Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Ben şahsen Windows'a karşı can sıkkınlığı hissetmeye başladığım için bu sene Linux'a geçtim. Bir de çok ağır olduğundan başladım. Siz?

Ben Linux kullanmıyorum. Esasında istiyorum ama bazı uygulamalara ve oyunlara desteği yok. Çözümü var yok değil ancak uğraşmak istemiyorum. Yoksa Windows bağımlısı değilim, her şey değişir ben de değişime açık biriyim.
Bende ReviOS Windows 11 kullanıyordum ama 2 gün önce bir gaza geldim. İlk Debian kurdum sonra rahatsız edici hissetti. Bende Mint Kurdum.

Bende ReviOS Windows 11 kullanıyordum ama 2 gün önce bir gaza geldim. İlk Debian kurdum sonra rahatsız edici hissetti. Bende Mint Kurdum.
Amacım Linux'u yermek değil ama geri dönüşü de bayağı zorlamıştı diye hatırlıyorum. Hatta o dönemlerde (1 yıl önce falan) üni sınavıyla alakalı işlemler vardı. Bayağı panik olmuştum.

Ben şahsen Windows'a karşı can sıkkınlığı hissetmeye başladığım için bu sene Linux'a geçtim. Bir de çok ağır olduğundan başladım. Siz?

1) Tam özgürlük ve özelleştirme imkanı.
2) Sistemi adeta bir tuval gibi boyayabilme.
3) Son güncellemelere anında erişim ve rahat bir deneyim.
4) Konforlu bir oda.

Linux daha ozgur, daha acik, herkese ait. İnsanlar dogal olarak kendi bilgisayarlarini komple sonuna kadar kullanmak istiyor. Zaten bu yuzden Linux fanlari kendi aralinda Ubuntu'dan nefret eder, Bloat dolu ve her sey onceden geliyor diye.

Arch Linux, FreeBSD/OpenBSD gibi dagitimlara goz atarsaniz dedigimi anlarsiniz.

Kisaca: Linux candir, kraldir, adamdir.

Linux daha ozgur, daha acik, herkese ait. İnsanlar dogal olarak kendi bilgisayarlarini komple sonuna kadar kullanmak istiyor. Zaten bu yuzden Linux fanlari kendi aralinda Ubuntu'dan nefret eder, Bloat dolu ve her sey onceden geliyor diye.

FreeBSD ve OpenBSD Linux değildir.

FreeBSD biraz rahatsız edici şahsen çok sevdiğim bir işletim sistemi de değildir. Bugün kurmaya çalıştım şifreyi doğru girmeme rağmen giremedim.