Merhaba. Bu yazımda neden Apple ürünleri kullanmak gerektiğinden bahsedeceğim. Yıllar önce Android ekosistemini bıraktım şimdi de PC ekosistemini bırakıp Mac ekosistemine geçmeyi düşünüyorum. Aslında yazımda bahsedeceğim şey neden Apple almalısınızdan ziyade neden diğer üreticilerden almamalısınız olacak. Çok kısa ve net bir cevap. En azından Türkiye için geçerli. Diğer markaların yurtdışındaki tavrını bilmiyorum ancak burada biliyorum ki üretici asla ürününün arkasında durmuyor.

Zamanında Samsung Galaxy S4 telefonum bozulmuştu ve özel yetkili servise tamire gönderdiğimde -ülkede bildiğiniz üzere birçok üreticinin kendi yetkili yok onun yerine onarım yetkisi verdikleri özel yetkili servisler var- o zamanlar 2.000 TL olan telefona tamir için 3.000 TL fiyat biçtiklerinde hiç düşünmeden Apple iPhone 6 aldım. Daha sonra kırıldı ve iPhone SE2 aldım ve o zamandan beri ikisi de hiç başımı ağrıtmadı. Bu özel yetkili servis olayı maalesef sadece Samsung için değil hepsinde geçerli. Hangi teknolojik aletle ilgili sorun yaşadıysam hepsinde başımı ağrıttı.

Telefon konusunda zaten Apple dışına çıkmam zaten memnunum. Ancak bilgisayar konusunda oyun oynadığım için maalesef ki o zamanlar Apple alamamıştım. Geçenlerde ASUS laptopumun şarj aleti bozuldu ve ben de yenisini almak için servisi aradım ve bana söyledikleri şey şu oldu: Ürününüz 5 yıllık artık şarj aleti bulamazsınız. Yani 5 yıl geçtikten sonra ürünün arkasında durmayan bir üretici beni oldukça hayal kırıklığına uğrattı ki zamanında ASUS ve MSI arasında kaldığımda MSI servis konusunda yetersizliği oldukça ünlüydü o yüzden ASUS almıştım. İşin komik tarafı şu ki zaten ASUS'un da MSI'ın da kendi teknik servisi yok o yüzden bir sorun çıkarsa özel yetkili servis ilgileniyor ve ikisine de bakan özel servis aynıymış.

Her bu konuda tamir konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım sadece bu detayı belirtmek istedim. Yani olur da birisi birkaç marka arasında tereddüte düşen olursa kriterlerinin arasında teknik servis yeterliliği olmasın çünkü hepsi aynı yetersizlikte. Her neyse bir ürüne o kadar para verip zorlukla aldıktan sonra üreticinin kendi ürününün arkasında asla durmadığını görmek gerçekten bir hayal kırıklığı oluyor. Bunu Android ekosisteminde Samsung sayesinde yaşadığımda telefon olarak Apple kullanmaya başladım şimdi bilgisayar konusunda da aynı hayal kırıklığını yaşadım ve bundan sonra bilgisayarda da Apple kullanmaya devam edeceğim. Peki siz neden Apple kullanmalısınız kısaca özetleyim.
  • 1) Pahalı görünse de aslında ömürlük ürünler olduğu için daha cazip. Yani her yıl Android telefonu kullan at gibi sürekli almaktansa bir kez Apple alıp 10 yıl kullanmak daha cazip.
  • 2) Ürünlerinin arkasında duran bir üretici var. Aslında kullandığım Apple ürünler hiç bozulmadığı için hiç teknik servisle muhatap olmama gerek kalmadı ama diğerlerinin rezaletine yeterince tanık oldum.
  • 3) Sağlam. iPhone'umun başına gelenler en sağlam, taş gibi diyeceğiniz Android telefonun başına gelse şu an paramparça olurdu ancak iPhone gerçekten sağlam. Neden sağlam değilmiş gibi davranılıyor anlamıyorum. İnternette meme olmuş ama durum aslında tam tersi. En azından kendi deneyimlediğim kadarıyla böyle.
  • 4) Konfor. Apple ürünleri gerçekten daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Küçük detaylar gibi görünse de tüm bu küçük detaylar birleşince oldukça güzel bir deneyim oluyor.
  • 5) Kalite. AirPods kullanınca fark ettim ki o zamana kadar başka kulaklıklarda defalarca dinlediğim müziklerin en ince detaylarını duyabilir oldum. Ayrıca ANC teknolojisi de denediklerim içinde en iyisiydi. Bu adamlar hangi ürünü yaparsa yapsın hep en iyisini yapıyorlar.
Biraz fanboy yorumu gibi görünmüş olabilir ancak sadece kendi deneyimlerimi yazdım. Kaldı ki her ürünlerinden memnun kaldım ve bir ürünü Apple'dan aldıktan sonra başka bir markaya dönmeme asla gerek kalmadı. Hiçbir şekilde hayal kırıklığına uğratmıyor. Olur da Apple da onlar gibi olursa o zaman Apple'ı da savunmam ancak bir teknolojik aleti aldıktan sonra uzun yıllar boyunca kafam rahat olacak bir şekilde kullanmayı severim. Zaten Apple ürünleri örneğin oyunculara vs. hitap etmiyor bu durumda Apple almayı düşünmezsiniz ancak olur da Apple ve başka bir marka arasında kalırsanız ikisi de işinizi görecekse Apple olanı alın kafanız rahat etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple günümüzde o kadar iyi bir tercih değil. Eskiden rakipleri zayıftı artık çoğu cihaz rekabet halinde hatta daha iyileri var. Apple'ın işletim sistemleri çok kısıtlı ve güvenlik sebebinden dolayı insanı kanser edebilecek boyutta. Bu arada yıllarca iPhone 6 Plus kullandım ve çoğu kısıtlamaları olduğu için sıkıla sıkıla kullandım yenisini alacak durumum yoktu. Eski zamanları güzeldi iMacler powerpc g serisi falan efsaneydi. Günümüzdeki durumu armların bana göre hala yeterli seviyeye gelmediğidir. Tek sevdiğim yanı bilgisayarları onlar da ARM için çok çok erken. 2024 yılı olarak tercih sebebi gördüğüm bir Mac cihazı yok maalesef.

images (83).webp

Ben almayayım. 15 yıl önceki androidlerle bugünkü Iphoneları karşılaştırmayı bırakın ve hak ettiğinden fazla para verdiğiniz bir ürünü överek kendinizi rahatlatmayı ve insanları haklı olduğunuzu kanıtlamaya çalışmayı bırakın.

[*]1) Pahalı görünse de aslında ömürlük ürünler olduğu için daha cazip. Yani her yıl Android telefonu kullan at gibi sürekli almaktansa bir kez Apple alıp 10 yıl kullanmak daha cazip.
[*]2) Ürünlerinin arkasında duran bir üretici var. Aslında kullandığım Apple ürünler hiç bozulmadığı için hiç teknik servisle muhatap olmama gerek kalmadı ama diğerlerinin rezaletine yeterince tanık oldum.
[*]3) Sağlam. iPhone'umun başına gelenler en sağlam, taş gibi diyeceğiniz Android telefonun başına gelse şu an paramparça olurdu ancak iPhone gerçekten sağlam. Neden sağlam değilmiş gibi davranılıyor anlamıyorum. İnternette meme olmuş ama durum aslında tam tersi. En azından kendi deneyimlediğim kadarıyla böyle.
[*]4) Konfor. Apple ürünleri gerçekten daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Küçük detaylar gibi görünse de tüm bu küçük detaylar birleşince oldukça güzel bir deneyim oluyor.
[*]5) Kalite. AirPods kullanınca fark ettim ki o zamana kadar başka kulaklıklarda defalarca dinlediğim müziklerin en ince detaylarını duyabilir oldum. Ayrıca ANC teknolojisi de denediklerim içinde en iyisiydi. Bu adamlar hangi ürünü yaparsa yapsın hep en iyisini yapıyorlar.
[/LIST]

1: Android telefonların iyisini alırsanız 4-5 sene kullanırsınız. S24 Ultra, Xiaomi 14 Ultra vb.

2: Apple ürünlerimin arkasında durmadı. Bir daha da apple ürünü barındırmam.

3: iPhone'ların hepsi sağlam demek ha? iPhone 6 bükülüyordu zamanında bilir misin? Bendgate...

4: Android'in özgürlüğü bana daha çok konfor veriyor. Apple dediğiniz şey bir kapalı kutu.

5: AirPods kaliteli değil. Daha güzel ürünler var. Merak etme Apple'da test ettim Bang & Olufsen de.

Foruma ne için geldin bilmiyorum ama komik değilsin.

Bu arada denemediğim Apple ürünü de yok. iPod'tan tutun PowerMac'lere kadar denedim.

Apple'ın hiçbir ürününe para vermem, bu heriflere 1 kuruş para kazandırmam.
@Hans bu gibiler de bu firmaların kölesi işte, görüyorsunuz, "haha" yı basmış hemen 🤣. Facebook oyun gruplarında dönen bir meme vardı bi ara onu atardım da, ban yerim şimdi, tam bu arkadaşa uyan bir meme 🤣.