Değişiklik olsun diye aslında, yani özel bir sebebi yok, yine bazı oyunlar ve yazılımlar için Windows, kalan çoğu işte Linux kullanıyorum. Dual boot, yeteri kadar depolama alanın varsa çok iyi bir nimet.
Detaylar
Kim cevapladı?Xudayar_Mirzayev
Uzman
Çok iyi çünkü. VMware'a Arch kurdum. Mis gibi. MacOS'ten bin kat daha iyi. Ama ana OS Windows.
Jennifer
Üstün
Donanım üzerinde yazılımla uğraştığım için mecbur orayı kullanıyorum, oyun alanı gibiBen şahsen Windows'a karşı can sıkkınlığı hissetmeye başladığım için bu sene Linux'a geçtim. Bir de çok ağır olduğundan başladım. Siz?
Ben çok kullanmak istiyorum ama maalesef kullandığım yazılımlar ve oynadığım oyunlar yüzünden Windows köleliğine devam etmek zorundayımBen şahsen Windows'a karşı can sıkkınlığı hissetmeye başladığım için bu sene Linux'a geçtim. Bir de çok ağır olduğundan başladım. Siz?
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
Dürüst olmak gerekirse, benim için bu bir felsefe meselesinden ziyade tamamen sistem kararlılığı meselesi. Donanımıma en iyi hükmedebildiğim yer burası. Ne zaman temiz bir Windows kurulumu yapsam, oyun oynarken sürücü çökmeleriyle boğuşuyorum. Ekran kararıyor, ardından sistem kendini korumaya alıp reset atıyor. Tüm güncel ve eski sürücüleri denememe rağmen bu dengesizliği aşamadım. Aynı donanımla Linux Mint, bir kez bile sürücü kaynaklı çökme veya sistem resetlenmesi yaşamadım. Oyunlar belki bazen birkaç fps fark ediyor ama sistemin patlamayacağını bilmek paha biçilemez. (RX 9070XT kullanıyorum.)