5729

Becerikli
Telefonlara optimize edilirse bazı yeni nesil oyunların ve neredeyse tüm eski nesil oyunların çalışabileceğini gördük iPhone ile. Steam sizce ileride uygulamasını tıpkı PC'de olduğu gibi mobilde de açar mı? Ben Resident Evil 4 remake kaldıran cihazın optimize edilirse çok çok daha fazla oyun kaldırabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Firmalar oyunlarını daha 3 platforma zor optimize ediyor. PC tarafında genelde patlıyor oyunlar optimizasyon açısından. Böyle bir durumda telefona port etmeyi ya beceremezler ya da istemezler. Steam'in yapımcılara çok çok sağlam bir ödeme yapması lazım telefona çıkartmaları için. Çünkü telefonda satış garantisi de yok. Ben PC oyunlarını mobile port'lama olayının her zaman ölü olarak kalacağını düşünüyorum, hiç kimse uğraşmayacak.

Bunun için Android ya da iOS için yapılabiliyorsa uyumluluk katmanı yapılması lazım ki oynanabilsin, yoksa mobilde oyuna para veren yok genel olarak. Bir de PC ve konsollar dışında oyun optimizasyonu yapmak istemez oyun yapımcıları. Ben olsam yapmam mesela.

Mobil kitlesi kompleks, oyunu çözmenin 4-5 saat sürdüğü tarzda ki oyunlar yerine; daha basit, gündelik, 10-15 dakika oynayıp çıkacağı tarzda oyunlar oynuyor. Örneğin ben PC LoL'de ustalaşmak için şimdilik Wild Rift, Clash Royale ve Vampire Survivors oynuyorum. Bu üçünde geçireceğim maksimum dakika 30 dakika.

Valve adına konuşursam onlar konsolu bile arka plana atıyorlar, çünkü dönemin donanım yetersizliği projelerinin çapını daraltıyor. Half-Life'ın PS1'e portlandığını düşünebilir misiniz? Ne kadar korkunç bir şey olurdu?

Steam'de yer alan Valve dışındaki şirketlere bakarsak, yeterince büyük bir gelir kapısı olarak görmüyorlardır. Adamlar PC'de dahil optimizasyona bile önem vermeyip bütün işi DLSS'e bırakıyor. Hiç mobilin 10W TDP'li işlemcileri için çalışcaklarını ve bunu PC'yle ortak lisans altında satacaklarını düşünmüyorum.

Mobilde de ek olarak 2000~₺ verirsek o zaman portlamayla ilgilenebilirler. Bu da Steam'e ters olur. Steam, PS3 ile PC oyununu dahi ortak lisanstan satıyor(bkz. Portal 2), mobile ayrı lisans çıkarıp müşterilerden 2 katı para istemeyi hiç olumlu karşılayacağını sanmam.

Valve adına konuşursam onlar konsolu bile arka plana atıyorlar, çünkü dönemin donanım yetersizliği projelerinin çapını daraltıyor. Half-Life'ın PS1'e portlandığını düşünebilir misiniz? Ne kadar korkunç bir şey olurdu?

Steam'de yer alan Valve dışındaki şirketlere bakarsak, yeterince büyük bir gelir kapısı olarak görmüyorlardır. Adamlar PC'de dahil optimizasyona bile önem vermeyip bütün işi DLSS'e bırakıyor. Hiç mobilin 10W TDP'li işlemcileri için çalışcaklarını ve bunu PC'yle ortak lisans altında satacaklarını düşünmüyorum.

Mobilde de ek olarak 2000~₺ verirsek o zaman portlamayla ilgilenebilirler. Bu da Steam'e ters olur. Steam, PS3 ile PC oyununu dahi ortak lisanstan satıyor(bkz. Portal 2), mobile ayrı lisans çıkarıp müşterilerden 2 katı para istemeyi hiç olumlu karşılayacağını sanmam.
Kısacası mobilde emülatör kullanın 😁 Bizzat PS1, PSP, GB, GBA vb. emülatörleri kullanmış biri olarak çok güzel nimet.

Telefonlara optimize edilirse bazı yeni nesil oyunların ve neredeyse tüm eski nesil oyunların çalışabileceğini gördük iPhone ile. Steam sizce ileride uygulamasını tıpkı PC'de olduğu gibi mobilde de açar mı? Ben Resident Evil 4 remake kaldıran cihazın optimize edilirse çok çok daha fazla oyun kaldırabileceğini düşünüyorum.

Hocam zaten topluluğu geniş, Half-Life 2, Doom3 ve CS 1.6'yı Android için özel yapılmış bağımsız açık kaynak kodlu Launcher'lar ile oynayabiliyorsunuz.