5297

Becerikli
Makaleler
1
Laptopum eski, 11 yıllık. 2013 üretimli, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce 635M ekran kartı, i5 işlemci ve 120 GB SSD sahip. Yaklaşık 3-4 yıl önce, 2010-2009 gibi tarihlerde çıkmış oyunları hatta GTA 5'i kasmadan rahatça oynayabiliyordum. O Zamanlar GeForce Experience destekliyordu kartımı ve ben ondan ayarlar yapıyordum. Şimdi nostalji olsun diye 13-14 yıllık bir oyunu yükledim. Ama oyun kasıyor. Neden böyle? Yok mu bir çözümü? NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarları yaptım, oyunda ikinci ekran kartı da devreye giriyor ama nafile donuyor ve kasıyor.

Cok normal degil mi bu durum sence de? Sen 20 yil sonra bu yasindaki performansi verebilecek misin?

Evet ama 3 yıl çok da geç bir tarih değil 3 yıl önceki performansımı gösteririm diye düşünüyorum ve 11 yaşında olan bir sisteme 14 yaşındaki oyunu kuruyorum ve kasıyor bu normal mi sizce?

Cok normal degil mi bu durum sence de? Sen 20 yil sonra bu yasindaki performansi verebilecek misin?

Pepe 41 yasinda ne performans verdi maçta 😉

Eskiyor bilgisayar. Oyunların çoğuna zaman geçtikçe eklemeler, güncellemeler yapılıyor. Windows gittikçe daha fazla kaynak tüketiyor, ona da güncellemeler ve ek özellikler geliyor. Parçalar yıpranıyor. Çok normal.

Zaman geçtikçe programlar gelişiyor ve işletim sistemi ağırlaşıyor o laptopa Windows 7 kursan (güvenlik sorunlarından önermem) çoğunluk ilk aldığın zamanki performansı alacaksın o oyunlarda.

3 yılda çok sular aktı. Kullanılan programlar güncellendi. Artık arka planda daha fazla kaynak tüketiyorlar. Windows güncellemeleri kapatılsa bile durum pek de değişmez. Benim bilgisayarım 2010 üretimiydi. Geçen seneye kadar kullandım. Fakat son yıl işlemci sıcaklığı standart kullanımda 70 derecenin üzerini görüyordu. Fakat önceki senelerde 50 derecelerdeydi. Buna bağlı olarak aşırı kasmalar başladı. Eskiden pes 2013 rahat kaldırıyordu. 1080p çözünürlükte akıcı oynatıyordu. Ama artık oynatmayı geçtim standart kullanımda zorlanmaya başlamıştır. Fan temizliği veya termal macun değişikliği fayda etmiyordu.

Aslında mesele makinenin kaç yaşında olduğundan çok gücüne bağlı. Zamanında bile giriş seviye bir makineden günümüzde çok performans beklemek hata olur.

Eskiyor bilgisayar. Oyunların çoğuna zaman geçtikçe eklemeler, güncellemeler yapılıyor. Windows gittikçe daha fazla kaynak tüketiyor, ona da güncellemeler ve ek özellikler geliyor. Parçalar yıpranıyor. Çok normal.

2010'daki oyuna ne guncelleme gelecek hocam dediğim yok mu çözümü zamanında GeForce Experience yardımıma koşuyordu şimdi artık destek vermiyor karta başka ayar yapsamda kasıyor.

Zaman geçtikçe programlar gelişiyor ve işletim sistemi ağırlaşıyor o laptopa Windows 7 kursan (güvenlik sorunlarından önermem) çoğunluk ilk aldığın zamanki performansı alacaksın o oyunlarda.

Sistemde Windows 7 kurulu zaten hocam konunun ilk mesajında yazdığım gibi bu GeForce Experience kısmından itibaren yazdıklarım buna neden olmaz mı ve çözümü yok mudur? Sistem o zamanların güzel bir sistemiydi?

Zaten Windows 7 kullanıyorum

Aslında mesele makinenin kaç yaşında olduğundan çok gücüne bağlı. Zamanında bile giriş seviye bir makineden günümüzde çok performans beklemek hata olur.

Gücü yüklediğim oyunlara yeterde artar. Bu sistem bir kere bile tamire, servise gitmedi o kadarki güzel baktım hiç parça sorunu olmadı 3-4 yılda ne değiştiki eski oyunlardan 10-15 senelik performans kaybı kasma yaşıyorum.