınca ne kaybediyoruz?
Edge yerine direkt Safari veya Chrome kullanılsa mantıken çok daha iyi. Kullanım, stabillik, pil tüketimi gibi her şeyde daha iyiler. Özellikle Safari pili çok az harcıyor.

Ayrıyetten şöyle düşünün, bir sistem var ki geliştiriciler sırf bu sisteme adapte etmişler tarayıcıyı. Elbette daha optimize çalışacaktır.

Yavaşlatma olabilir veya olmayabilir.

Eski cihaza yeni yazılım yüklemede ne gibi bir performans bekliyorsunuz? Eski S3 gibi bir cihaza Android'in yeni sürümünü yüklediğinizde ne olur?

İyisini almayı bırak 4K'lık telefonlar bile iyi kullanırsanız 5 sene götürür.

İfadeler: 199
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…