Arkadaşlar. Merak ediyorum neden Linux kullanıyorsunuz? Oyun özelliği çok kısıtlı ve bazı programlar çalışmıyor. Kullanma nedeniniz nedir? Beni yanlış anlamayın ben burada Linux'u kötülemeye çalışmıyorum. Sadece merak ediyorum.
Diğer bilgisayarımda var. Sevdiğim yanlarını saymam gerekirse;
Düşük bellek ve kaynak tüketimiyle dizüstünde daha uzun süre kullanabiliyorum.
Özelleştirilebilir grafik arayüzü var.
Uygulama ve program yüklemesi alışırsan çok daha kolay, hele ki terminalde yükleyebilme durumu bir süre sonra Windows'ta çok aradığım bir şeye dönüşüyor.
LibreOffice gibi programlar ücretsiz. Bu tabii Windows'ta da kullanılabilir ama Linux ile yüklü geliyor. Word programını paranla süresiz olarak satın bile alamıyorsun artık.
Eski bir bilgisayarın varsa çalıştırabilirsin. Yiğenimin bilgisayarı artık hiçbir şekilde Windows 10 kaldıramıyordu bizde Linux yükleyip normal çalışan bir bilgisayar haline getirdik.
Benim sevmediğim veya sana hoş gelmeyecek yanları;
Windows'ta kullandığın her uygulamanın bir dengini bulamayacaksın.
Bazı ekran kartı ve donanım sürücülerini bulmakta zorlanabilirsin veya hiç olmayabilirler.
Wine biraz sorunlu çalışabilir. Karşılaşabilir misin bilmiyorum ama bazı sorunlar saç baş yoldurabilir.
Bazı kod düzenleyicileri ve IDE'ler sorunlu çalışıyorlar. Bir sürü ayarı değiştirmen gerekecek ve uygun bir ayar bulman zaman alacak.
Ben Windows 10 desteği kesildikten sonra tamamen Linux'a geçmeyi planlıyorum. Windows recall gibi salakça bir uygulamayı getirmeye çalışmaları her ne kadar kapatılabilir bile olsa beni Windows 11'den uzak tutuyor.