creazy 37

Üstün
Merhaba. Başlığı açıklamak için şöyle söyleyeyim: Instagram, YouTube ya da başka bir platformda Atatürk ile ilgili videoları gördüğümde yorumlara bakıyorum ve mutlaka düşmanlık içeren, hakaret ya da tepki dolu yorumlar görüyorum. İlginç olan şu ki bu durum genelde sadece Atatürk videolarında oluyor. Ki bazen sadece profil fotoğrafına Atatürk koyduğun için bile Instagram'da laf edildiğini görüyorum. Hatta story atmak ya da Atatürk ile ilgili bir şey paylaşmak bile eleştiri konusu olabiliyor.

Örneğin Fatih Sultan Mehmet ile ilgili videolarda böyle yoğun bir düşmanlık ya neredeyse hiç yok ya da çok daha az. Aynı şekilde diğer padişahlar veya tarihi figürler için de durum benzer. Hatta bazen Atatürk ile ilgisi olmayan videolarda bile Atatürk'e yönelik olumsuz yorumlar yazıldığını görüyorum. Bunun sebebi nedir merak ediyorum. Belki ben yanlış düşünüyor olabilirim ama sizce neden böyle oluyor?

"Sevmeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın." kıstasına da katılmamakla beraber, Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde yaşıyorsan sevmek zorundasın. Ya seve seve, gerisini siz getirirsiniz. Arkadaş, Atam vefat edeli 87 yıl olmuş; bu 10 Kasım'da 88 olacak. Adamı mezarında bile rahat bırakmıyorlar. Atama laf eden insanların fenotiplerine bakın; hep aynı. Aydın kesim gibi görünmüyorlar; çünkü belirli bir eğitim düzeyine erişememişler.

Atatürk'e hakaret edenler e bizimde saygı duyduğumuz bir adam olsun diyip Osmanli padişahlarının arkasina saklanıyorlar. Atatürkçülerin büyük Osmanlı padişahlarına laf sallama gibi bir durumu olmadığı için Fatih Sultan Mehmet'e hakaret edende olmuyor. Atatürk'ü sevmeyenlerin genel düşüncesi "Osmanlıyı yıkması", "kültürü bitirmesi" gibi sebepler örnek verilebilir. Ben böyle bir şeyin olduğunu söylemiyorum onların düşüncelerini söylüyorum.

Merhaba. Başlığı açıklamak için şöyle söyleyeyim: Instagram, YouTube ya da başka bir platformda Atatürk ile ilgili videoları gördüğümde yorumlara bakıyorum ve mutlaka düşmanlık içeren, hakaret ya da tepki dolu yorumlar görüyorum. İlginç olan şu ki bu durum genelde sadece Atatürk videolarında oluyor. Ki bazen sadece profil fotoğrafına Atatürk koyduğun için bile Instagram'da laf edildiğini görüyorum. Hatta story atmak ya da Atatürk ile ilgili bir şey paylaşmak bile eleştiri konusu olabiliyor.

Örneğin Fatih Sultan Mehmet ile ilgili videolarda böyle yoğun bir düşmanlık ya neredeyse hiç yok ya da çok daha az. Aynı şekilde diğer padişahlar veya tarihi figürler için de durum benzer. Hatta bazen Atatürk ile ilgisi olmayan videolarda bile Atatürk'e yönelik olumsuz yorumlar yazıldığını görüyorum. Bunun sebebi nedir merak ediyorum. Belki ben yanlış düşünüyor olabilirim ama sizce neden böyle oluyor?

Atatürk olmasaydı hala prime Osmanlı olacağımızı, Atatürk'ün dini, hilafeyi yıktığını ve şeriatı kaldırdığını düşünüyorlar. Sorgulama yetileri yok ve uzun adam beyinlerini yıkamış, yıkamaya da devam ediyor.
Saçma sapan Allah'lı İslam'lı Osmanlı dizilerinin de etkisi var tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevip sevmeme kısmına karışmam. Ama saygı duymak zorunda herkes. İçinde yaşadığımız ülkeyi kuran kişi sonuç olarak. Bununla beraber Atatürk'e resmen tapıp ondan öncekileri kötüleyenleri de anlamıyorum. Atatürk, Osmanlı'da doğmuş, Osmanlı eğitimi almış, Osmanlı ordusunda görev yapmış, Türkiye'yi de Osmanlı'dan kalan son topraklarda kurmuştur. Osmanlı yani dolayısıyla Türkiye de Selçuklu sayesinde şu an buradadır. Bu devletlerin hepsi bizim ve hepsine sahip çıkmalıyız.

Ülkenin yarısından fazlası muhafazakar ve sağcı yani böyle olanlar Atatürk'ü sevmez çünkü çok sevdikleri padişaha kulluk etmeyi kaldırdı atam.
E bu da işlerine gelmiyor çünkü birey olmak zor geliyor bunlara.
Bir de sevmeyenlere bak aynı şeyleri tekrar edip duruyorlar.
Bu gibi insanlar ile mantıklı konuşamazsın ve hangi delili gösterirsen de inandıramazsın.
O yüzden ben bu tipleri ciddiye almıyorum.

Facebook'tan tarih öğrenen birinin yorumlarını okumak pek de mantıklı değil. Ki ona kalırsa her kötü bir olay ile ilgili paylaşımın altına da CHP kapanırsa bütün sorunlar düzelecek yazıyorlar. Köylüyü aşağılamak amacıyla söylemiyorum, ben de zamanında köyde büyüdüm ama kırsal kesimde eline akıllı telefon geçiren kişi ya köy sayfalarında ya da bu bahsettiğin şeyleri kafasına rahatça sokabileceği içerikleri üreten kanalların sayfalarında geziyor. Kendim de bu kitleyi iyi biliyorum, bunu yazmamın sebebi bu.
Facebook Türkiye'de kapatılsa muhtemelen ellerinde argüman kalmaz, onun haricinde bazı hesaplar gerçekten troll hesap, onlara bir şey diyemem ama troll zannettiğimiz çoğu hesap kullanıcısı da gerçekten yazdıkları yorumun içerisindeki ana düşünceyi benimsemiş kişiler. Kendilerince osmanlıcılık oynayıp Atatürkçülüğü kötülüyorlar ama ne Osmanlı hakkında ne inkılap tarihi hakkında bildikleri bir tane doğru bilgi yok. Bazıları Türkiye'yi ikinci Dünya Savaşı'na girdi zannediyor. Türkiye'nin ABD'den zamanında yardım almasını kınıyorlar ama Adnan Menderes'e karşı bir kelime eleştirel söz söyleyemiyorlar, çoğu da ülke içerisindeki vasıfsız bireyler particilik sayesinde makam mevki sahibi oluyorlar. Onların arasında bir ay kalsan zaten durumlarını anlarsın. Parti hesabı ile parti üyeleri ile takipleşip o tarz içerikler paylaşıp birilerinin gözüne girmeye çalışanlar da var. Adını vermeyeyim de emekli bir memur amcamız var X'te kendisine ve şu anki barış sürecine karşı olanlara fetöcü k*pek demekten çekinmiyor. Tek beklentisi de tekrar devlet memuru ya da siyasi olarak rol oynamak.

Not: Bu bir hükumet eleştirisi değildir, kimseyi kötüleme veya küçük düşürme amacı ile yazılmamıştır. Sadece eleştirel bir yorumdur. Sadece merak edilen soruya vermiş olduğum cevap.

Son düzenleyen: Moderatör: