Chromium gibi özelleştirme özürlüsü değil.

Mobilde kötü performans almanız normal, zira mobilde zaten açıkca daha kötü Chromium'dan performans olarak.

Öncelikle mobil taraf için konuşalım. Firefox'u mobilde kullanmıyorum; mobilde Brave kullanıyorum çünkü Firefox çok yavaş.

Masaüstü için konuşacak olursam, Firefox tabanlı Zen kullanıyorum. Kullanmamın en önemli nedenleri şunlar: dikey sekmeler, geniş kısayol desteği, modlar ve basit CSS kodları. Bu kodlara bakıp ona göre istediğim özelleştirmeyi yapıyorum.

Diğer sebep ise gizlilik ve güvenlik, ama bu en önemli sebep değil. Bu konuda Brave de güzel ayarlanırsa iyi iş çıkarıyor, ama onun da eksi tarafı Chromium olması.

Evet bu tercihi yapanların nedenini merak ediyorum. Kendim de bir süre Android üzerinde denedim ama ekran süremde 1 saate yakın düşüş oldu. Keza speedometer gibi sentetik testlerde de Chromium tabanlı rakiplerine kıyasla geride kalıyor.

Sizde kendi tercih nedeninizi ve deneyiminizi anlatırsanız sevinirim 😇.

Android'de Firefox harici eklenti destegi dogru duzgun calismiyor.

Bu Android'de RAM tüketimini azaltmanın bir yolu var mı? Geçmiş biriktikten sonra tek sekmede 1.2 GB'a varan RAM tüketimi var Android Firefox'ta.

Chrome'da bu rakam 400 MB dolaylarındaydı :(.

Bu Android'de RAM tüketimini azaltmanın bir yolu var mı? Geçmiş biriktikten sonra tek sekmede 1.2 GB'a varan RAM tüketimi var Android Firefox'ta.

Chrome'da bu rakam 400 MB dolaylarındaydı :(.
Hocam ne kadar Firefox sever/savunur birisi olsamda mobilde Firefox önermiyorum. Cidden aşırı hantal çalışıyor. PC için Firefox veya Firefox forklarından daha iyisi yok ama mobilde böyle değil. Hem yavaş hem ağır hem de akıcı değil.

Hocam ne kadar Firefox sever/savunur birisi olsam da mobilde Firefox önermiyorum. Cidden aşırı hantal çalışıyor. PC için Firefox veya Firefox forklarından daha iyisi yok ama mobilde böyle değil. Hem yavaş hem ağır hem de akıcı değil.

Chrome ile Speedometer'da pil tasarruf modunda 7.5 skor alıyordum. Aynı koşullarda Firefox ile 5.5 skor alıyorum.

Bi' tık daha yavaş ama çok da dert edecek cinsten değil, en azından bendeki cihazda böyle.

RAM kullanımını da mecbur göz ardı edeceğiz. Cihazda şu kadarcık uygulama varken boştaki RAM'i de Firefox kullansa sorun olmaz herhalde :).

Chrome ile Speedometer'da pil tasarruf modunda 7.5 skor alıyordum. Aynı koşullarda Firefox ile 5.5 skor alıyorum.

Bi' tık daha yavaş ama çok da dert edecek cinsten değil, en azından bendeki cihazda böyle.

RAM kullanımını da mecbur göz ardı edeceğiz. Cihazda şu kadarcık uygulama varken boştaki RAM'i de Firefox kullansa sorun olmaz herhalde :).
Hocam daha az telemetri toplayan gizlilik odaklı bir şey istersen bu Firefox forkunu öneririm. Firefox'un kendi topladığı telemetri ayarlarınıda kaldırıyor.

https://f-droid.org/packages/org.mozilla.fennec_fdroid/

Aşağı kaydırıp şuradan indirebilirsin, ek olarak eklentiler kısmından kesinlikle uBlock kur. Firefox'un en iyi özelliği uBlock'un düzgün çalışması.

1000070691.webp