Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Arkadaşlar. Merak ediyorum neden Linux kullanıyorsunuz? Oyun özelliği çok kısıtlı ve bazı programlar çalışmıyor. Kullanma nedeniniz nedir? Beni yanlış anlamayın ben burada Linux'u kötülemeye çalışmıyorum. Sadece merak ediyorum.

Arkadaşlar. Merak ediyorum neden Linux kullanıyorsunuz? Oyun özelliği çok kısıtlı ve bazı programlar çalışmıyor. Kullanma nedeniniz nedir? Beni yanlış anlamayın ben burada Linux'u kötülemeye çalışmıyorum. Sadece merak ediyorum.
Benim Linux kullanma sebeplerim özgür olması, sistemi istediğimiz gibi kontrol edebilmemiz, Microsoft'un saçma politikaları ve minimal olması. Oyun konusu bence hiç kısıtlı falan değil Proton sayesinde çoğu oyunu çalıştırabiliyorsunuz hatta dün NFS Underground 2 oynuyordum :D.

Hem windows 11 hem de Fedora kullanıyorum. Açıkcası oyun dışında genellikle Fedorayı kullanıyorum. Nedendir bilinmez ama web de gezinirken Fedora çok çok daha hızlı hissettiriyor. Sadece gezinmek için kullandığımdan sorun yaşamıyorum. Sadece bazen açılışta wifi algılamıyor tekrar başlatmak zorunda kalıyorum o kadar.

Benim Linux kullanma sebeplerim özgür olması, sistemi istediğimiz gibi kontrol edebilmemiz, Microsoft'un saçma politikaları ve minimal olması. Oyun konusu bence hiç kısıtlı falan değil Proton sayesinde çoğu oyunu çalıştırabiliyorsunuz hatta dün NFS Underground 2 oynuyordum :D.
Haklısınız Proton var. Ve Microsoft'un saçma politikaları'da benim canımı sıkıyor. Özellikle etkinleştirme. Linux'u bazı oynadığım oyunlar desteklese Linux'a geçecem.

Ama program konusunda zorluk çekiyor musunuz? Wine Windows ile aynı performans'ı veriyor mu?
Program konusunda Adobe programlarını kullanmadığım için zorluk çekmiyorum. Wine Windows ile her zaman aynı performansı veremese de yakın performans verdiği söylenebilir.

Hem windows 11 hem de Fedora kullanıyorum. Açıkcası oyun dışında genellikle Fedorayı kullanıyorum. Nedendir bilinmez ama web de gezinirken Fedora çok çok daha hızlı hissettiriyor. Sadece gezinmek için kullandığımdan sorun yaşamıyorum. Sadece bazen açılışta wifi algılamıyor tekrar başlatmak zorunda kalıyorum o kadar.
Peki Windows'tan ziyade daha mı hızlı çalışıyor tarayıcıda?

Haklısınız Proton var. Ve Microsoft'un saçma politikaları'da benim canımı sıkıyor. Özellikle etkinleştirme. Linux'u bazı oynadığım oyunlar desteklese Linux'a geçecem.
Burada aslında oyuncuların tepki koyup o oyunları oynamayı bırakması lazım. Bu sayede geliştiriciler sesimizi duyabilir. Tabii bunun için öncelikle Linux'un pazar payı artmalı ki etki edebilecek sayıda kullanıcısı olsun.

Çünkü şu an kullandığım Linux dağıtımı bana ait. Kodları bana tamamen açık. (Yayınlayınca da açmayı düşünüyorum.) Şu an nerede ne yaptığını tam olarak biliyorum. :cool: Bu cevabı yazmak için kendi dağıtımımı boot ettim. Şimdi geçici olarak Windows'a geri dönüyorum. 😀 İyi Sosyaller :cool:

Her şeyin Linux alternatifi var bu arada. Bazı oyunları da Linux ortamında oynayabilirsiniz. Zaman geçtikce Linux'de "Gaming" gelişecek. Windows kullanmamak için bol sebebim var. Ama kullanmaya da mecbur ediyorlar işte...