Kontrolün tamamen elimde olması.
Seçeneklerin bol olması ve bloat olmaması.
Hızlı ve sağlam paketlerin olması.
Oyun özelliği Windows'la aynı (hatta AMD isen daha iyi)
Kısıtlama yok Windows 11 gibi.
Gereksiz özellikler yok.
Her şeyi ellerimle yapıyorum.
Çok iyi noktalara değinmişsiniz hocam.

Konuya vakit ayıran arkadaşlara teşekkürlerimi iletmek istiyorum!

Çok iyi noktalara değinmişsiniz hocam.
ha bide şunun için:
1747231881639.webp

Benim temel amacım gizliliği sağlaması. macOS ve Windows her adımını izliyor kendimi çok kötü hissediyorum.

Şahsen ben çok özelleştirilebilir olduğu için kullanıyorum, kullandığım işletim sisteminin ne kadar şık göründüğü benim için önem taşıyor bu nedenle istediğim gibi özelleştiriyorum. Beğendiğim tema yoksa kendi temamı yazmakta da özgürüm, mis valla.

Kod kalitesi daha iyi. Linux, sunucularda kullanıldığından Google, Meta ve diğer onlarca firmanın yanı sıra binlerce gönüllü sürekli katkı yapmakta. Şifreleme, sıkıştırma gibi birçok alanda sıfırdan yazılan ASM kodları ve özel optimizasyonlarla ciddi performans artışları kazanılabiliyor. Açık kaynak yazılımda ise gene medya oynatımı, encoding/decoding için sıfırdan yazılan ASM kodları ve optimizasyonlar daha da iyileştiriyor.

Bende Linux'u kullanmayı çok isterim ama bilgisayarıma yüklenmiyor maalesef.:( ama kullansaydım açık kaynak olduğu için ve daha hafif olduğu için kullanırdım.

Arkadaşlar. Merak ediyorum neden Linux kullanıyorsunuz? Oyun özelliği çok kısıtlı ve bazı programlar çalışmıyor. Kullanma nedeniniz nedir? Beni yanlış anlamayın ben burada Linux'u kötülemeye çalışmıyorum. Sadece merak ediyorum.
Windows'tan daha iyi çalışıyor. Ayrıca felsefi olarak harika bir işletim sistemi.